دکتر قنبري مدير پژوهشکده گياهان دارويي و معطر دانشگاه ايلام، کورکومين" را مادهاي زيست فعال طبيعي دانست که از زردچوبه به دست ميآيد که قابليت استفاده از آن در فرمولاسيونهاي غذايي و دارويي را امکان پذير کرده است. حلاليت پايين اين ماده در سيستمهاي آبي از محدوديتهاي اصلي کاربرد کورکومين مي باشد. از جمله مهمترين اثرات بيولوژيکي و دارويي کورکومين مي توان خواص ضدويروسي، آنتياکسيداني، ضدسرطاني، کاهش سطح کلسترول خون و کبد، افزايش عملکرد ايمني بدن، جلوگيري از بيماريهاي قلبي-عروقي، جلوگيري از آسيب غشاءهاي زيستي در مقابل پراکسيداسيون، خاصيت ضدالتهابي و کاهش آرتروز روماتيسمي و حفاظت در مقابل بيماري آلزايمر است.
وي تصريح کرد: کورکومين، يک پليفنل هيدروفوب مشتقشده از ريزوم گياه زردچوبه که تقريباً در آب نامحلول مي باشد، با توجه به ماهيت چربي دوستي کورکومين و حلاليت کم آن در فاز آبي، جذب خوراکي اين ماده در فرمهاي معمول خوراکي مانند پودر، کپسول و قرص، بسيار پائين است. به منظور افزايش حلاليت آن در محيط آبي و افزايش پايداري و جذب اين ترکيب در سيستم گوارشي از نانوانکپسولاسيون و توليد نانوحاملها به عنوان ناقلهايي براي کورکومين استفاده شد. دکتر قنبري بيان کرد: در حال حاضر دانش توليد کورکومين به صورت محلول در آب، در پژوهشکده گياهان دارويي و معطر دانشگاه ايلام موجود بوده که داراي کاربردهاي گسترده در صنايع مختلف غذايي و اشکال مختلف دارويي مي باشد. در معرفي طرح انجام شده گفت: در مطالعه حاضر براي افزايش حلاليت كوركومين در آب، از يک ترکيب طبيعي که غني از ويتامين و امينو اسيد، بدون حضور حلال آلي استفاده شده است از اين رو ميتوان از آن براي توليد نوشيدنيهاي فراسودمند استفاده كرد. دکتر قنبري ادامه داد: اين موفقيت مرهون تلاش و همت کارشناسان پژوهشکده خانم دکتر زهرا طاهري نيا و خانم دکتر فرشته دارابي مي باشد.