En Ar

معرفی گروه بهداشت و صنایع غذایی

معرفي گروه بهداشت و صنايع غذايي

 

معرفي رشته بهداشت مواد غذايي

بهداشت مواد غذايي علمي است که راجع به غذاي سالم ، غيرآلوده ، غيرتقلبي ، و تهيه و نگهداري و مصرف نمودن آن به مطالعه

مي پردازد .

 در سال 1391 رشته کارشناسي بهداشت مواد غذايي به رشته هاي موجود در دانشکده پيرادامپزشکي اضافه شد.

هدف از ارائه اين رشته ، تربيت کارشناساني است که از عهده آزمايش‌ هاي بيوشيميايي و باکتري شناسي ، نظارت بر توليد فرآورده‌ هاي غذايي و نحوه بسته‌ بندي آنها ، تشخيص بيماري‌ ها و آلودگي‌ هاي ميکروبي ، قارچي و سمي ، مديريت فني شرکت‌ ها و صنايع توليد و بسته‌ بندي فرآورده‌ هاي دامي و ساير آزمايش‌ ها و تشخيص‌ هاي مشابه در سطح عالي‌ تري نسبت به کاردان‌ ها و تکنسين‌ ها برآيند .

 فارغ التحصيلان اين رشته مي توانند به عنوان کارشناس بهداشت مراکز نگهداري مواد غذايي، در بخش آموزش و تحقيقات بهداشت مواد غذايي، کارشناس آزمايشگاه کنترل کيفي و بهداشت مواد غذايي، به عنوان کارشناس بهداشت در کارگاه هاي بسته بندي مواد غذايي، کارشناس بهداشت و مراکز عرضه و فروش مواد غذايي مشغول به کار شوند. دانش آموختگان اين رشته با تسلط بر اصول بهداشت مواد غذايي ، بر سلامت اين مواد نظارت مي کنند و با اين کار،  گام بزرگي در پيشگيري از بسياري از بيماري ها و هزينه هايي که به تبع آن به افراد و جامعه تحميل مي شود ، بر مي دارد.

معرفي رشته علوم و مهندسي صنايع غذايي

علوم و مهندسي صنايع غذايى به‏ مجموعه‏اى از علوم و فنون اطلاق مى‏شود كه كيفيت فيزيكى، شيميايى و بيولوژيكى محصولات كشاورزى اعم از گياهى و دامى را از لحاظ تبديل و نگهدارى موردتوجه قرار داده و به محصولاتي با طول عمر نگهداري بالا تبديل مي کند.

اين رشته در سال 1388 در دانشکده کشاورزي دانشگاه ايلام تاسيس شد و نام رشته از سال 1393 به رشته علوم و مهندسي صنايع غذايي تغيير پيدا کرد.

هدف از اين رشته، تربيت نيروهاي متخصصي است که بتوانند در زمينه هايي چون اجراي عمليات تبديل مواد غذايي، نگهداري محصولات کشاورزي، کنترل کيفيت، کمک به طراحي و بهينه سازي خطوط توليد در کارخانه هاي مورد نظر فعاليت کرده  و هدايت، نظارت و مسوليت فني واحدهاي توليد فرآورده هاي مختلف غذايي را بعهده گيرند.

فارغ التحصيلان رشته علوم و مهندسي صنايع غذايي، بسته به تواناييهاي فردي و علمي خود، مي توانند مسوليتهاي متفاوتي نظير: مديريت توليد کارخانجات، مسئوليت فني و کنترل کيفي، مسوليت آزمايشگاههاي مواد غذايي، انجام فعاليت هاي تحقيقاتي براي بهبود کيفيت توليدات غذايي و خصوصيات فيزيکوشيميايي و ميکروبي غذا، ساخت محصولات جديد، افزايش توليد، کاهش ضايعات، بسته بندي، ارتباط موثر و فعال بين دانشگاه و صنعت جهت حل مشکلات فني و کيفي و ... ارائه مشاوره علمي به واحدهاي توليدي و فعاليتهاي ديگر را بر عهده گيرند. بديهي است که نقش متخصصان اين رشته در جلوگيري از اتلاف سرمايه هاي ملي، با کاهش ضايعات کشاورزي از طريق تبديل آنها به فرآورده هاي غذايي مطلوب و مورد تأييد استانداردهاي جهاني و ارزآوري از طريق صادرات اين محصولات بر هيچ کس پوشيده نيست.

 

شما از نسخه قدیمی مرورگر خود استفاده می کنید و قادر به مشاهده صحیح این سایت نخواهید بود.
لطفاً مرورگر خود را به روز نمایید
دانلود آخرین نسخه مرورگرها