به گزارش روابط عمومي، دکتر افشين معاون علمي، فناوري و اقتصاد دانش بنيان رئيسجمهور و رئيس بنياد ملي نخبگان در اين نشست، عنوان کرد: استان ايلام را استاني محروم نميبينم، بلکه استان ايلام، استاني داراي ظرفيتهاي بالاست، که همه شاخصهاي يک استان ثروتمند را دارا ميباشد.
دکتر افشين با اشاره به وجود بيش از بيست هزار دانشجو در استان ايلام، اين استان را از نظر نيروي انساني غني توصيف کرد و گفت: استان ايلام با وجود اين تعداد دانشجو و نخبگان، ظرفيت بالايي براي تبديل ايدههاي خلاقانه به شرکتهاي دانش بنيان و محصولات فناورانه دارد.
رئيس بنياد ملي نخبگان به عدم تناسب تعداد دانشجويان استان ايلام و تعداد شرکتهاي دانشبنيان استان اشاره کرد و گفت: تعداد 24 شرکت دانشبنيان براي استان ايلام عدد مناسبي نيست، بلکه اين استان ظرفيت ايجاد 600 شرکت دانشبنيان را داراست.
معاون علمي و فناوري رئيس جمهور همچنين از آمادگي اين معاونت براي حمايت از طرحهاي پژوهشي و نوآورانه در استان ايلام خبر داد و گفت: ما آمادهايم تا با همکاري دانشگاهها و مراکز پژوهشي استان، از طرحهاي نوآورانه و ايدههاي خلاقانه حمايت کنيم و زمينه را براي توسعه اقتصاد دانش بنيان در اين استان فراهم کنيم.
در ادامه اين نشست دکتر «احمد کرمي» استاندار ايلام با تأکيد بر استفاده از برنامههاي توسعه و اسناد بالادستي و بهرهگيري از راهکارهاي نخبگان براي حل مسايل و مشکلات استان، گفت: بايد براي رفع مسايل و مشکلات استان، رويکردِ ارائه راهکار و نگاه مسئلهمحور مبنا قرار گيرد.
استاندار ايلام خواستار شد، که هر دانشگاهي متولي حل يک مسئله در سطح استان در حوزههاي مختلف، همچون: کشاورزي، دامپروري، اربعين و گردشگري باشد.
دکتر کرمي با اشاره به اين موضوع که بين نخبگان و ساختار اجرايي فاصله است، گفت: ضرورت دارد با اهتمام مديران در اين حوزه وحدترويه وجود داشته باشد.
استاندار ايلام با تأکيد بر اين مطلب که با قاطعيت از نخبگان و برنامههاي کاربردي آنها حمايت ميکنيم، خاطرنشان کرد: دانشگاهها و نخبگان حوزههاي مختلف، ميتوانند بخش اجرايي کشور را به تحرک بيشتر سوق دهند.
نماينده عالي دولت در استان ايلام ادامه داد: برنامه دولت چهاردهم استفاده حداکثري از ايده و ظرفيت نخبگان است، چرا که ايده دانشگاهيان و نخبگان ميتواند زمينهساز پيشرفت کشور باشد.
در ادامه خانم دکتر «سارا فلاحي» نماينده مردم ايلام در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه ايلام مهد ثروتهاي منفعل مانده است، گفت: منبع عظيم ذخاير خداداي کشور با ثروتهاي مغفول شده بايد بيشتر از هر زماني مورد حمايت قرار گيرد.
خانم دکتر فلاحي با اشاره به نياز استان ايلام به بودجه در جهت توسعه اقتصاد دانش بنيان و ايجاد زيست بومهاي فناوري، اظهار داشت: استان ايلام زماني توسعه خواهد يافت، که در قلب تقسيم ثروت و قدرت مورد توجه قرار گيرد.
نماينده مجلس شوراي اسلامي خطاب به معاون رئيس جمهور، گفت: به عنوان نماينده رييس جمهور با روايت صحيح از توانمنديهاي استان ايلام، ميتوانيد بهترين آورده را براي مردم ايلام به ارمغان بياوريد.
خانم دکتر فلاحي، يادآور شد: نه تنها مؤلفهي قدرت، بلکه تجارت، بازرگاني و خصوصاً رسانه، ميتواند در توسعه کشور و استان ايلام تأثير گذار باشد.
نماينده مردم ايلام در مجلس شوراي اسلامي در پايان خواستار راهاندازي پژوهشگاه علم و فناوري به صورت ويژه در استان ايلام شد.
در ادامه دکتر «اسدالله چراغي» نماينده مردم ايلام در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به وجود ظرفيتهاي نفت و گاز شهرستان دهلران، آب، خاک و کشاورزي در شهرستانهاي آبدانان و درهشهر، گفت: ميطلبد مرکزهاي نوآوري در اين شهرستانها ايجاد شود، تا توانسته باشيم کاربرديتر از اين ظرفيتها استفاده کنيم.
نماينده مردم ايلام در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينکه همه مسئولان به استان ايلام مديون هستند، افزود: ايلام محور توسعه کشور، مقاومت و شهادت است و بايد با نگاه برابر از ظرفيتهاي بالقوه نخبگان استان ايلام در سطح ملي استفاده شود.
دکتر چراغي به ظرفيتهاي بالقوه استان ايلام اشاره کرد و عنوان کرد: بايد شرکتهاي دانش بنيان در استان تقويت شود، چرا که نخبگان زيادي در استان وجود دارد.
نماينده مردم ايلام در مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: بايد دغدغههاي نخبگان استان را شنيد و با استفاده از ظرفيت همين نخبگان، استان را به سمت توسعه همه جانبه پيش برد.
در ادامه دکتر «طاهر عليمحمدي» رئيس دانشگاه ايلام با تأکيد بر اهميت حمايت از نخبگان، اظهار داشت: حمايت از نخبگان فقط توسط دانشگاه ممکن نيست، بلکه نيازمند حمايت جدي از طرف دستگاهها، نهادها و سازمانهاي دولتي است.
دکتر عليمحمدي، يادآور شد: اگر از نخبگان حمايت نشود، در واقع سرمايهسوزي کردهايم. هر چه در اين راه هزينه شود، هزينه نيست، در واقع سرمايه اندوختن و سرمايهسازي است.
رئيس دانشگاه ايلام با اشاره به مقايسه توليد علم و فناوري کشور با ساير کشورها، گفت: خوشبختانه کشورمان در توليد علم رتبه پانزدهم را در بين کشورهاي جهان دارد، اما رتبه فناوري ما ?? است، که اين رتبهبندي نشان ميدهد، که ما موفق نشديم توليد علم را به توليد فناوري برسانيم و در اين قضيه دچار مشکل هستيم. توليد فناوري به مراتب سختتر از توليد علم است و اين نشان ميدهد، که آن عزم جدي که بايد باشد، نبوده و آن حمايتهايي که بايد باشد، حقيقتاً نبوده است.
دکتر عليمحمدي با بيان اينکه نظام اسلامي در خدمت نخبگان بوده و تا جايي که امکان داشته در اين زمينه تلاش شده است، افزود: به نظر ميرسد بايد بيش از اين در خدمت نخبگان بود و مطالبات مقام معظم رهبري و دولت محترم را در خصوص وضعيت نخبگان زماني ميتوانيم محقق کنيم، که اين حمايتها صورت بگيرد.
رئيس دانشگاه ايلام در ادامه پيشنهاد خود را براي حمايت از نخبگان و توسعه فناوري در استان، شامل: فراهم ساختن آزمايشگاهها و کارگاههاي بزرگ در هر استان، به ويژه استان ايلام که متأسفانه فاقد چنين امکاناتي است، تجهيز مراکز رشد که در استان ايلام هفت مرکز رشد وجود دارد و نياز به تجهيز دارند، حمايتهاي مالي از طرحها و ايدههاي نخبگان و اساتيد، تسهيل ارتباط با صنعت، حمايت جدي از استانهاي کم برخوردار مانند استان ايلام که عقبماندگيهاي زيادي دارد، تشکيل کارگروههاي نخبگان در هر استان و يک کارگروه مرکزي که نمايندگان استانها در آن حضور داشته باشند و مسائل را با معاونت علمي، فناوري و اقتصاد دانشبنيان در ميان بگذارند، احصاي ظرفيتهاي هر استان و حمايت عمومي از همه نخبگان و قرار دادن آنها زير چتر حمايت معاونت علمي، فناوري و اقتصاد دانشبنيان بنيان ارائه کرد.
© تمامی حقوق این سایت برای دانشگاه ایلام محفوظ است