اولین دوره دانشجوی دوره دکتری پژوهش محور خارجی در دانشگاه ایلام پذیرش گردید

مدير تحصيلات تکميلي دانشگاه عنوان کرد: براي اولين بار و بر اساس آئين نامه مصوب، دانشگاه ايلام دانشجوي خارجي دکتري پژوهش محور جذب کرد.

به گزارش روابط عمومي، خانم دکتر مينا پيرزادنيا مدير تحصيلات تکميلي دانشگاه با عنوان اين خبر، بيان کرد: به منظور تحقق اهداف کلان دانشگاه ايلام و ارتقاي جايگاه بين المللي و در راستاي تربيت نيروي انساني و جذب دانشجويان غيرايراني، دانشگاه ايلام دانشجوي غيرايراني در مقطع دکتري به شيوه پژوهش محور جذب نمود.

مدير تحصيلات تکميلي دانشگاه در مورد شرايط اختصاصي داوطلبان اين دوره گفت: متقاضي بايد دانش­ آموخته دوره کارشناسي ارشد و يا دکتري حرفه­ اي دانشگا ههاي معتبر خارجي و يا داخلي باشد، ارائه مدرک تحصيلي و ريز نمرات صادره از دانشگاههاي داخل يا خارج مورد تاييد سفارت با نمايندگي­ هاي جمهوري اسلامي ايران، ارائه  مدرک بسندگي زبان فارسي يا يکي از زبان­هاي معتبر بين­ المللي مورد قبول گروه آموزشي - پژوهشي پذيرنده، ارائه­ ي نسخه اوليه پيشنهاده (طرح) پژوهشي، احراز شرايط علمي و پژوهشي براي ورود به رشته مورد نظر توسط متقاضي و وجود رشته ­­- گرايش تحصيلي مورد تقاضا در بين رشته­ -­ گرايش­هاي تحصيلي داراي مجوز و داراي برنامه مصوب درسي در دانشگاه ايلام  از جمله شرايط اختصاصي پذيرش دانشجوي خارجي پژوهش محور مي باشد.

خانم دکتر پيرزادنيا درباره فرايند پذيرش دانشجوي خارجي پژوهش محور، اظهار داشت: در کليه رشته­ هايي که دانشگاه مجوز پذيرش دانشجوي دکتري تخصصي دارد، امکان پذيرش دانشجويان غيرايراني در دوره دکتري تخصصي پژوهش محور در دو نوبت شهريور و بهمن ماه هر سال  وجود دارد.

وي افزود: دانشجويان در ابتدا ملزم به ارائه درخواست و رزومه و کليه مدارک خود به گروه همکاري هاي علمي و بين­ المللي مي باشد و بعد  بررسي و تاييد شرايط عمومي و اختصاصي متقاضيان توسط گروه همکاري هاي علمي و بين ­المللي و با همکاري گروه آموزشي مربوطه فرآيند پذيرش صورت مي­ گيرد.

مدير تحصيلات تکميلي دانشگاه  اضافه کرد: بررسي شرايط اختصاصي دانشجو و استاد راهنما توسط کميته­ اي متشکل از معاون آموزش و تحصيلات تکميلي(دبير کميته)، معاون پژوهش و فنآوري، رئيس گروه همکاريهاي علمي و بين­ المللي، مدير تحصيلات تکميلي، مدير گروه مربوطه ( يا نماينده ايشان) صورت مي­ پذيرد و نتيجه حاصل از جلسه کميته فوق به گروه همکاري هاي علمي و بين­ المللي اعلام مي ­گردد و داوطلب پس از دريافت پذيرش از گروه همکاري هاي علمي و بين ­المللي دانشگاه ايلام و ثبت نام در معاونت آموزشي و تحصيلات تکميلي، دانشجوي دکتري محسوب مي ­شود.

خانم دکتر پيرزادنيا  در مورد شرايط استاد راهنما در اين فرآيند گفت: استاد راهنما بايد داراي محورهاي پژوهشي مشخص بوده و  بايد سابقه راهنمايي حداقل يک دانشجوي دکتري و دو دانشجوي کارشناسي ارشد که دانش آموخته شده باشند را داشته باشد.

عضور شوراي آموزشي دانشگاه افزود: اخذ دانشجوي دکتري پژوهشي محور غيرايراني در سهميه راهنمايي اساتيد دانشگاه محاسبه نمي ­گردد و  سقف اختصاص دانشجويان پژوهش محور غيرايراني به هر استاد راهنما، 50% ظرفيت راهنمايي دانشجويان ايراني است.

مدير تحصيلات تکميلي دانشگاه  درباره فرآيند اجراي اين دوره، بيان کرد: طول مدت مجاز تحصيل دانشجو در دوره دکتري پژوهش محور حداکثر 8 ترم تحصيلي  و  در صورت عدم فارغ­التحصيلي دانشجو در سنوات مجاز، امکان افزايش سنوات طبق آيين­ نامه­ هاي وزارت علوم و با اخذ شهريه مازاد وجود دارد که در اين مدت دانشجو ملزم به گذراندن 36 واحد درسي است که از اين تعداد 8 تا 10 واحد به صورت آموزشي و 26 تا 28 واحد به صورت پژوهشي (مربوط به تنظيم رساله) مي­باشد.

خانم دکتر پيرزادنيا، يادآور شد: خوشبختانه با همکاري تمامي واحدها و بخصوص دفتر همکاري هاي علمي و بين المللي، دو دانشجوي خارجي پژوهش محور در رشته آموزش زبان انگليسي جذب گرديد.