آيين نامه شوراهاي بررسي موارد خاص
کميسيون بررسي موارد خاص در دانشگاه ها و موسسات آموزشي عالي تشکيل ميگردد تا با رعايت مفاد اين آييننامه فقط به وضعيت تحصيلي دانشجوياني که مورد خاص تشخيص داده ميشوند رسيدگي و راي نهايي صادر نمايد.
برخي از دلايل مبني بر خاص بودن وضعيت دانشجو :
پروندههايي که اولين بار در خصوص بازگشت به تحصيل و تمديد سنوات، عدم مراجعه، مرخصي بدون احتساب در مقطع کارشناسي و تمامي انتقالها، ميهمانيها در مقاطع مختلف تحصيلي ميباشند، در شوراي بررسي موارد خاص داخلي طرح و بررسي ميشود. در صورت لزوم پروندهها به شوراي بررسي موارد خاص استاني ارجاع داده ميشوند.
? دانشجويان جهت درخواست در شوراي بررسي موارد خاص (استاني يا داخلي) ميبايست به سامانه سجاد در آدرس https://portal.saorg.ir مراجعه نموده و بعد از ثبت نام، درخواست خود را به صورت اينترنتي ثبت نمايند. راهنماي ثبت نام و ثبت درخواست کميسيون در بخش قوانين و مقررات سامانه موجود مي باشد.
کميسيون مسائل مربوط به دانشجويان شاغل به تحصيل و در حال اخراج آموزشي موسسه آموزش عالي را به صورت موردي و خاص بررسي ميکند و در چارچوب اختيارات زير تصميمگيري و راي خود را صادر مينمايد.
الف: اختيارات مربوط به دانشجويان دورههاي کارداني،کارشناسي و کارشناسي ارشد
الف- 1: اجازه ادامه تحصيل به دانشجوياني که با وجود رعايت ماده 27 آيين نامه آموزشي دورههاي کارداني و کارشناسي مصوب اسفند 69 شوراي عالي برنامه ريزي در معرض اخراج قرار گرفتهاند بشرط آنکه ميانگين کل کمتر از ده نباشد و بعد از آن ديگر مشروط نگردند.
الف- 2: اجازه انتقال موقت يا دايم از يک دانشگاه به دانشگاه ديگر به دانشجوياني که بر اساس آئيننامه آموزشي موجود واجد شرايط انتقال نيستند در صورت موافقت کميسيون بررسي موارد خاص دانشگاههاي مبداً و مقصد.
الف- 3: موافقت با افزايش سنوات تحصيلي به مدت يک نيمسال براي دانشجويان دورههاي کارداني و کارشناسي نا پيوسته و دو نيمسال براي دانشجويان دورههاي کارشناسي و کارشناسي ارشد پيوسته اي که حداکثر مدت مجاز تحصيل آنان به پايان رسيده و ادمه تحصيل آنها از لحاظ ساير مقررات آموزشي مانعي نداشته باشد.
الف- 4: موافقت با بازگشت به تحصيل دانشجوياني که بدلايل موجه با ارائه مدارک مستدل حداکثر يک سال براي ثبت نام و ادامه تحصيل مراجعه ننموده اند و مشکلي از لحاظ خدمت نظام وظيفه ندارند.
الف- 5: موافقت با حداکثر يک سال مرخصي بدون احتساب در سنوات تحصيلي دانشجوياني که با ارائه مدارک مستدل به بيماري حاد و مزمن مبتلا گرديده اند و يا خانمهايي که دوران بارداري و زايمان را سپري مينمايند و يا کساني که با تاييد وزير مربوط به کار آنان نياز مبرم باشد.
الف- 6: موافقت با تغيير رشته دانشجويان از يک رشته به رشتهاي ديگر در همان گروه آزمايشي و مقطع تحصيلي در صورتيکه دانشجو توانائي ادامه تحصيل در رشته فعلي خود را از دست داده باشد با حفظ حداقل نمره آزمون سراسري رشته مورد تقاضا در کل کشور در سهميه مربوط.
الف- 7: موافقت با تغيير رشته دانشجويان از يک گروه آزمايشي به گروه آزمايشي ديگر در صورتي که دانشجو توانائي ادامه تحصيل در کليه رشته هاي گروه آزمايشي خود را از دست داده باشد به شرط داشتن حداقل نسبت نمره آزمون سراسري رشته مورد تقاضا در کل کشور در سهميه مربوط.
ب- اختيارات مربوط به دانشجويان دوره کارشناسي ارشد ناپيوسته
ب- 1: موافقت با يک نيمسال افزايش سنوات تحصيلي براي دانشجوياني که حداکثر مدت مجاز تحصيل آنان برابر مقررات به پايان رسيده و از لحاظ ساير مقررات آموزشي مجاز به ادامه تحصيل هستند.
ب- 2: موافقت با حداکثر يک سال مرخصي بدون احتساب در سنوات تحصيلي دانشجوياني که با ارائه مدارک مستدل به بيماري حاد و مزمن مبتلا گرديده اند و يا خانمهايي که دوران بارداري و زايمان را سپري مينمايند و يا کساني که با تائيد مربوط به کارشان نياز مبرم باشد.
ج) در کليه موارد اصول زير بايد رعايت شود:
حفظ کيفيت آموزشي
حفظ حداقل واحد مقرر و معدل لازم براي فراغت از تحصيل
حفظ حداقل نمره قبولي در هر درس
حفظ حداقل نمره آزمون و يا نسبت نمره آزمون سراسري حسب مورد در کل کشور در سهميه مربوط
عدم تغيير مقطع تحصيلي از پايين تر به بالاتر
نحوه ارجاع پروندهها به کميسيون:
کميسيون وضعيت تحصيلي و درخواستهائي که به يکي از دو طريق زير ارجاع گردد را مورد رسيدگي قرار مي دهد :
مواردي که پس از طرح در کميسيون آموزشي يا شوراي تحصيلات تکميلي دانشگاه با امضاء معاون آموزشي به کميسيون ارجاع شود.
تقاضاي دانشجوياني که به تشخيص رئيس دانشگاه، معاون دانشجوئي و يا معاون آموزشي به کميسيون ارجاع گردد.