به گزارش روابط عمومي وزارت علوم، دکتر محمد فرهادي در جمع خبرنگاران در کاشان از جمله برنامه هاي دولت تدبير و اميد در آموزش عالي را پيگيري و هماهنگي جهت تسهيل پذيرش و جذب دانشجويان خارجي در کشور بيان کرد و اظهار داشت: با توجه به ظرفيت موجود در دانشگاه ها اقداماتي در قالب انعقاد تفاهم نامه با کشورهاي خارجي و هماهنگيهاي لازم با وزارت خانههاي کشور و امور خارجه و ساير ارگانهاي مربوطه انجام شده تا پذيرش دانشجويان خارجي در دانشگاه هاي کشور تسهيل شود.
دکترفرهادي به پذيرش حدود 5 هزار دانشجوي خارجي در سال گذشته اشاره کرد و افزود: با جذب اين تعداد دانشجوي خارجي مجموع آنها به 52 هزار دانشجو ميرسد که در مقاطع تحصيلي مختلف از کارشناسي تا دکتري در دانشگاههاي کشور پذيرفته شدهاند.
وي همچنين تقويت و تامين زيرساختهاي علمي و تجهيز آزمايشگاه ها را از ديگر اقدامات وزارت علوم بيان کرد وگفت: ده مرکز آزمايشگاه مرکزي منطقهاي با اعتباري در قالب بودجه ريالي و ارزي پيش بيني شده است تا آزمايشگاه ها تجهيز شوند.
وي به ارائه تسهيلات به دانشجويان دکتري نيز خبر داد و گفت: دانشجويان دکتري ما نيز تسهيلاتي در قالب وامهاي دانشجويي به ميزان بالغ بر 110 ميليارد تومان در سال جاري دريافت مي کنند و ميتوانند از هم اکنون ثبت نام کنند وهمچنين دانشجويان دکتري هر سه ماه يک بار بالغ بر دو ميليون تومان تسهيلات دريافت خواهند کرد.
وزير علوم تحقيقات و فناوري افزايش رشته هاي بين رشته اي را از ديگر فعاليت هاي وزارت علوم عنوان کرد و افزود: برخي از مراحل طرح آمايش آموزش عالي نيز انجام شده و برخي ديگر نيز در حال انجام است.
وي با بيان اينکه همه دانشجويان ما در رشتههاي کاربردي، عملي، فني و مهندسي بايد دورههاي کارآموزي را طي کنند، اذعان داشت: تعداد واحدهاي درسي دانشجويان کاربردي، عملي، فني و مهندسي اضافه شده و بايد حداقل 6 واحد در واحدهاي صنعتي دوره آموزشي عملي بگذرانند.
دکتر فرهادي خاطر نشان کرد: براي تعدادي از دانشجويان کارآموزي و فرصت مطالعاتي دربخش صنعت فراهم شده و بيش از 60 شرکت و واحد صنعتي اعلام آمادکي کرده اند که استادان و دانشجويان، فرصت هاي مطالعاتي خود را در اين شرکت هاي صنعتي بگذرانند.
وزير علوم ايجاد شرکت هاي دانش بنيان در دانشگاه ها را مورد تاکيد قرار داد و گفت: با صدور ابلاغيهاي دانشگاه ها مي توانند شرکتهاي دانش بنيان احداث کنند و وجود مرکز نوآوري و تجاري سازي دانشگاه کاشان نيز نمونهاي از اين شرکتهاي دانش بنيان است و انتظار ميرود سالانه 5 الي 6 هزار نفر فارغ التحصيل در اين مراکز مشغول به کار شوند.