En Ar

آشنايي با حيوانات آزمايشگاهي

عنوان کتاب: آشنايي با حيوانات آزمايشگاهي

 مولفين: دکتر جواد چراغي، دکتر عارف نورايي 

کتاب آشنايي با حيوانات آزمايشگاهي نوشته «دکتر جواد چراغي » دانشيار دانشگاه ايلام، در 8 فصل و  96 صفحه منتشر شده است.

تاريخچه کار با حيوانات آزمايشگاهي روش‌هاي آزمايش‌هاي تجربي در قرن 17 توسط گاليله و بيکن کشف شدند. تا قبل از قرن 17 کالبد شکافي حيوان زنده به طور محدود انجام مي‌گرفت قرن 17 شروع پيشرفت‌هاي علمي در زمينه طب و فيزيک و شيمي بود. بيکن اصرار زيادي روي استفاده از حيوان زنده در تحقيقات داشت. در آن زمان در انگليس و فرانسه اين کار بسيار مرسوم شد. آنها اعتقاد داشتند که حيوان درد را درک نميکند ،دکارت فيلسوف ،فرانسوي حيوانات را به ماشيني تشبيه کرد که فرياد آنها چيزي بيش از صداي تيک تيک ساعت معنا نداشت در قرن 19 با انقلاب صنعتي که رخ داد انجام آزمايش‌ها شدت گرفت.

محققان به طور تمام وقت در آزمايشگاه‌هاي مخصوص حيوانات به کار گرفته شدند دو فيزيولوژيست فرانسوي به نام‌هاي ماگندي و کلود برنارد روش‌هاي جديد علمي با استفاده از حيوان را ابداع و متداول کردند در همين زمان بود که جنبش‌هاي ضد کالبد شکافي موجود زنده در انگلستان به طور رسمي شکل گرفت. اکثر ازمايش‌هاي ماگندا قبل از سال 1846 انجام ميشد که هنوز داروي بي حسي کشف نشده بود او هيچ احتياط و محدوديتي در ايجاد درد در حيوان در نظر نمي گرفت اغلب آزمايش‌ها در انظار عموم تکرار ميشد هدف آزمايشهاي او بررسي کار سيستم عصبي و جذب سموم از بافتهاي بدن بود در يکي از نمايش‌ها که در لندن انجام ميداد آنقدر حيوان را دچار زجر و درد و شکنجه کرد که صداي خشم و اعتراض مردم در آمد اين اتفاق منجر شد به اينکه مجلس انگليس به فکر ايجاد قوانيني براي کنترل آزمايش روي حيوان افتاد که البته 50 سال بعد اين قانون تصويب شد.


نه تنها مردم بلکه دانشمنداني مانند چارلز بل اناتوميست انگليسي نيز با کارهاي ماگندا مخالفت کردند در سال 1839 در London medical Gazette بحث اخلاقي کردن آزمايشها و نظريه نوين روش‌هاي جايگزين مطرح شد. در سال 1890 پزشکي انگليسي بنام Alfred perry از دانشکده دامپزشکي نزديک پاريس ديدن کرد و گزارشي در The lancet به اين قرار نوشت
دانشجويان مهارتهاي جراحي را روي اسب‌هايي که به هوش بودند انجام مي‌دادند. اسب‌ها قاطرهاي از کار افتاده را هر هفته از 9 صبح با جراحي‌هاي کوچکتر از ناحيه گردن و پا شروع کرده تا اواسط روز به جراحي‌هاي جدي‌تر مانند قطع اعصاب و سوزاندن با آهن داغ و برداشتن سنگ ميرسيدند. کلاس تا 5 ادامه داشت و در آخر اگر حيوان از درد و عصرخونريزي نمرده بود او را به داخل حياط کشيده و از بين ميبردند.

 


 سه‌شنبه هر  هفته، ما را با معرفي کتب منتشر شده اعضاي هيأت علمي دانشگاه ايلام همراهي کنيد.

 روابط عمومي دانشگاه ايلام

 

شما از نسخه قدیمی مرورگر خود استفاده می کنید و قادر به مشاهده صحیح این سایت نخواهید بود.
لطفاً مرورگر خود را به روز نمایید
دانلود آخرین نسخه مرورگرها