به گزارش خبرنگار روابط عمومي، به مناسبت فرا رسيدن 16 آذر روز دانشجو، نشست بيم ها و اميدهاي و جنبش دانشجويي با حضور احسان شريعتي فعال سياسي و فرزند دکتر علي شريعتي در سالن آيت الله حيدري دانشگاه ايلام برگزار شد.
در ابتداي نشست دکتر محمد علياکبري، رئيس دانشگاه ايلام در ميان ابراز احساسات دانشجويان در سخناني کوتاه ضمن خوشامدگويي به تمامي حاضران بخصوص دکتر احسان شريعتي گفت: نمي شود ميزبان فرزند دکتر علي شريعتي بود و از اين بابت خوشحال نبود.
دکتر محمد علي اکبري اظهار کرد: شما يادگار بزرگمردي هستيد که دينداري را در زماني که پرچم دينداري هنوز برافراشته نبود، احيا کرد , تاکيد داشت دانشگاه ايلام مفتخر است چراغ تضارب آرايي را که روشن کرده است کماکان زنده نگه داشته است.
مهدي فيلي دبير تشکل انجمن اسلامي دانشجويان پيرو خط امام(ره) در ضمن خير مقدم به آقاي شريعتي و تشکر از استقبال پرشور دانشجويان از اين نشست از سخنراني نماينده انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه ايلام در حضور رئيس جمهوري خبر داد.
دکتر احسانشريعتي به مناسبت فرا رسيدن روز دانشجو در نشست بيم ها و اميدهاي جنبش دانشجويي در دانشگاه ايلام افزود: دانشجويان نسل جديد بدليل ناکامي ها، هزينه هاي سنگين و دستاوردهاي کم گذشته مقداري محافظه کار شدند بنابراين ممکن است حساسيت و مسئوليت آنها نسبت به نسل گذشته خود کمتر شود.
وي تاکيد کرد: بيم آن مي رود که دانشگاه دچار انفعال شود و البته مقصر اصلي اين افعال، سياست هاي غلط فرهنگي مسئولان در گذشته است.
اين فعال سياسي که فرزند دکتر علي شريعتي است ، يادآور شد: بيم دوم اين که پس از پيروزي انقلاب اسلامي دانشگاه هاي زيادي در کشور ايجاد و منجر به کاهش فاصله بين نخبگان و جامعه شد بنابراين اکنون با توده عظيمي از جمعيت دانشجويي مواجه هستيم که خوبي ها و بدي هايي دارند ضمن اين که پايين آمدن کيفيت علمي و تخصصي دانشگاه ها از پيامدهاي اين مساله است.
شريعتي اظهار کرد: بيم سوم جنبش دانشجويي کشور دغدغه سياسي است زيرا دانشجو مي ترسد از اينکه بيش از آن چيزي که هزينه مي کند و بدست مي آورد از دست بدهد.
وي با بيان اينکه دانشگاه بايد با پختگي و بسيار سنجيده اين مطالبه جنبش دانشجويي را پاسخ دهد، گفت: دانشگاه محيط آزادي و آزمون انواع گرايش هاي فکري است و بايد به صورت مطلق آزاد باشد زيرا تمامي عقايد تنها به صورت نظري و علمي در دانشگاه مطرح مي شود.
وي اضافه کرد: خواست ما از تمامي مسئولان سياسي کشور اين است که آزادي برگزاري تمامي گردهمايي ها و اعتراضات تا زماني که به خشونت کشيده نشده است در محيط دانشگاه تضمين شود.
شريعتي دوران فعلي را دوران پساها و پايان ها خواند و گفت : بنابراين اکنون دوران خرده گفتمان ها و موضوعات مشخصي مانند محيط زيست، حقوق زنان و آب و هوا است.
وي تاکيد کرد:هر دانشجو با توجه به اين که متفکر بنيادين در جامعه کم داريم بايد به ريشه مسائل و موضوعات مشخص به صورت ساختاري و پايه اي بپردازد.
وي يادآور شد: با تمامي بيم ها در خصوص جنبش دانشجويي جوان بودن جامعه با تمامي فرصت ها و تهديدهايش يک اميد است زيرا با وجود مافياهاي مختلف در جامعه تنها نيروي جوان و پاک جامعه است که مي تواند تحول ايجاد کند.
وي رابطه دانشگاه با جامعه را يکي ديگر از اميدهاي جنبش دانشجويي کشور دانست و اظهار کرد: دانشگاه بايد محل تبيين و ارائه راهکار براي اعتراضات و جنبش هاي اجتماعي باشد و اين ارتباط با جامعه، دانشگاه را ارتقا دهد.
فعال سياسي و فرزند دکتر علي شريعتي گفت: دولت هاي اصلاحي گذشته و فعلي هنوز نتوانسته اند به مطالبات و انتظارات جامعه جوان و دانشگاهي پاسخ مناسب دهند و از اين قشر دفاع نکرده اند بنابراين انتظار مي رود از نظر فکري، اخلاقي، عقيدتي و ايدئولوژيک حقيقت گو باشيم و به گفته دکتر شريعتي حقيقت را در پاي مصلحت ذبح نکنيم.
شريعتي تاکيد کرد: با اين وجود چون هدف ما حفظ يکپارچگي و ثبات کشور است بايد با احتياط، سنجيدگي و پختگي و با احترام، صميميت و مسالمت و در نظر گرفتن تمامي خطوط قرمز حرکت کنيم.
وي آزادي، عدالت و معنويت را سه اصلي دانست که جنبش دانشجويي به هيچ عنوان نبايد از آن کوتاه بيايد و يادآور شد که ما خواستار جامعه بدون هتک حرمت و برقرار کننده عدالت علوي و رفع ستم طبقاتي هستيم.
وي جامعه بدون فساد و اختلاس و هرز دادن منافع ملي و رسيدگي به مناطق محروم و مستضعفان جامعه را از ديگر خواسته ها برشمرد و گفت : معتقديم معنويت و ديانت واقعي در جامعه اي آزاد رشد مي کند و نه در جامعه اي که استبداد يا استکبار بر آن حاکم باشد.
© تمامی حقوق این سایت برای دانشگاه ایلام محفوظ است