آئين تکريم جناب آقاي دکتر «طاهر عليمحمدي» رئيس پيشين و معارفه جناب آقاي دکتر همايون مرادنژادي» رئيس جديد دانشگاه ايلام، با حضور دکتر «سيد احمدرضا خضري» مشاور وزير علوم و مديرکل وزارتي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، دکتر «افشين کريمي» معاون توسعه مديريت و منابع استانداري ايلام، حجتالاسلام والمسلمين «سيد محمدرضا حسينينيا» مسئول دفاتر استاني نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاههاي استان، اعضاي هيأت رئيسه، حجتالاسلام والمسلمين هادي زاده مسئول دفتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه، رؤساي دانشگاههاي استان، مديران کل و رؤساي ادارات، اصحاب رسانه و جمع زيادي از اساتيد، کارکنان و دانشجويان، صبح روز چهارشنبه 27 فرودين ماه 1404 در محل سالن آيتالله حيدري برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه ايلام، دکتر «سيد احمدرضا خضري» مشاور وزير علوم و مديرکل وزارتي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در اين مراسم با تقدير و تشکر از زحمات آقاي دکتر عليمحمدي، گفت: دانشگاه بايد در خصوص مشکلات و نيازهاي جامعه مسئوليتپذير باشد و پاسخ نيازها را به صورت علمي بدهد و عدالت آموزشي را براي همگان فراهم نمايد.
دکتر خضري، با بيان اينکه دانشگاه بايد استانداردها و استقلال خود را حفظ کند، اظهار داشت: دانشگاه بايد جايگاه خود را حفظ کرده و ارزش علم را مخدوش نکند و از بيان ديدگاههاي شبهعلمي خوداري نمايد و به دنبال دستاوردهاي اصيل و باکيفيت باشد.
مشاور وزير علوم، افزود: دانشگاه پيشران توسعه است و کشورها بر اساس نظام آدميک خود، انتظار تمدنسازي از آن دارند؛ و اگر ميخواهيم متمدن بمانيم و به نيازهاي جامعه پاسخ دهيم، بايد به دانشگاه اعتماد کنيم.
دکتر خضري، اضافه کرد: دانشگاه محل عرضه و تبيين علم است، در همين حال محل کنشگري سياسي، اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي هم هست و بايد مسائل روز جهان در آن نقد و بررسي شود.
مديرکل وزارتي و روابط عمومي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري با بيان اينکه مديران دانشگاهي بايد نگاه ملي داشته باشند، گفت: دانشگاهها بايد چنان در تقويت هويت ملي بکوشند، که مرزها در برابر تهاجم فرهنگي بيگانگان نفوذناپذير شوند.
دکتر خضري دانشگاهها را به مثابه «مغز» و «جان» نظام مديريتي دانست و بيان داشت: اکنون تصميمگيريها در جهان بر مبناي دستاوردهاي علمي و تجربيات ناشي از علم، انجام ميگيرد.
مشاور وزير علوم با بيان اينکه دانشگاه بايد مسائل روز جامعه را مورد مداقه قرار دهد، گفت: مسئولان استاني از جمله در استان ايلام، بايد به دانشگاهها و ساير مراکز علمي و پژوهشي در راه رسيدن به توسعه و حل مشکلات مردم اعتماد کنند و از آنها ياري بگيرند.
دکتر خضري، يادآور شد: براي اينکه متمدن بمانيم و پاسخ نيازهاي جامعه را نه بر مبناي آزمون و خطا، بلکه بر مبناي مطالعه بدهيم، بايد به دانشگاه اعتماد کنيم.
مديرکل حوزه وزارتي وزارت علوم، تأکيد کرد: دانشگاهها پيشران خردگرايي، تمدنسازي و بالندگي جامعه هستند و دانشگاه مکاني است، که دانش و علم در آن توليد و به بخشهاي ديگر جامعه منتقل ميشود.
دکتر خضري، افزود: مراکز علمي همواره مروج اخلاقمداري و فرهنگ بودهاند و نقش و اهميت آنها محصور به شهر و استان خاصي نيست و همه پهنه کشور را شامل ميشوند.
مشاور وزير علوم با اشاره به برنامه جدي وزارت عتف براي توجه به معيشيت و رفاهيات اساتيد و کارکنان، بيان داشت: اين وزراتخانه در زمينه تأمين معيشت و رفاه استادان، کارکنان و دانشجويان به صورت جدي فعاليت کرده و در راستاي تأمين زيرساختها و تعمير و تجهيز خوابگاهها، تلاش خواهد کرد.
مشاور وزير علوم و مديرکل حوزه وزارتي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري با تمجيد از شخصيت دکتر مرادنژادي سرپرست دانشگاه ايلام، بيان داشت: دکتر مرادنژادي شخصيتي خوشنام، اخلاقمدار، داراي سابقه کار اجرايي، مسلط به امور و علاقمند به کار و فعاليت علمي و اجرايي است، که اميد داريم، با کمک مقامات اجرايي استان، نمايندگان مردم شريف استان ايلام در مجلس شوراي اسلامي، ديگر مسئولان و علاقمندان دانشگاه و با همکاري و همراهي اساتيد و کارکنان گرامي، شاهد توسعه متوازن، هدفمند و کارآمد دانشگاه ايلام در اين دوره جديد باشيم.
دکتر خضري، با اشار به مرز طولاني استان ايلام با کشور عراق، اظهار داشت: دانشگاه ايلام به دليل همجواري با کشور عراق، داراي موقعيت بسيار خوبي براي پذيرش دانشجوي بينالملل است و در اين جهت بايد فعالانه وارد عمل شود.
در ادامه مراسم دکتر «افشين کريمي» معاون توسعه مديريت و منابع استانداري ايلام يکي از افتخارات خود را رفاقت ديرينه با دکتر مرادنژادي سرپرست محترم دانشگاه ايلام، عنوان کرد و گفت: دکتر مرادنژادي، مديري کارآمد و خوشنام است، که در دورانهاي مختلف مديريتي در سمت مديرکل امور اقتصادي استانداري، مديرکل فني و حرفهاي استان ايلام و رياست دانشگاه جامع علمي کاربردي ايلامي، کارآمدي خود را نشان داد، لذا قطعاً در دوره مديريت ايشان، تحولات مهمي در دانشگاه ايلام شکل خواهد گرفت.
معاون توسعه مديريت و منابع استانداري ايلام با بيان اينکه فارغالتحصيل دوره کارشناسي دانشگاه ايلام است و افتخار شاگردي دکتر عليمحمدي را داشته است، يادآور شد: عليرغم اختلاف سليقهاي که با دکتر عليمحمدي داشتم، وي در دوران دانشجويي مهربانانه به سخنان ما گوش ميداد و به بحث ميپرداخت، که سلامتي ايشان را از درگاه خداوند متعال خواهانم.
دکتر کريمي با بيان اينکه جامعهاي که در آن نظام دانايي کارآمدي وجود نداشته باشد، قطعاً به توسعه پايدار دست پيدا نخواهد کرد، گفت: تقويت نظام دانايي ميتواند زيربناي توسعهي همه جانبه باشد. لذا دانشگاه نبايد در محيط فيزيکي خود محدود باشد، بلکه بخشهاي مختلف عملکردي دولت بايد با بدنهي علمي دانشگاه ارتباط داشته و از ظرفيت و توان علمي اساتيد و دانشجويان براي حرکت به جلو و پيشرفت استفاده نمايند.
معاون توسعه مديريت و منابع استانداري ايلام با بيان اينکه انتظار ميرود دانشگاه ايلام ارتباط نزديکي با مجموعههاي اجرايي داشته و به محلي براي حضور کارآفرينان تبديل شود، افزود: دانشگاه بايد مکاني براي طرح و ايجاد گفتمانهاي نوين متناسب با انقلاب اسلامي باشد و به مأمني براي هنرمندان تبديل شود.
دکتر کريمي، با اشاره به کوتاهي صورت گرفته در زمينه معرفي مشاهير، مفاخر و بزرگان استان ايلام، گفت: انتظار است، دانشگاه ايلام پيشگام شود و با اجراي برنامههاي متنوع، در اين زمينه ايفاي نقش کند.
در ادامه مراسم دکتر «همايون مرادنژادي» سرپرست دانشگاه ايلام با تقدير و تشکر از زحمات آقاي دکتر عليمحمدي و مجموعه همکاران ايشان و سپاسگزاري از همه کساني که در روند توسعه دانشگاه ايلام در طول سه دهه گذشته مشارکت داشتهاند، بيان داشت: امروز بيش از هر زمان ديگري نياز داريم، که دانشگاه ايلام به محيطي پاسخگو، نقشآفرين و پويا در خدمت توسعه جامعه تبديل شود.
دکتر مرادنژادي با تشکر از حسن اعتماد جناب آقاي دکتر سيمايي وزير محترم علوم، تحقيقات و فناوري و جناب آقاي دکتر کرمي استاندار محترم ايلام، ابراز اميدواري کرد که در دولت جناب آقاي دکتر پزشکيان و وزارت آقاي دکتر سيمايي، شاهد رخدادهاي نيک در عرصه نظام آموزش عالي کشور باشيم.
سرپرست دانشگاه ايلام، افزود: همچنين اميدوارم شاهد شکلگيري رخدادهاي نيکي در دانشگاه ايلام و زيست بوم آموزش عالي استان ايلام باشيم.
دکتر مرادنژادي با بيان اينکه نظام آموزش عالي در سطح جهان در مرحله گذر است، اظهار داشت: تغيير رويکرد در سطح دانشگاهها، انکارناپذير است و ضروري است، که دانشگاه در محيط پيراموني خود تأثيرگذار باشد.
سرپرست دانشگاه با بيان اينکه تبديل دانشگاه ايلام به محيطي پاسخگو، پويا و نقشآفرين، براي پيشرفت جامعه نيازمند حضور فعال همه اعضاي دانشگاه است، گفت: تلاش خواهد شد با ايجاد وفاق و همدلي و با التزام به اخلاقمداري و توجه به ارزشهاي والاي انساني، نويدبخش آيندهاي باشکوه براي آموزش عالي استان ايلام باشيم.
دکتر مرادنژادي، افزود: تحقق اين هدف مهم، در گرو مشارکت فعال اساتيد، کارکنان و دانشجويان ارجمند ميباشد.
سرپرست دانشگاه، تأکيد کرد: مهارتآموزي، آموزش کارآفريني، آموزش مهارتهاي کسب و کار و برگزاري رويدادهاي کارآفريني، از جمله راهبردهاي دانشگاه ايلام در دوره جديد است.
دکتر مرادنژادي با بيان اينکه تقويت ارتباط دانشگاه با جامعه يکي از اولويتهاي مهم دانشگاه ايلام خواهد بود، چرا که وضعيت کنوني در اين زمينه رضايتبخش نيست و بايد تعامل دانشگاه با استان در تمامي حوزهها گسترش يابد،
اظهار داشت: تلاش خواهد شد با همفکري و همراهي اعضاي دانشگاه، در بخش ايفاي مسئوليتهاي اجتماعي شاهد رويکرد جديدي باشيم و گامهاي مؤثر و عملي در اين زمينه برداشته شود.
سرپرست دانشگاه با بيان اينکه نشاط دانشجويي يک ضرورت است، اظهار داشت: تلاش خواهد شد با بهرهگيري از برنامههاي فرهنگي و هنري فاخر، شور و نشاط بر دانشگاه حاکم شود و دانشجويان با نشاط دوران زندگي دانشجويي را سپري کنند.
دکتر مرادنژادي بهبود معيشت و ارتقاي رفاه اساتيد و کارکنان را يکي از اولويتهاي خود عنوان کرد و گفت: تلاش خواهيم کرد، با استفاده از ظرفيتهاي موجود و درچارچوب قانون، شاهد بهبود معيشت و ارتقاي رفاه همکاران ارجمند در اين دوره باشيم.
سرپرست دانشگاه ايلام با اشاره به وجود پروژههاي نيمهتمام در دانشگاه، افزود: تکميل اين پروژهها و تقويت زيرساختهاي دانشگاه ايلام، نيازمند تأمين اعتبار و حمايت جدي مقامات عالي وزارت علوم و مقامات اجرايي استان ايلام ميباشد.
در ادامه مراسم دکتر «طاهر عليمحمدي» رئيس پيشين دانشگاه ايلام با اشاره به کسب دستاوردهاي ملي دانشگاه ايلام در طول 40 ماه گذشته، گفت: دستيابي به اين دستاوردها و افتخارات ماندگار، مديون تلاش يک مجموعه مديريت همراه، همدل و کاردان است، که خالصانه و صادقانه اينجانب را ياري دادند، که بر خود لازم ميدانم، از تلاشهاي اين عزيران صميمانه تقدير و تشکر نمايم.
دکتر عليمحمدي، افزود: مديران متعهد، کاردان، پيگير، پرتلاش و پاکدستي، که منافع شخصي را فداي منافع دانشگاه کردند. عزيزاني که هر کدام در حوزه کاري خود درخشيدند و هماهنگ با اينجانب، برنامه راهبردي دانشگاه و برنامه عملياتي ساليانه را اجرا کردند.
رئيس پيشين دانشگاه ايلام از جذب 29 رشته تحصيلي در دوره مديرت دوم خود خبر داد و اظهار داشت: 21 درصد اعضاي هيئت علمي در سه سال گذشته ارتقا يافتند، 23 درصد تبديل وضعيت شدند، 42 عضو هيئت علمي جديد جذب گرديد و پرونده 27 نفر ديگر در اين خصوص نيز در جريان است.
دکتر عليمحمدي با اشاره به افزايش مناسب بودجه دانشگاه ايلام، گفت: با تلاش و پيگيري که از سوي اينجانب، معاون محترم پشتيباني و منابع انساني و مديران و کارشناسان حوزه مالي دانشگاه صورت گرفت، بودجه دانشگاه ايلام 49 درصد افزايش يافت.
دکتر عليمحمدي با بيان اينکه در اين دوره، دانشگاه ايلام در هيچ پرونده مالي محکوم نشد، افزود: در اين مدت توجه زيادي به رفاهيات اساتيد و کارمندان صورت گرفت و در سال گذشته بيش از 19 ميليارد تومان در اين زمينه پرداخت شد، که اميد دارم اين سنت حسنه براي کمک به اساتيد و کارکنان محترم تداوم يابد.
رئيس پيشين دانشگاه ايلام با اشاره به تکميل پروژه احداث دانشکده علوم پايه، گفت: تجهيز سيستم گرمايش و سرمايش اين ساختمان در دست اقدام است و اعتبار مناسبي نيز به آن اختصاص يافته، که ان شاء الله در سال جاري افتتاح خواهد شد.
دکتر عليمحمدي با بيان اينکه مجموعه قرارداد منعقده دانشگاه ايلام با صنعت در سال 1400، مبلغ سه ميليارد و دويست ميليون تومان بود، يادآور شد: الان تنها در قرارداد مطالعات ميدان نفتي دهلران که در مراحل نهايي شدن است، در دو مساله تعريف و تصويب شده رقم 26 ميليارد تومان اعتبار تعلق گرفته است. همچنين طي قراردادي در حوزه هوش مصنوعي مبلغ 14 ميليارد تومان و در حوزه جهاد علمي، رقم 6 ميليارد تومان اختصاص يافته است.
ايشان افزود: مهمترين اقدام اينجانب در راستاي بسترسازي جهت نيل به اين موفقيتها، ايجاد فضاي باز و بانشاط و حاکم شدن آرامش در دانشگاه است. نتيجه اين بسترسازي و تلاش و پيگيريها، رشد متوازن دانشگاه در همه حوزه ها بوده است.
© تمامی حقوق این سایت برای دانشگاه ایلام محفوظ است