دکتردانشجو:جزئیات تغییرات آزمون نیمه متمرکز دکتری/ آزمون دکتری تخصصی‌ می‌شود

دکتر دانشجووزيرمحترم علوم ،تحقيقثات وفناوري با تشريح جزئيات تغييراتي که در برگزاري دومين آزمون نيمه متمرکز اعمال مي شود، گفت: در حال برنامه‌ ريزي هستيم تا آزمون نيمه متمرکز دکتري يک مقدار به سمت تخصصي شدن برود.دکترکامران دانشجو در گفتگو با خبرنگار مهر درباره تغييراتي که در دوره جديد آزمون نيمه متمرکز دکتري اعمال مي‌شود، گفت: در برنامه ريزي براي دوره بعدي آزمون نيمه متمرکز دکتري در پي آن هستيم که نقاط ضعف را به نقاط قوت تبديل کنيم.وي در تشريح آنچه که تحت عنوان رفع نقاط ضعف در برگزاري آزمون نيمه متمرکز دکتري نام مي‌برد، گفت: وقتي اولين آزمون نيمه متمرکز دکتري را برگزار کرديم برخي مي‌گفتند چون زبان خارجه به صورت عمومي بوده است افرادي که تسلط زيادي روي زبان خارجه داشتند و احياناً در آن رشته‌اي که شرکت کرده بودند تخصص‌شان کمتر بوده است، شايد مي‌توانستند قبول شوند.دکتر دانشجو افزود: بنابراين آزمون نيمه متمرکز دکتري را به سمت تخصصي شدن مي‌بريم، مانند آن چيزي که در کارشناسي ارشد داريم برگزار مي‌کنيم.وزير علوم، تحقيقات و فناوري خاطرنشان کرد: فکر مي‌کنم دوره بعدي آزمون نيمه متمرکز دکتري را به صورت تخصصي‌تر برگزار کنيم يعني به آن سمت برويم که بتوانيم به صورت رشته‌اي يا گروهي عمل کنيم.دکتر دانشجو در اين گفتگو وقتي مي خواست از تعداد اين گروهها در دومين آزمون نيمه متمرکز دکتري صحبت کند، تعدادي قطعي اعلام نکرد و گفت: "به عنوان مثال در 15 گروه"وي در توضيح بيشتر به مهر گفت: برنامه ريزي که براي درسهاي تخصصي در دوره بعدي آزمون نيمه متمرکز در حال انجام هستيم براي بيش از 100 رشته است.وزير علوم يکي از گامها براي تخصصي‌تر شدن آزمون نيمه متمرکز دکتري را ايجاد بانک سوال براي درسهاي تخصصي رشته‌هاي مختلف عنوان کرد و به مهر گفت: در آزمون نيمه متمرکز دکتري سال گذشته نيز تا مرحله آخر آمديم و بانک‌هاي سوال را ايجاد کرديم. بنابراين ديگر مشکل خاصي نبايد داشته باشيم براي اينکه بتوانيم آزمون نيمه متمرکز را به صورت رشته‌اي برگزار کنيم.کامران دانشجو خاطرنشان کرد: به عنوان مثال هر چند دکتري رشته مکانيک داراي چندين گرايش است اما آزمون نيمه متمرکز براي اين رشته گرايشها را تحت عنوان آزمون دکتري رشته مکانيک برگزار مي‌کنيم.به گزارش مهر، اولين آزمون نيمه متمرکز دکتري (Ph.D) سال 1390 پنجشنبه 25 فروردين ماه 90 در 32 شهر کشور و61 حوزه امتحاني با رقابت 130 هزار و 900 نفر در گروه هاي فني و مهندسي، علوم پايه، علوم انساني، کشاورزي، زبانهاي خارجي، دامپزشکي، هنر و تربيت بدني و 107 کد رشته برگزار شد.