به همت دانشگاه ايلام، وزارت نيرو، شرکت توانير، شرکت توزع برق استان ايلام و بنياد ملي نخبگان، رويداد رقابتي مسئله محور «چالش ناترازيهاي انرژي» با موضوع مديريت هوشمند بار، روزهاي چهارشنبه و پنج شنبه 27 و 28 فرودين ماه 1404 در دانشگاه ايلام برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه ايلام، اين چالش در يک سال گذشته به منظور استفاده از ظرفيت متخصصين، دانشجويان مستعد و شرکتهاي دانش بنيان جهت ارائه راهکارهاي نوين براي حل مشکل ناترازي انرژي و برق، در محورهاي مديريت هوشمند پيک و مديريت هوشمند مصرف با مشارکت 65 تيم سه نفره و راهيابي 200 ايده برگزار شد.
در اين همايش چيزي که مورد تأکيد کارشناسان حوزه برق قرار گرفت، اين بود، که ناترازي برق نيازمند راهکارهاي مختلفي است، چرا که مصرف بهينه از سوي مردم همچنان يکي از مهمترين راهکارها است. کارشناسان روي آوردن به انرژيهاي تجديد پذير يا خورشيدي را از راهکارهاي ميان مدت براي جبران 21 هزارمگاوات ناترازي برق که روز به روز درحال افزايش است، را عنوان کردند.
دکتر خضري مشاور وزير علوم و مديرکل حوزه وزارتي وزارت عتف در مراسم اختتاميهي اين رويداد، که صبح روز پنجشنبه 28 فرودين ماه 1404 با حضور در محل سالن آيتالله حيدري برگزار شد، با اشاره به چالش ناترازي انرژي در سطح کشور، يادآور شد: زندگي امروز بشر به طور جدّي وابسته به انرژي است و بدون انرژي، زندگي انسان به دوران پيشاصنعتي و پيشا فناوري باز خواهد گشت.
دکتر خضري با بيان اينکه سه دهه پيش بعضي از متخصصين، کارشناسان و دلسوزان کشور در زمينه بحران ناترازي انرژي در آينده هشدارهاي لازم را داده بودند، يادآور شد: متأسفانه برخي افراد گوش شنوايي براي اين واقعيت نداشتند و به و راهکارهاي مقطعي و شبهعلمي روي آوردند تا آنکه اکنون کشور با ابرچالش ناترازي انرژي و آب روبرو شده است.
ايشان در ادامه اظهار داشت؛ حل مسائل و معضلات جامعه، مستلزم شناخت و درک واقعيت است، اما اگر واقعيت را نپذيريم، گذشت روزگار چهره تلخ حقيقت را براي جامعه نمايان ميکند، و آن را وادار به پذيرش هزينه بيشتري مي کند.
مشاور وزير علوم، تصريح کرد: لازمه حل درست و دقيق چالش انرژي، واگذاري مسئله به کارشناسان و عالمان متخصص در اين زمينه است. لذا بايد به دانشگاه اعتماد کنيم و همچنانکه رئيس جمهور محترم تأکيد دارند، از نظرات کارشناسان بهره بگيريم، تا حداقل آسيبي کمتري در اين قضيه به کشور وارد شود.
دکتر خضري با بيان اينکه رويکرد وزارت علوم، «مأموريتگرايي دانشگاهها است»، اظهار داشت: بايد از روش آزمون و خطا دوري کرد و لازمه اين امر اين است، که بايد دانشگاه متولي ارائه راه کار براي حل معضلات و چالشهاي جامعه شود و توليدات علمي دانشگاه به مسائل جامعه پيوند داده شود، تا با ارائه راهکار درست، به مأموريتهاي محوله دانشگاهها عمل گردد و براي حل مشکلات و معضلات جامعه گام عملي برداشته شود.
دکتر خضري در ادامه با اشاره به آمادگي دانشگاهها براي بررسي و حل مشکلات ناترازي در زمينه انرژي گفت: به عنوان مثال دانشگاه ايلام با بهرهمندي از متخصصان خود آمادگي دارد تا در اين زمينه مشکلات موجود در استان را با اولويت بررسي و راهکارهاي علمي و عملياتي را در اختيار متولّيان قرار دهد.
وي در پايان از استادان، پژوهشگران، شرکتکنندگان و دانشگاه ايلام، وزارت نيرو، استانداري ايلام، بنياد ملي نخبگان و ديگر دستگاههاي مرتبط با برگزاري رويداد چالش، سپاسگزاري کرد.
در ادامه مراسم دکتر مرادنژادي سرپرست دانشگاه ايلام، با عرض خير مقدم خدمت دکتر خضري مشاور محترم وزير علوم و مديرکل حوزه وزراتي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و ديگر حاضرين در مراسم و با تقدير و تشکر از زحمات دستاندرکاران اين رويداد ملي در دانشگاه ايلام، وزارت نيرو، بنياد ملي نخبگان و شرکت توزيع برق استان ايلام، گفت: رويکرد دولت دکتر پزشکيان واگذاري کار به کارشناسان و متخصصان است. وي افزود پيام مهم برگزاري رويداد رقابتي مسئله محور چالش (ناترازي انرژي)، واگذاري حل مسائل و مشکلات جامعه به دانشگاه است، چرا که اين نوع مشکلات فقط از مسير دانش قابل حل و فصل ميباشد.
ايشان، تأکيد کرد: لازمه اثربخشي ورود دانشگاه براي حل معضلات و مشکلات جامعه، اين است، که دانشگاه به خوبي نيازهاي جامعه را مورد مداقه قرار دهد تا بتواند بر اساس ظرفيتهاي موجود، راهکار اثربخش ارائه دهد.
سرپرست دانشگاه، افزود: رويکرد «خلاقانه» و تصميمگيري و کار بر مبناي «خرد جمعي»، دو شاخصه مهم ديگر براي اثربخشي رويکرد دانشگاه در اين زمينه است.
دکتر مرادنژادي با تقدير از رويکرد کارشناسي دولت دکتر پزشکيان، تأکيد کرد: رويکرد جامعهمحور و تلاش براي حل مشکلات و معضلات کشور و استان، محور اصلي کار دانشگاه ايلام در دوره جديد خواهد بود، که اميدوارم به نتايج عملي و اثربخش منتج شود.
در مراسم اختتاميه، از 8 ايده برتر که محصول محور هم شدهاند، معرفي گرديدند.
© تمامی حقوق این سایت برای دانشگاه ایلام محفوظ است