کتاب شناخت گاو شيري

عنوان کتاب: شناخت گاو شيري

 مولف: جان وبستر

مترجم: دکتر فرشيد فتاح‌نيا استاد تمام دانشگاه ايلام

کتاب شناخت گاو شيري نوشته «دکتر فرشيد فتاح‌نيا» استاد تمام دانشگاه ايلام در 13 فصل و 308 صفحه منتشر شده است.

عبارت قرون وسطايي گاو دوشا به زبان امروزي براي توصيف گاو نگهداري شده براي توليد شير و منبع هميشگي پول آسان به کار مي‌رود. سخت نيست که ببينيم اين تعريف دوم چگونه به وجود آمده است. از اولين روزهاي کشاورزي گاو به نوع بشر به عنوان يک منبع منظم و قابل اعتماد امرار و معاش، عالي در بسياري از محيط‌هاي مختلف فيزيکي و اجتماعي و تقريباً از هر ترکيبي از مواد غذايي که ما مي‌توانيم فراهم کنيم و يا اين که او مي‌تواند براي خودش علوفه تأمين کند، خدمت کرده است ارزش او ناشي از توانايي بي‌پايانش در سازگاري است.

در زماني که اولين نسخه کتاب شناخت گاو شيري در سال 1987 منتشر شد، بيشتر دامپروران در انگلستان گاوهايشان را عمدتاً از چراگاه و ديگر محصولات تغذيه مي‌کردند. کاميون شير آن را برداشت و بررسي‌هاي منظم به محل رسيد. همه چيز خيلي ساده بود. بيش از 30 سال پس از آن شاهد بالا و پايين‌هاي زيادي بوده است. تحميل و سپس حذف سهميه توليد شير است. افزايش انفجاري در توليد انفرادي گاو که با ترکيبي از انتخاب ژنتيکي و تغييرات اساسي در تغذيه به دست مي‌آيد نگراني بيشتر ما در مورد اثرات زيست محيطي کشاورزي به طور کلي و نشخوارکنندگان به طور خاص نگراني بيشتر ما از طريق عادات خريد در مورد رفاه حيوانات در مزرعه و خطرات بالقوه مرتبط با مصرف غذا از حيوانات بيان شده است.

شرايطي که ممکن است گاو شيرده خود را در آن قرار بگيرد بسيار و متنوع است اما يک گاو هنوز هم يک گاو است. به همين دليل شناخت گاو شيري در چاپهاي پي درپي خود هرگز به شکل يک دفترچه راهنما در مورد مديريت گاو شيري در نيامده است، بلکه بررسي اصول بنيادي فيزيولوژي سلامت و رفتار است که هم بر توانايي گاو در توليد شير و هم توجه درست به رفاه او در تمام شرايط حاکم است. متمرکز يا ،گسترده با تکنولوژي بالا يا ارگانيک اين ويرايش سوم در واقع، يک بازنويسي کامل با بيش از نيمي از مطالب كاملاً كاملاً جديد است اين امر نشان دهنده تغيير عمده در توليد لبنيات به دور از مزارع خانوادگي با 100 گاو يا کمتر است که هر کدام مقدار کمي شير عمدتاً از منابع خود توليد مي‌کنند به واحدهاي توليدي بسيار بزرگ با شايد 1000 گاو که در سراسر دوره شيردهي نگهداري مي‌شوند و مقادير بسيار زيادي شير و کود از مواد غذايي که از دور و نزديک به آنها داده مي‌شود را توليد مي‌کنند اين تحقيق به طور مفصل تأثير اين تغييرات را بر سلامت و رفاه گاو و اثرات زيست محيطي آنها را بر حسب توليد متان و آلودگي نيتروژن مورد بررسي قرار مي‌دهد. آن همچنين تأييد مي‌کند که دامپروران ديگر نمي‌توانند با اين فرض ساده عمل کنند که در حالي که آنها به توليد شير ادامه مي‌دهند مردم به خريد آن ادامه خواهند داد.


 سه‌شنبه هر  هفته، ما را با معرفي کتب منتشر شده اعضاي هيأت علمي دانشگاه ايلام همراهي کنيد.

 

 روابط عمومي دانشگاه ايلام

 

© تمامی حقوق این سایت برای دانشگاه ایلام محفوظ است

شما از نسخه قدیمی مرورگر خود استفاده می کنید و قادر به مشاهده صحیح این سایت نخواهید بود.
لطفاً مرورگر خود را به روز نمایید
دانلود آخرین نسخه مرورگرها