مراسم گراميداشت وحدت حوزه و دانشگاه با حضور دکتر علي محمدي رئيس دانشگاه، حجت الاسلام سراج مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري و اساتيد حوزه و دانشگاه شب دوشنبه 27/9/91 در محل سالن آيت الله حيدري برگزار گرديد.
در ابتداي مراسم دکتر علي محمدي رئيس دانشگاه با تبريک روز وحدت حوزه و دانشگاه و گراميداشت ياد و خاطره شهيد آيت الله دکتر مفتح و خير مقدم به ميهمانان و حاضرين در مراسم اظهار داشت: با وجود گذشت سه دهه، هنوز در تحقق آرمان اصيل وحدت حوزه ودانشگاه موفقيت کامل به دست نياوردهايم و اگر در اين باره به کاوش و تحقيق بپردازيم براي آن علتهاي متعددي را ميتوان بر شمرد.
رئيس دانشگاه به سابقه طرح اين موضوع در جامعه پرداخت و بيان داشت: تا مدتها اين بحث مطرح بود که که مراد از وحدت حوزه و دانشگاه چيست؟
بعد از سالها رهبر معظم انقلاب اسلامي مثل هميشه پيش قدم شدند وگفتتند که مراد از وحدت اين است که اين دو نهاد در هدف، وحدت داشته باشند. و آن هدف، ايجاد جامعه پيشرفته اسلامي است که اين دو ارگان بايد در راستاي تحقق آن گام بردارند.
دکتر علي محمدي تاکيد کرد: چرا با وجود اينکه ضرورت وحدت را همه متوجه شدهاند؛ هنوز شاهد تحقق اين موضوع به صورت کامل نبودهايم؟.
رئيس دانشگاه يکي از اين دلايل اصلي را پرداختن به حاشيهها و دوري از هدف اصلي عنوان کرد و گفت: طي ساليان متمادي جناحهاي سياسي، جامعه و علي الخصوص مراکز علمي را درگير صف بنديها و زد و بندهاي سياسي نموده و حاشيه را جايگزين متن کردند و اين امر يکي از دلايل اصلي عدم تحقق اين آرمان اصيل ميباشد که مورد تاکيد حضرت امام خميني(ره) بوده و از مطالبات مقام معظم رهبري(مدظله العالي) است.
دکتر علي محمدي دومين علت را ماهيت علوم وارد شده از غرب دانست و اظهار داشت: دروسي که در دانشگاههاي ما تدريس ميشود بر اساس اصول و مباني غربي که تک بعدي، مادي و بر انسان محوري وکنار زدن دين و معنويت از اجتماع مبتني است؛ بنياد نهاده شده است در حالي که انسان از ديدگاه اسلام، دو ساحتي و خدا محور ميباشد. بنابراين تا زماني که اين دروس علي الخصوص در حوزه علوم انساني؛ اسلامي سازي و بومي سازي نشود؛ امکان تحقق وحدت بين دانشگاه و حوزه به شکل کامل نخواهد بود.
دکتر علي محمدي با اشاره به اقدامات انجام شده در اين باره در چند سال اخير گفت: خوشبختانه در چند سال اخير انديشمندان، اساتيد و بزرگان جامعه ما متوجه اين حقيقت شدهاند و گامهاي جدي براي رفع اين کاستي بر داشته اند و اميد داريم که روزي تمام علوم در جامعه ما بومي و اسلامي شود.
رئيس دانشگاه تصريح کرد: مطلب مهمي که در اين بين نقش اصلي را دارد؛ باور حوزويان و دانشگاهيان به اين موضوع است و در اين راستا دانشگاهيان و حوزويان بايد به صورت متقابل همديگر را باور نمايند .
رئيس دانشگاه توجه به فرمايشات مقام معظم رهبري به عنوان يک نظريه پرداز حکيم در جهان اسلام را ضروري دانست و بيان داشت: رهبري با شناخت درست و اگاهي کاملي که از اوضاع جامعه دارند؛ نظريات درست، دقيق و جامعي را مطرح مي نمايند و در اين راستا توجه و پيروي از نظرات ايشان در امور مختلف و از جمله موضوع وحدت حوزه و دانشگاه ميتواند براي ما راهگشا باشد.
© تمامی حقوق این سایت برای دانشگاه ایلام محفوظ است