En Ar

اخبار

دستيابي به دانش توليد  کورکومين محلول در آب

دکتر قنبري مدير پژوهشکده گياهان دارويي و معطر دانشگاه ايلام، کورکومين" را ماده‌اي زيست فعال طبيعي دانست که از زردچوبه به دست مي‌آيد که قابليت استفاده از آن در فرمولاسيونهاي غذايي و دارويي را امکان پذير کرده است. حلاليت پايين اين ماده در سيستمهاي آبي از محدوديتهاي اصلي کاربرد کورکومين مي باشد. از جمله مهمترين اثرات بيولوژيکي و دارويي کورکومين مي توان خواص ضدويروسي، آنتي‌اکسيداني، ضدسرطاني، کاهش سطح کلسترول خون و کبد، افزايش عملکرد ايمني بدن، جلوگيري از بيماري‌هاي قلبي-عروقي، جلوگيري از آسيب غشاءهاي زيستي در مقابل پراکسيداسيون، خاصيت ضدالتهابي و کاهش آرتروز روماتيسمي و حفاظت در مقابل بيماري آلزايمر است.
وي تصريح کرد: کورکومين، يک پلي‌فنل هيدروفوب مشتق‌شده از ريزوم گياه زردچوبه  که تقريباً در آب  نامحلول مي باشد، با توجه به ماهيت چربي دوستي کورکومين و حلاليت کم آن در فاز آبي، جذب خوراکي اين ماده در فرم‌هاي معمول خوراکي مانند پودر، کپسول و قرص، بسيار پائين است. به منظور افزايش حلاليت آن در محيط آبي و افزايش پايداري و جذب اين ترکيب در سيستم گوارشي از نانوانکپسولاسيون و توليد نانوحامل‌ها به عنوان ناقل‌هايي براي کورکومين استفاده شد.  دکتر قنبري بيان کرد: در حال حاضر دانش توليد کورکومين به صورت محلول در آب، در پژوهشکده  گياهان دارويي و معطر دانشگاه ايلام موجود بوده که داراي کاربردهاي گسترده در صنايع مختلف غذايي  و اشکال مختلف دارويي مي باشد. در معرفي طرح انجام شده گفت: در مطالعه‌ حاضر براي افزايش حلاليت كوركومين در آب، از يک ترکيب طبيعي که غني  از ويتامين و امينو اسيد، بدون حضور حلال آلي استفاده شده است  از اين رو مي‌توان از آن براي توليد نوشيدني‌هاي فراسودمند استفاده كرد. دکتر قنبري ادامه داد: اين موفقيت مرهون تلاش و همت کارشناسان پژوهشکده خانم دکتر زهرا طاهري نيا و خانم دکتر فرشته دارابي مي باشد.

شما از نسخه قدیمی مرورگر خود استفاده می کنید و قادر به مشاهده صحیح این سایت نخواهید بود.
لطفاً مرورگر خود را به روز نمایید
دانلود آخرین نسخه مرورگرها