نقش بنيادي رياضيات در زندگي/ از شکست در رياضي نترسيد

خانم دکتر «سميه مرادي» دانشيار دانشگاه ايلام، که اخيراً موفق به دريافت جايزه جشنواره مريم ميرزاخاني توسط انجمن رياضيات ايران شده است، در مصاحبه با خبرگزاري ايسنا، گفت: رياضيات نه‌تنها در فناوري، بلکه در سياست‌گذاري، اقتصاد، و حتي هنر نيز به‌صورت بنيادي نقش دارد.

 

  به گزارش روابط عمومي دانشگاه ايلام و به نقل از خبرگزاري ايسنا، خانم دکتر مرادي، اظهار داشت: علاقه من به رياضيات از سنين پايين شکل گرفت، اما اين علاقه با ورود به دوره‌هاي بالاتر تحصيل و آشنايي عميق‌تر با ساختارها و زيبايي‌هاي دروني رياضيات بيشتر شد، به‌ويژه، برخورد با ايده‌هاي انتزاعي و چالش‌هاي مفهومي باعث شد، درک کنم که رياضيات چيزي فراتر از محاسبه است؛ زبان دقيق تفکر، کشف و استدلال است، اساتيد الهام‌بخش و فضاي علمي مناسب مسير را برايم معنادارتر کردند.

ايشان در خصوص اينکه رياضيات در زندگي خاطرنشان کرد: رياضيات صرفاً يک رشته علمي نيست، بلکه يک شيوه‌ تفکر است که بر تصميم‌گيري، تحليل مسائل، و حتي نگاه فلسفي‌ انسان به جهان تأثير مي‌گذارد، در فعاليت‌هاي روزمره نيز، به‌ويژه در حوزه پژوهش، آموزش، و توسعه علمي، رياضي ابزار اصلي تحليل، مدل‌سازي و استنتاج است، رياضيات نه‌تنها در فناوري، بلکه در سياست‌گذاري، اقتصاد، و حتي هنر نيز به‌صورت بنيادي نقش دارد.

دانشيار دانشکده علوم پايه دانشگاه ايلام توضيح داد: بخش عمده‌اي از زندگي من به رياضيات اختصاص دارد، نه فقط در قالب رسمي، مثل پژوهش و تدريس، بلکه به‌صورت غيررسمي نيز کسي که در حوزه پژوهش رياضي کار مي‌کند ذهنش دائماً درگير ايده‌ها، مسائل باز، و ساختارهاي رياضي است، به‌طور ميانگين، 6 الي 8 ساعت از روزم صرف فعاليت‌هاي علمي مستقيم در اين حوزه مي‌شود، البته گاهي هم بيشتر خصوصاً زماني که درگير حل يک مسئله خاص يا نگارش مقاله‌اي جديد هستم.

خانم دکتر مرادي، تشريح کرد: توصيه من اين است، که رياضيات را تنها از دريچه‌ آموزش کلاسيک نبينند، رياضيات را بايد تجربه کرد، نه صرفاً حفظ کرد. بازي با ايده‌ها، طرح سوالات شخصي، و يافتن لذت در کشف الگوها، رمز علاقمندي پايدار است، به نسل جديد پيشنهاد مي‌کنم از شکست نترسند در رياضي، نرسيدن به پاسخ، بخشي از فرايند يادگيري و اکتشاف است همچنين، لازم است سيستم آموزشي ما فضايي فراهم کند، که خلاقيت، تفکر انتقادي و علاقه به رياضي را پرورش دهد، نه صرفاً توانايي حل تست.

خانم دکتر سميه مرادي، داراي دکتري پيوسته رياضي دانشگاه اميرکبير است و تاکنون موفق به کسب جوايز و بورسيه‌هاي پژوهشي به شرح ذيل شده است:

1-گرنت پژوهشي از مؤسسه تحقيقاتي اوبرولفاخ کشور آلمان

2- گرنت پژوهشي مؤسسه سيمپا کشور فرانسه

3- بورسيه پژوهشي دو ساله از بنياد الکساندر فون هومبولدت کشور آلمان

4- جايزه مريم ميرزاخاني (انجمن رياضي ايران).

 

 نقش بنيادي رياضيات در زندگي/ از شکست در رياضي نترسيد

© تمامی حقوق این سایت برای دانشگاه ایلام محفوظ است

شما از نسخه قدیمی مرورگر خود استفاده می کنید و قادر به مشاهده صحیح این سایت نخواهید بود.
لطفاً مرورگر خود را به روز نمایید
دانلود آخرین نسخه مرورگرها