En Ar

گزارشي از آزمايشات ميکروبي آب مصرفي دانشگاه

از گسترده ترين و شايع ترين مخاطرات بهداشتي آب هاي آشاميدني آلوده، بيماري هاي عفوني است. اين بيماري ها بر اثر وجود باکتري ها، ويروس ها و ميکروارگانيسم ها شيوع پيدا مي کنند. عوامل ذکر شده غالباً از طريق فضولات انسان و حيوان وارد محيط زيست و در نتيجه آب آشاميدني مي شوند. بي شک استفاده از اين آب ها به منظور آشاميدن و يا تهيه غذا و در مرحله بالاتر حتي تماس با آن باعث بروز بيماري هاي متعددي در انسان مي شوند. بنابراين از مهم ترين کارها در آزمايشگاه آب، آزمايش ميکروبي است. از جمله روش هاي آزمايش ميکروبي، مي توان به آزمون MPN در آزمايش آب اشاره کرد. به همين جهت انجام آزمايش هايي مثل کليفرم ها، کليفرم گوارشي، سودوموناس، سالمونلا، باکتري هاي هتروتروف، اشرشياکلي، تخم انگل و باکتري هاي احيا کننده سولفيت در آزمايش آب از اهميت بسيار بالايي برخوردار هستند. بنابراين دسترسي به آب آشاميدني سالم براي حفظ سلامت انسان و نيز توسعه و پيشرفت جوامع بشري ضروري مي باشد. پس آب اشاميدني بايد مطابق با استانداردهاي بهداشتي مقررات اوليه آب اشاميدني باشد و بر اساس استاندارهاي ثانويه، آب اشاميدني بايد از نظر پارامترهاي فيزيکي از جمله رنگ، بو و طعم داراي مقادير پايين و قابل قبول باشد.

آزمون هاي مربوط به آب آشاميدني در نمونه هاي آب با هدف تعيين ويژگي هاي فيزيکي، شيميايي و راديو اکتيو طبق استانداردهاي لازم انجام مي گيرد. طبق اين استاندارد ويژگي هاي فيزيکي آب آشاميدني، مواد شيميايي معدني سمي، مواد شيميايي معدني غير سمي، مواد شيميايي آلي، گندزداها ، محصولات جانبي گندزدايي، مواد راديو اکتيو و آفت کش ها در آب آشاميدني بايد اندازه گيري شود. هدف از اين آزمون کنترل آب هاي آشاميدني به گونه اي است که مصرف آن براي آشاميدن عارضه سوئي در کوتاه مدت يا دراز مدت براي سلامت انسان ايجاد نکند.

يکي از وظايف معاونت دانشجويي انجام کليه آزمايشات ميکروبي و انگلي آب مصرفي دانشگاه ايلام به صورت مداوم و روزانه است که اين کار با همکاري مرکز بهداشت و در آزمايشگاه باکتري شناسي دانشکده پيرادامپزشکي صورت مي گيرد. آزمايشات اندازه گيري مقدار کدورت رنگ و بو و مقدار دقيق مواد معدني و آلي طبق استاندارد 153 سازمان ملي استاندارد انجام مي شود. لازم به ذکر است تاکنون با آزمايش هاي روزانه آب آشاميدني تمامي خوابگاه ها، سلف سرويس ها و کليه مکانهاي در دسترس، با نمونه گيري از منبع آب و چشمه آب دانشگاه ايلام هيچ مشکل خاصي بوجود نيامده است و تاکنون موارد ميکروبي و انگلي نيز مشاهده نگرديده است.

گزارشي از آزمايشات ميکروبي آب مصرفي دانشگاه گزارشي از آزمايشات ميکروبي آب مصرفي دانشگاه گزارشي از آزمايشات ميکروبي آب مصرفي دانشگاه گزارشي از آزمايشات ميکروبي آب مصرفي دانشگاه