1- کتاب «جزيره حرارتي متغييري جديد در معماري و شهرسازي»
تاليف:
دکتر جمال خداکرمي دانشيار دانشگاه ايلام
مهندس مجتبي حاتمي
کتاب «جزيره حرارتي متغييري جديد در معماري و شهرسازي» که در نه فصل توسط توسط «کتاب فکر نو» به عنوان ناشر کتابهاي تخصصي معماري و شهرسازي نشر و پخش ميشود، به ارائه راهکارهايي براي کاهش اثرات مخرب چنين پديدهاي ميپردازد.
اين کتاب تلاشي در راستاي شناخت، تجزيهوتحليل و نحوه برخورد با متغيرهاي محيطي جديد خاص شهرها در دوره فعلي و سالهاي آتي است. در اين کتاب ابتدا پديده پيدايش گرما بر اثر مصرف انرژي در شهر، نحوه تمرکز آن، معلولهاي اين علت، تأثيرات آنها بر زندگي شهري و راههاي کاهش و کنترل آنها بررسي شده است.
کتاب حاضر تأليفي متکي به آخرين يافتههاي علمي در زمينه گرمايش در شهرها است. اساس کار کتاب مطالعه و اتکا به مقالات علمي منتشر شده در ژورنالهاي علمي معتبر است؛ بنابراين، مطالعه و استفاده از اين کتاب به متخصصين و دانشجويان مرتبط با رشتههاي مطالعات شهري، محيطزيست، معماري و انرژي و دانشجويان برنامهريزي شهري توصيه ميگردد. همچنين کليه افرادي که بهگونهاي در تصميمات شهري و شهرسازي دخالت دارند ميتوانند با مطالعهاين کتاب ديدگاهي تازه و مؤثر در مورد معضلات و متغيرهاي جديد شهري و راهحل مناسب آنها در حوزه آلودگي و گرمايش شهرها به دست آورند.
عناوين فصول کتاب:
فصل اول: شهر و شهرسازي، متغيرهاي جديد و ضرورت بازنگري در مفاهيم
1-1- شهر در نگاهي کلي
2-1- چالشهاي نوين و نياز به نگاهي دوباره به برنامهريزي شهري
فصل دوم: مباني نظري و ادبيات علمي جزاير حرارتي
1-2- جزيره حرارتي
2-2- اثرات جزاير حرارتي
2-2- ويژگيهاي جزاير حرارتي
4-2- انواع جزاير حرارتي شهري
5-2- عوامل ايجاد جزاير حرارتي
6-2- اندازهگيري و مدلسازي جزاير حرارتي
فصل سوم: راههاي کاهش تأثيرات منفي جزاير حرارتي استراتژيهاي کاهشي
3-1- استراتژيهاي سبز شهري
3-2- پوشش گياهي و سرمايش در مقياس شهري
3-3- پوشش گياهي و سرمايش در مقياس ساختمان
3-4- سطوح سرد شهري
3-5- طراحي شهري با ملاحظه اثرات جزيره حرارتي
3-6- کاهش گرماي انسانساز
فصل چهارم: تهران با نگاهي به پتانسيل تشکيل جزاير حرارتي
1-4- مقدمه
4 -2- خصوصيات شهر تهران
3-4 - هندسه و مورفولوژي
4-4- جمعيت
5-4- ترافيک
6-4 فضاي سبز
7-4- انرژيهاي مصرفي در شهر
8-4- نمونههايي از تحقيقات انجام گرفته در حوزه جزيره حرارتي شهر تهران
9-4- نتيجهگيري
2-عنوان کتاب: «انقلاب اسلامي در ايلام»
تأليف: دکتر سيد محمد طاهري مقدم استاديار دانشگاه ايلام
کتاب «انقلاب اسلامي در ايلام» در نه فصل و 384 صفحه توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامي چاپ و منتشر شده است.
در اين کتاب سعي شده با استفاده از منابع دست اول تاريخي از جمله، اسناد به جاي مانده از ساواک و ساير مراکز امنيتي، روزنامهها، مطبوعات و خبرنامههاي مختلف و معتبر، مصاحبه با افراد مطلع و حاضر در مقاطع گوناگون نهضت امام خميني (ره)، همچنين منابع معتبري که توسط پژوهشگران صاحب نام تأليف شده و گوياي تحولات تاريخي استان ايلام است، ضمن ارايه تصويري تاريخي از ايلام و تحولات آن، نقش تاريخي اين منطقه در انقلاب اسلامي ايران واکاواي شود.
فصل اول مختصري از جغرافياي طبيعي و تاريخ تحولات استان ايلام را از آغاز تا سقوط حکومت واليان پشتکوه ارائه ميدهد و در فصل دوم شکلگيري ايلام جديد در دوره پهلوي مورد توجه قرار گرفته و اينکه مردم اين منطقه چه تحولاتي را در دوره اقدامات حکومت پهلوي بويژه در دوران رضاشاه از سر گذراندند؟.
در فصل سوم به شورش تيمور بختيار – اولين رئيس ساواک - در مقابل رژيم پهلوي، در فصل چهارم فعاليتها و توطئههاي ساواک ايلام در مقابله با انقلابيون و در فصل پنجم، نقش مسجد جامع ايلام در فعاليتهاي انقلابي مردم اين استان مورد واکاوي قرار گرفته است.
با آغاز دههي 1350 فعاليتهاي انقلابي در مناطق مختلف گسترش يافت و در ايلام نيز بهواسطه گسترش ارتباطات از يک سو و تبعيد برخي روحانيون برجسته به اين منطقه از سوي ديگر، سطح آگاهي مردم و آشنايي آنها با انقلاب و امام خميني (ره) بيشتر شد. فصل ششم به اين فعاليتها پرداخته است.
فصل هفتم به نقش و جايگاه علما و روحانيون در شکلگيري انقلاب اسلامي در ايلام اختصاص دارد و فصل هشتم به حوادثي که از رحلت حاج آقا مصطفي خميني شروع شد و تا اوايل سال 1357 تداوم يافت پرداخته است.
در فصل نهم که به سال 1357 اختصاص دارد نيز، تحولات انقلابي مردم ايلام با بهرهگيري از اسناد مختلف مورد تدقيق و تحقيق قرار گرفته است. در انتهاي کتاب نيز اسناد و تصاوير مرتبط درج شده است.
سهشنبه هر هفته، ما را با معرفي کتب منتشر شده اعضاي هيأت علمي دانشگاه ايلام همراهي کنيد.
روابط عمومي دانشگاه ايلام
© تمامی حقوق این سایت برای دانشگاه ایلام محفوظ است