معرفی گروه بافت شناسی:
1- نظر به اهمیت سلامت مواد غذایی استان منجمله فرآورده های پروتیئینی مانند: سوسیس، کالباس، همبرگر و ... و متأسفانه سوء استفاده برخی افراد سودجو و متقلب مبنی بر تولید فرآورده هایی با کیفیت پایین و ساخته شده از مواد غیر مجاز و غیر بهداشتی مانند بافت پستان، بیضه، روده، اندام تولید مثلی، غضروف و ... لذا جهت تشخیص موارد تقلب و تفکیک فرآورده های ساخته شده از گوشت قرمز مرغوب با تولیدات نامرغوب ، نیاز مبرم به تربیت بافت شناسان خبره می باشد . به طوری که فارغ التحصیلان این رشته می توانند به عنوان ناظرین بهداشتی موفق در کارخانجات تولید فرآورده های دامی به کار گیری شده و خدمت رسانی نمایند.
2- بنا به روز بودن مبحث سلولهای بنیادی و ظرفیت وسیع کار بر روی این سلولهای استخراج شده از بافت های جنینی و مغز استخوان و افق های جدید پیش رو جهت پیشرفت علم در کشور، نقش عمده بافت شناسی بوضوح اساسی و روشن می نماید و میتوان با انجام کارهای مهندسی بافت که شاخه ای از بافت شناسی نوین است در ایجاد تحول شگرف در علوم پزشکی و دامپزشکی و زیستی در زمینه ساخت اعضای بدن مانند: پوست، اعصاب، رگها و مو فعالیت نمود. لذا ایجاد رشته کارشناسی ارشد بافت شناسی در دانشگاه ایلام می تواند ضمن تربیت دانشجویان مورد نیاز برای پاسخگویی به این نیاز، با انجام پروژه ها و پایان نامه های دانشجویی تا حدودی به رشد این شاخه علمی جدید نوپا و حل سوالات موجود در این زمینه کمک نماید.
3- با توجه به پیش نیاز بودن دانش بافت شناسی برای درک بهتر رشته هایی همچون آسیب شناسی، بهداشت مواد غذایی، فیزیولوژی و غیره هم در سطح مجامع دانشگاهی و هم در سطح درمانگاه و بازار کار، همچنین آمار جوانان جویای کار در سطح استان به نظر میرسد که افرادی توانایی تشخیص میکروسکوپی دقیق بیماریهای دام و طیور در آزمایشگاههای تشخیص طبی دامپزشکی دارند که مسلط بر مباحث علم بافت شناسی و درک مفاهیم آن باشند. لذا با ایجاد چنین رشته ای به عنوان یک رشته پایه، افراد جویای کار زیادی می توانند در کنار دامپزشکان بالینی تشخیص بیماری ها به انجام خدماتی همچون تشخیص میکروسکوپی ضایعات بیماری های دام و طیور اهتمام ورزند.
معرفی گروه باکتری شناسی:
رشد جمعيت ونياز روزافزون به مواد پروتئيني و تأمين مواد غذايي سالم و بهداشتي مورد نياز مردم، لزوم توجه بيشتر به پرورش دام و آبزي پروري را بيش از پيش طلب مي نمايد. در اين صورت، سيستم هاي پرورش سنتي جوابگو نبوده، پرورش دام، طيور و آبزيان را در شكل متراكم و مكانيزه به دنبال خواهد داشت. بديهي است در چنين شرايطي به دليل تراکم بالا در واحد سطح، انتشار و شيوع عوامل بيماريزا افزايش مي يابد ودر نتيجه ميزان توليدات دامی و سلامت آن ها تحت تأ ثير قرار مي گيرد. از آنجا كه بيماري هاي عفوني انسان و دام مرز مشترك وسيعي دارند، لذا با بيمار شدن حيوانات ، سلامت جامعه انساني نيز به مخاطره مي افتد.
از سويي ديگر، در عصر حاضر بر خلاف روزگاري كه آنتي بيوتيك ها از كشتار دسته جمعي و آماج ميكروب ها ممانعت بعمل میآوردند، سل را سركوب، وبا را به ورطه ي فراموشي و طاعون انساني را تبديل به تاريخ باستان نمودند، به دليل مصرف بي رويه و پيدايش مقاومت دارويي، كم اثر و يا بي اثر شده اند. در چنين بستري، حضور ميكروب شناساني آگاه، با پشتكار و دلسوز ضروري مي نماياند تا با به كارگيري علم خود، بيماري هاي عفوني را رصد نموده و با تشخيص به موقع عوامل عفوني زا زمينه را براي پيشگيري، كنترل و درمان آن ها فراهم آورند. علاوه بر اين، با تشخيص صحيح و مطمئن عوامل ميكروبي، ضمن آن كه از مصرف بيهوده داروها ممانعت مي شود، مي تواند هزينه هنگفت داروها و خسارات اقتصادي ناشي از مصرف نابجاي آن ها را كاهش و از زبانه كشيدن بيشتر پديده ي شوم مقاومت ميكروبي جلوگيري نمايد.
دامپزشكان متختصص ميكروبيولوژي در دانشگاه ايلام كه جمله گي روزگاري را در آن سوي آب هاي اين مرز و بوم كسب تجربه كرده و دانش خود را روزآمد نموده اند، مي توانند نقشي محوري در خصوص کنترل بیماریهای دامی و شناسایی مرز مشترک جمعیت باکتریایی دامی و انسانی ايفا نمايند. چنين افراد متخصصي آماده اند تا با امكاناتي كه دانشگاه ايلام در اختيار دارد، دانش و تجربه ي خود را در اختيار جوانان اين مملكت قرار داده و از آنان كارشناساني لايق وكاردان تربيت نمايند. ايجاد رشته «كارشناسي ارشد باكتري شناسي دامپزشكي» كمترين سطحي از تحصيلات تكميلي بوده كه اساتيد دانشكده پيرادامپزشكي مي توانند آن را به نحو شايسته اي انجام دهند و از اين راه خدمتي را در زمينه حفظ سلامت و بهداشت دام ها و در نتيجه سلامت انسان و جامعه نمايند.