سه شنبه هاي کتاب دانشگاه ايلام (معرفي کتب تاليفي و ترجمه‌اي اعضاي هيات علمي دانشگاه ايلام)

عنوان کتاب: محصولات غيرچوبي جنگل‌ها و مراتع زاگرس

تاليف: دکتر علي مهدوي

کتاب محصولات غيرچوبي جنگل‌ها و مراتع زاگرس «دکتر علي مهدوي» استاد تمام دانشگاه ايلام، در 9 فصل و  340 صفحه منتشر شده است.


اين کتاب در 9 فصل تهيه شده است. در فصل اول کتاب کلياتي در مورد محصولات غير چوبي و اهميت اين محصولات و رده‌بندي اين محصولات پرداخته مي‌شود آنگاه به طور خلاصه يک تقسيم‌بندي از محصولات فرعي بر اساس ماهيت شيميايي و اندام‌هاي گياهي مورد استفاده را نشان مي‌دهد. بعد از آن به ترتيب از فصل‌هاي دوم تا نهم به معرفي کامل‌تر محصولات فرعي مختلف بر اساس ماهيت شيمايي و موارد استفاه آنها مي‌پردازد. فصل دوم به معرفي مان‌هاي گياهي اختصاص يافته است، که در آن انواع مختلف مان‌هاي گياهي مانند گزانگبين، گزشهداد، گز علفي، مان‌شير‌خشت، مان انزورت، مان ترنجبين، مان شکر‌تيغال، بيدخشت يا بيد انگبين و مان شوکه به طور مفصل معرفي ميشوند.

در هر بخش در مورد حشرات و گياه مولد اين مان‌ها و موارد مختلف استفاده دارويي و خوراکي توضيح داده مي‌شود فصل سوم به رزين‌ها و گياهان مختلف مولد رزين اختصاص يافته است. در اين فصل در مورد انواع مختلف گياهان مولد رزين آنغوزه، باريجه وشا و چگونگي بهره برداري و تهيه رزين از اين گياهان تشريح ميشود. فصل چهارم به صمغ‌ها اختصاص دارد و دو تا از گياهان اصلي مولد صمغ در غرب کشور يعني بنه پسته وحشي و کثيرا معرفي ميشوند و در مورد چگونگي بهره برداري و تهيه صمغ سقز و کتيرا از اين گياهان تشريح ميشود فصل پنجم در مورد تانن‌ها و معرفي گال‌هاي مختلف بلوط و موارد استفاده از آن‌ها که از منابع اصلي تانن محسوب ميشوند اختصاص دارد.

فصل ششم در مورد اسانس ها و گياهان مولد آنها بحث مي‌کند در اين فصل به معرفي گياهان اصلي توليد کننده اسانس مي‌پردازد. در فصل هفتم به معرفي چند گياه از جمله شيرين بيان، سريش ثعلب، روناس موسير مي‌پردازد که از اندام‌هاي زيرزميني يا ريشه اين گياهان استفاده مي‌شوند. فصل هشتم هم به محصولات فرعي خوراکي جنگل‌ها اختصاص دارد که بيشتر به معرفي گونه‌هاي اصلي درختي که در ناحيه غرب کشور وجود دارند و يا اينکه قابل کاشت در اين ناحيه هستند مانند زيتون پرداخته است. در فصل نهم يا فصل آخر سعي شد تا چند تا از گياهان دارويي مختلفي که در اين مناطق رويش دارند معرفي شوند و اطلاعاتي در مورد ويژگي‌هاي گياه‌شناسي اين گياهان و موارد استفاده دارويي آن‌ها در طب سنتي ارائه گردد.

 

 

سه‌شنبه هر  هفته، ما را با معرفي کتب منتشر شده اعضاي هيأت علمي دانشگاه ايلام همراهي کنيد.

 

روابط عمومي دانشگاه ايلام

© تمامی حقوق این سایت برای دانشگاه ایلام محفوظ است

شما از نسخه قدیمی مرورگر خود استفاده می کنید و قادر به مشاهده صحیح این سایت نخواهید بود.
لطفاً مرورگر خود را به روز نمایید
دانلود آخرین نسخه مرورگرها