حجتالاسلام والمسلمين دکتر «مهدي اکبرنژاد» استاد تمام دانشکده الهيات و معارف اسلامي، گفت: معلمان و اساتيد نميتوانند نسبت به جامعه اطراف خود بيتفاوت باشند، لذا در کنار پرداختن به آموزش و پژوهش، بايد در قالب ايفاي مسئوليت اجتماعي براي حل مشکلات و معضلات جامعه تلاش کنند.
به گزارش روابط عمومي، حجتالاسلام والمسلمين دکتر «مهدي اکبرنژاد» استاد تمام دانشگاه ايلام با گراميداشت ياد و خاطره استاد شهيد آيتالله «مرتضي مطهري» به عنوان شخصيتي فرزانه، که تأثير بسزايي در سپهر فرهنگي و علمي کشور به همراه داشتند و تبريک روز معلم، گفت: بر اساس معارف اسلامي، شغل معلمي مهمترين کار در جهان است، چنانکه در قرآن کريم خداوند متعال، به عنوان اولين معلم معرفي شده است: «الرَّحْمَنُ، عَلَّمَ الْقُرْآنَ، خَلَقَ الْإِنْسَانَ، عَلَّمَهُ الْبَيَانَ» «خداوند رحمان به انسان قرآن آموزش داد و انسان را آفريد و به او بيان آموخت» (آيات1الي 4 سوره الرحمن).
دکتر اکبرنژاد با بيان اينکه پرورگار متعال معلم بوده و هست و پيغمبران، اولياي الهي و اهل بيت عليهمالسلام نيز اين جايگاه را داشتهاند، اظهار داشت: همچنين قسم خداوند به قلم (آيه يک سوره قلم) ناظر به اهميت تعليم و تربيت است.
ايشان، افزود: معلمي از شئون الهي و از اولويتهاي خداوند متعال است، و لذا تعليم و تربيت بايد اولويت اول بشريت باشد.
استاد تمام دانشکده الهيات و معارف اسلامي با بيان اينکه آينده اين کشور در گِرو نوع و کيفيت تعليم و تربيت دانش آموزان و دانشجويان است، يادآور شد: کارايي و اثربخشي علمي و عملي معلم و استاد در نظام تعليم و تربيت کشور براي تربيت نسلي «فعال»، «آگاه» و «پويا» اهميت بسزايي دارد.
دکتر اکبرنژاد با بيان اينکه انتقال دانش تنها وظيفه معلم و استاد نيست، بلکه نوع «رفتار»، «برخورد»، «کنش» و «واکنش» معلم و استاد نيز بر مخاطبان تأثيرگذار است، اظهار داشت: از ديدگاه اسلام، «رفتار»، «گفتار» و «منش» و « واکنش»معلم و استاد بايد با دقت انجام گيرد، تا تأثير مثبت بر مخاطب به همراه داشته باشد.
حجتالاسلام والمسلمين اکبرنژاد با بيان اينکه کساني که در کسوت شريف معلمي و استادي قرار گرفتهاند، مسئوليتهايي فراتر از محيط کلاس و دانشگاه دارند، که اين مسئوليتها تحت عنوان «مسئوليت اجتماعي» تعبير ميشوند، تأکيد کرد: يک معلم يا استاد، نميتواند نسبت به جامعه اطراف خود بيتفاوت باشد، لذا در قالب ايفاي مسئوليت اجتماعي، بايد براي حل مشکلات و معضلات جامعه تلاش کند.
استاد تمام دانشکده الهيات و معارف اسلامي، افزود: افراد اجتماع و بخصوص کساني که از جايگاه خاصي در جامعه برخوردار هستند، همچون معلمان و اساتيد وظيفه سنگينتري در اين زمينه دارند و به هيچ عنوان نميتوانند از انجام اين مسئوليت طفره بروند.
وي، اضافه کرد: پيغمبر اسلام (ص) در تبيين اين مفهوم، فرمودهاند: «همه شما نسبت به مسائل جامعه مسئول هستيد»، لذا فاصله گرفتن از مسئوليتهاي اجتماعي در پيشگاه الهي، حتماً بازخواست خواهد داشت و هيچ عذر و بهانهاي پذيرفته نيست.
دکتر اکبرنژاد، تأکيد کرد: ايفاي مسئوليت اجتماعي از اصليترين رسالتهاي دانشگاهها است و لذا اين مراکز بايد براي حل معضلات و مشکلات جامعه پيش قدم شوند و راهکار عملي ارائه دهند، که ان شاءالله خداوند به همه ما عنايت کند، تا همگي بتوانيم به وظايف و مسئوليتهاي محوله به درستي عمل کنيم.
© تمامی حقوق این سایت برای دانشگاه ایلام محفوظ است