به همت معاونت فرهنگي و اجتماعي دانشگاه ايلام و با همکاري دفتر همانديشي دفتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاههاي استان ايلام و دانشگاه پيام نور، نشست تبييني جنگ تحميلي 12 روزه، دلايل، فرآيندها و مسير آينده با سخنراني دکتر «تاجالدين صالحيان» معاون سياسي و امنيتي و اجتماعي استانداري ايلام، صبح روز يکشنبه 22 تير ماه 1404 در محل سالن فرزانگان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه ايلام، دکتر «تاجالدين صالحيان» معاون سياسي و امنيتي استانداري ايلام در اين نشست با اشاره به سه سطح تحليل اين واقعه، ابتدا به سطح تاريخي، تمدني و هويتي پرداخت و بيان داشت: ايران در طول تاريخ هميشه با تهاجم قدرتهاي سلطهگر غرب مواجه بوده است، چه در دوره ايران باستان و چه پس از اسلام، و غرب همواره با هويت و تمدن مستقل ايران سر ناسازگاري داشته است. جنگهاي يونان و ايران، ايران و روم، و حتي جنگهاي صليبي و نيز رفتار استعماري بريتانيا و نهايتا آمريکا در تاريخ معاصر، همه نشان از دشمني تاريخي غرب با "ايران مستقل" دارند.
ايشان با اشاره به سطح جهاني و بين المللي در تحليل اين تجاوز يادآور شد: استعمار غرب در دوره مدرن و تشکيل دولت – ملتها در دوره ابرقدرتي بريتانياي کبير با کمک عوامل داخلي «قائم مقام فراهاني» و «ميرزا تقي خان اميرکبير» را به واسطه اينکه براي توسعه ايران و استقلال آن تلاش ميکردند، حذف کرد و مانع تحقق اهداف آنان شدند و در دوره متاخر، دولت ملي مصدق را که درصدد ملي کردن صنعت نفت بود را با کودتا ساقط کردند، و الان در امتداد همان برتري جويي خود و کنار زدن هر بازيگري که در ذيل منظومه غرب نباشد، مسير تقابل با ايران مستقل را در پيش گرفته و درصدد تضعيف جمهوري اسلامي و حتي فروپاشي ايران هستند، و توليد انرژي صلحآميز هستهاي بهانهاي بيش نيست.
دکتر صالحيان با اشاره به نظم جهاني پس از قراردادهاي «وستفالي» و تولد دولت - ملتها در قرن هفدهم، اظهار داشت: قدرتهاي غربي، از فرانسه ناپلئون تا آمريکاي کنوني، همواره به دنبال برتري جهاني بودهاند و در اين مسير هر کشور مستقلي که خواست راه خود را برود، يا توسط آنها نابود شد يا با کودتا به زانو درآمد، که دولت ملي مصدق نمونه بارز آن است.
معاون سياسي و امنيتي استانداري ايلام با بيان سطح منطقهاي، با اشاره به اهميت استراتژيک خاورميانه در معادلات جهاني، گفت: به لحاظ تمدني، موقعيت راهبردي، ژئو اکونوميک و توليد نفت و مسائل ژئوکالچر، تاريخي و مذهبي، منطقه خاورميانه از اهميت محوري در معادلات قدرت جهاني برخوردار است و همه قدرتهاي بزرگ براي تسلط بر جهان، مجبور به تسلط بر خاورميانه هستند.
وي افزود: در خاورميانه با اين اهميت، کشور ايران به لحاط تاريخ، تمدن، وسعت، جمعيت و موقعيت استراتژيک، محور تحولات خاورميانه است و لذا قدرتهاي بزرگ براي تسلط بر خاورميانه، به دنبال تسلط بر ايران هستند. بواقع ايران در متن تحولات قدرت جهاني است، که همه بازيگران بزرگ به دنبال آن هستند، که ايران را به يک قدرت پيراموني وابسته به خود تبديل کنند.
دکتر صالحيان با اشاره به روند شکلگيري رژيم صهيونيستي در فلسطين اشغالي و اهداف اين رژيم در سطح منطقه خاطرنشان کرد: رژيم صهيونيستي به نوعي ايالت پنجاه و يکم آمريکاست و نماينده غرب در منطقه استراتژيک خاورميانه است.
ايشان، افزود: اسرائيل سابقه تاريخي در دولت ملتها را ندارد و از طرفي به واسطه وسعت کم، عمق استراتژيک ندارد و لذا براي اينکه قدرت مسلط خاورميانه باشد، به دنبال تضعيف و تجزيه کشورهاي بزرگ منطقه و بخصوص تضعيف و تجزيه کشور ايران است.
دکتر صالحيان، تجاوز تحميلي 12 روزه عليه ملت ايران با حمايت کشور آمريکا و ناتو را در امتداد رويکرد تاريخي غرب براي تضعيف ايران دانست و گفت: هدف جنگ اخير فقط تغيير حکومت نبود، بلکه فروپاشي و تجزيه ايران بود. بر اساس طرحهاي علني آمريکا و رژيم صهيونيستي، ايران بايد به چند کشور کوچک تقسيم شود. اين پروژه تجزيه، مسبوق به سابقه و مورد تأييد مراکز مطالعاتي آنهاست.
معاون سياسي استاندار ايلام با بيان اينکه ايران در سطح استراتژيک براي حمله رژيم صهيونيستي آماده بود، تصريح کرد: به واسطه اينکه مذاکرات با ايالات متحده آمريکا در جريان بود، ايران به لحاظ تاکتيکي غافلگير شد و تعداد زيادي از فرماندهان شجاع عالي رتبه نيروهاي مسلح، دانشمندان برجسته هستهاي و مردم عادي به شهادت رسيدند.
دکتر صالحيان با اشاره به شکست رژيم صهيونيستي در تهاجم به ايران، تأکيد کرد: عليرغم اينکه ايران را در ميانه مذاکرات ناجوانمردانه غافلگير کردند و صدمات سنگيني وارد نمودند، اما به واسطه رهبري شجاع و مدبرانه مقام معظم رهبري، کارآمدي نيروهاي مسلح و بويژه اتحاد و همبستگي ملت ايران، دشمن صهيونيستي نتوانست به اهداف مورد نظر خود دست يابد و ناکام ماند.
ايشان حمله رژيم صهيونيستي به ايران را نقض آشکار منشور ملل متحد و قوانين بينالمللي دانست و تصريح کرد: سازمانهاي بينالمللي فقط در خدمت قدرتهاي بزرگ هستند و اين سازمانها هيچ واکنشي به نقض منشور ملل متحد، نقض قوانين بين المللي در حمله به مراکز صلح آميز هستهاي، و کشتار غيرنظاميان نشان ندادند و به واقع منشور ملل متحد، کنوانسيونهاي چهارگانه ژنو، پروتکل الحاقي آن، اساسنامه آژانس بينالمللي انرژي اتمي، پادمان آن و معاهده انپيتي، همه زير پا گذاشته شد.
معاون سياسي و امنيتي استانداري ايلام با بيان اينکه تجاوز و جنگ تحميلي 12 روزه پيامدهاي مهم جهاني و منطقهاي به همراه داشت، گفت: مشخص شد، که همچنان قدرتهاي جهاني از طريق جنگ به دنبال تغييرات مورد نظر خود هستند و لذا بايد بيش از پيش به فکر تقويت بنيه قدرت دفاعي کشور بود.
دکتر صالحيان، افزود: کشورهاي منطقه که تحت تأثير پروژه ايرانهراسي رژيم صهيونيستي و آمريکا بودند، حالا فهميدهاند، که ايران تنها قدرت بازدارنده و متوازن کننده در برابر زياده خواهيها و تجاوزات رژيم صهيونيستي است و ممکن است، در آينده اين کشورها نيز مورد حمله رژيم صهيونيستي قرار گيرند، لذا در اين جنگ شاهد تلاش پيدا و پنهان کشورهاي منطقه براي آتش بس بين طرفين بوديم.
در ابتداي اين نشست، دکتر «همايون مرادنژادي» رئيس دانشگاه ايلام با بيان اينکه جامعه دانشگاهي کشور و استان ايلام در جتگ تحميلي 12 سربلند بود، يادآور شد: جامعه دانشگاهي از تمامي ظرفيتهاي موجود براي تبيين واقعيتها و تشريح اهداف شوم دشمنان، اميد دادن و آکاهيبخشي به مردم استفاده کردند.
دکتر مرادنژادي با قدرداني از زحمات اساتيد، کارکنان و دانشجويان دانشگاه ايلام در طول جنگ تحميلي 12 روزه، گفت: اساتيد و کارکنان دانشگاه ايلام با توليد محتوا، بحث و گفتوگو، نقد و ارزيابي، شفافسازي و آگاهيبخشي در فضاي مجازي عالي عمل کردند و بصورت شبانهروزي براي اميدآفريني و ايجاد همبستگي ملي تلاش نمودند. همچنين دانشجويان دانشگاه با توليد محتواي چند رسانهاي، نقش بسزايي در اين فرآيند داشتند.
ايشان با اشاره به کارآمدي دولت چهاردهم در جريان جنگ 12 روزه، يادآور شد: با شجاعت، اخلاص و تدابير جناب آقاي دکتر پزشکيان رئيس جمهور محترم و اعضاي هيأت دولت، روند مالي، اداري، خدماترساني و توزيع کالا در سطح کشور دچار اختلال نشد و هيچ کمبودي پيش نيامد، که اين مهم نشانه کارآمدي دولت چهاردهم ميباشد.
در ادامه حاضرين در نشست بهب يان نظرات و سئوالات خود پرداختند و دکتر صالحيان نيز پاسخهاي لازم را ارائه کردند.
© تمامی حقوق این سایت برای دانشگاه ایلام محفوظ است