به گزارش روابط عمومي، دکتر«عليرضا تاب» معاون پژوهش و فناوري دانشگاه ايلام در اين نشست با بيان اينکه سيستم کشت ديم در استان ايلام با دانههاي گياهي چون گندم، جو و غلات داراي سابقهاي طولاني است، گفت: استان ايلام با پوشش گياهي و جانوري متنوع با توجه به قرار گرفتن در منطقه زاگرس شرايط بسيار مناسبي را جهت کاشت دانههاي مذکور دارد.
معاون پژوهش و فناوري دانشگاه ايلام با اشاره به اينکه، اهليسازي حيوانات در اين منطقه داراي سابقهاي طولاني است، ادامه داد: با توجه به سابقه کشاورزي در اين ناحيه ارقام بومي کشت شده از گذشته تاکنون باعث يکسري تحولات شده و در اين راستا با معرفي اقلام جديد و توسعه اين ارقام، تحولي خوب در حوزه کشاورزي در استان ايلام ايجاد شده است.
دکتر تاب همچنين با تأکيد بر اينکه، تغييرات اقليمي و نواسانات بارش همچون سيل و همچنين بلاياي طبيعي چون زلزله تهديدي براي صنعت کشاورزي را در چند سال اخير به دنبال داشته است، اظهار داشت: با توجه به اين تغييرات ضروري است در جهت نيازهاي جامعه و حفظ امنيت غذايي راهکارهاي جديد و نو برا کشي در مزارع ديم بکار گرفته شود.
عضو هيأت رئيسه دانشگاه، افزود: ايجاد تنوع در سيستم کشت و استفاده از روشهاي کشت مخلوط، استفاده از گياهان پوششي همراه در جهت کنترل علف هرز و بررسي ارقام مقاوم و متناسب با شرايط موجود مانند سيل و خشکسالي از جمله راهکارهايي است، که جهت توسعه صنعت کشاورزي بايد مد نظر داشت و اجرايي نمود.
معاون پژوهش و فناوري دانشگاه، گفت: اين امر نيازمند مطالعه بيشتر و همکاري سازمانهاي مربوطه چون جهاد کشاورزي، منابع طبيعي، حوزههاي دانشگاهي، اعضاي هيأت علمي دانشگاهها و ديگر دستگاههاي متولي است.
دکتر تاب با تأکيد بر اينکه امروزه امنيت غذايي يکي از چالشهاي پيش رو در جامعه است، افزود: در اين رابطه تعاملهاي خوبي با بنياد علمي ايران و مؤسسه آموزشي تحقيقاتي صورت گرفته است و اميدواريم در جهت رفع اين مشکل بتوانيم گامهاي محکم و مؤثري برداريم.
در ادامه اعضاي حاضر در نشست به بيان نظرات و مباحث مورد نظر خود پرداختند.
© تمامی حقوق این سایت برای دانشگاه ایلام محفوظ است