رهبر معظّم انقلاب اسلامي سال 1390راسال جهاد اقتصادي ناميدند
پيام نوروزي 1390 رهبر معظّم انقلاب اسلامي
بسماللهالرّحمنالرّحيميا مقلّب القلوب و الأبصار، يامدبّر اللّيل و النّهار، يا محوّل الحول و الأحوال، حوّل حالنا الي احسن الحالعيد سعيد نوروز و فرا رسيدن بهار و سال نو را به همهي همميهنان عزيزمان درسراسر کشور و همچنين به همهي ايرانياني که در کشورهاي ديگر، در سراسر جهان ساکنهستند و همچنين به ملتهاي ديگري که براي نوروز ارزش و احترام قائل هستند، تبريک عرضميکنم. بخصوص تبريک ميگويم به افراد و خانوادههائي که در خدمت کشور، در خدمتانقلاب و در خدمت نظام قرار دارند؛ خانوادهي شهيدان عزيز، جانبازان و خانوادههايآنها، خانوادهي مأموراني که در اين روزها که همه در خانههاي خود مجتمعند، آنها سرکارهاي حساس و مهم خود حضور دارند و از حضور در خانوادههاي خود محرومند. اميدوارمبه فضل و رحمت الهي انشاءالله ملت ايران سال شاد و سرشار از برکت و نعمت را در پيشداشته باشند و در همهي ميدانها موفق و سربلند و پيروز باشند.
البته حوادث تلخيکه در برخي از کشورها نسبت به مردم انجام ميگيرد ـ در بحرين نسبت به مردم عزيزآنجا، در يمن، در ليبي ـ عيد را بر ما گوارا نميکند و مانع از اين است که انسانشادي عيد را بتمامه احساس کند. اميدواريم خداوند متعال براي اين ملتها ـ ملت بحرين،ملت يمن، ملت ليبي ـ فرج عاجلي برساند و دشمنان ملتها را با عقوبت خود مجازات کند.
عيد نشانهي حرکت طبيعي انسان در طول سال و ماه و روز و شب است و چون اين حرکتبايد به سمت کمال و تعالي باشد، هر عيدي يک مقطعي است براي اينکه انسان بتواند يکمرحلهي جديدي را آغاز کند. ما ملت ايران به توفيق الهي و به فضل پروردگار در سال89 توانستيم کارهاي بزرگي را انجام دهيم. ما سال 89 را به نام «سال همت مضاعف وکار مضاعف» نامگذاري کرديم. خوشبختانه در سرتاسر سال، اين شعار تحقق عملي پيدا کرد. ميتوانم ادعا کنم که يکي از شعارهائي که در طول اين سالها بيشترين بهره را از توجهمردم و مسئولان و عمل آنها و انطباق وضعيت کشور با خود دارا بود و برد، همين شعار«همت مضاعف و کار مضاعف» بود، که واقعاً ملت و دولت خوشبختانه در اين کار، در اينحرکت ساليانه، همت مضاعف و کار مضاعف را نشان دادند. ما در زمينههاي اقتصادي، درزمينههاي سياسي، در زمينهي حضور عظيم و پرشکوه مردم در عرصههاي مختلف سياسي وانقلابي، در عرصهي علم و فناوري و در عرصهي سياست خارجي، در بخشهاي مختلف،خوشبختانه کارهاي بزرگي را شاهد بوديم که هم مسئولين کشور، قوهي مجريه، قوهيمقننه و قوهي قضائيه انجام دادند؛ بخصوص قوهي مجريه در اين دورانِ يکساله کارهايبزرگي را انجام دادند که از جملهي آنها همين مسئلهي حساس و بزرگ هدفمندييارانههاست، که اين کار بزرگ را شروع کردند و اميدواريم انشاءالله با موفقيتکامل اين کار به انجام برسد. آنچه که من از مجموع احساس ميکنم، اين است کهکشور ما بحمدالله در جادهي پيشرفت و تعالي حرکت خوبي را آغاز کرده است. البته اينحرکت که روزبهروز هم شتاب بيشتري گرفته است، ناشي از زحمات و تلاشهاي مسئولان وملت در طول ساليان متمادي است؛ اما خوشبختانه اين حرکت هرچه گذشته است، شتاب بيشتريپيدا کرده است. مثلاً در عرصهي توليد علم، طبق آمارهائي که مراکز متخصص جهاني ومراکز بينالمللي اعلام ميکنند، مشارکت کشور ما در پيشرفت علمي و توليد علم در دنيابيش از يازده درصد است؛ در حالي که ما يک درصد مردم دنيا هستيم و کشوري که بعد ازما در اين منطقه بيشترين نصيب را داشته است، کمتر از شش درصد پيشرفت داشته است. بنابراين پيشرفت کشور در عرصههاي مختلف بحمدالله خيلي خوب بوده است. اين حرکتشتابآلود و همراه با جديت و همت، انشاءالله بايستي ادامه پيدا کند.
آنچه کهدر عرصهي مجموعهي مسائل کشور انسان مشاهده ميکند، که در سال 90 بايد ما آن راوجههي همت خودمان قرار بدهيم، اين است که از جملهي اساسيترين کارهاي دشمنان ملتما و کشور ما در مقابلهي با کشور ما، مسائل اقتصادي است. البته در عرصهي فرهنگيهم فعالند، در عرصهي سياسي هم فعالند، در عرصهي انحصارات علمي هم فعالند، اما درعرصهي اقتصادي فعاليت بسيار زيادي دارند. همين تحريمهائي که دشمنان ملت ايرانزمينهسازي کردند يا آن را بر عليه ملت ايران اعمال کردند، به قصد اين بود که يکضربهاي بر پيشرفت کشور ما وارد کنند و آن را از اين حرکت شتابنده باز بدارند. البته خواستهي آنها برآورده نشد و نتوانستند از تحريمها آن نتيجهاي را که انتظارداشتند، بگيرند و تدابير مسئولان و همراهي ملت بر ترفند دشمنان فائق آمد؛ اما دنبالميکنند. لذا اين سال جاري را که از اين لحظه آغاز ميشود، ما بايستي متوجه کنيم بهاساسيترين مسائل کشور، و محور همهي اينها به نظر من مسائل اقتصادي است. لذا مناين سال را «سال جهاد اقتصادي» نامگذاري ميکنم و از مسئولان کشور، چه در دولت، چهدر مجلس، چه در بخشهاي ديگري که مربوط به مسائل اقتصادي ميشوند و همچنين از ملتعزيزمان انتظار دارم که در عرصهي اقتصادي با حرکتِ جهادگونه کار کنند، مجاهدتکنند. حرکت طبيعي کافي نيست؛ بايد در اين ميدان، حرکت جهشي و مجاهدانه داشته باشيم.
توجه داريد که ما الان در اين ساعت داريم وارد سومين سال دههي پيشرفت و عدالتميشويم. البته هم در زمينهي پيشرفت و هم تا حدود زيادي در زمينهي عدالت کارهايخوبي انجام گرفته است، ليکن حرکت ما بايد به نحوي باشد که بتوانيم اين دهه را بهمعناي حقيقي کلمه مظهر پيشرفت و مظهر استقرار عدالت در کشورمان قرار بدهيم. خوشبختانه با اين حرکتي که در دنياي اسلام به وجود آمده است، انسان احساس ميکند کهاين دهه به توفيق پروردگار براي منطقه هم دههي پيشرفت و دههي عدالت خواهد بود. اميدواريم خداوند متعال شما ملت عزيز را، شما مسئولان عزيز را، شما جوانان مؤمنو خوشروحيه و فعال و بااستعداد را مشمول لطف خود و مشمول ادعيهي زاکيهي حضرتبقيةالله (ارواحنا فداه) قرار بدهد. ياد شهداي عزيزمان را، ياد امام بزرگوار راگرامي ميداريم و اميدواريم خداوند به برکت ارواح طيبهي اين بزرگواران ملت ايران رامشمول رحمت و فضل و برکت و رضوان و غفران خود قرار دهد. والسّلام عليکم ورحمةالله و برکاته