همايش روز جهاني خاک با حضور دکتر ويسه معاون فرهنگي و اجتماعي، دکتر قنبري رئيس دانشکده کشاورزي، مهندس عزيزان رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان ايلام و جمعي از مديران، اساتيد و علاقمندان صبح روز يکشنبه 18 آذرماه 1403در محل سالن آيت الله حيدري برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي، در اين مراسم دکتر «صيد مهدي ويسه» معاون فرهنگي و اجتماعي دانشگاه ايلام با بيان اينکه خاک يکي از منابع مهم و ارزشمند طبيعي است، که بدون آن حيات و زندگي روي زمين امکانپذير نخواهد بود، گفت: سازمان جهاد کشاورزي به عنوان يکي از متوليان اصلي حفاظت از اين عنصر گرانبها (خاک) در بدنه مديريتي کشور نقشي مهم و تأثير گذار را دارد.
معاون فرهنگي و اجتماعي دانشگاه ايلام ادامه داد: امروزه اين سرمايه ملي به دليل افزايش نيازهاي مردم بيشتر در معرض خطر قرار گرفته است.
دکتر ويسه تأکيد کرد: به دليل اهميت بالاي خاک در جهت رشد جوامع بشري, مديريت پايدار و حفظ آن نيز براي مردم بسيار حائز اهميت مي باشد.
عضو هيأت رئيسه دانشگاه در پايان، گفت: مديران متخصص حوزه جهاد کشاورزي استان ايلام با تدابير خود ميتوانند امنيت غذايي جامعه را به خوبي تامين کنند.
در ادامه اين آيين «حشمت عزيزان» رئيس جهاد کشاورزي استان ايلام با گراميداشت ياد و خاطره شهدا و همچنين روز جهاني خاک، گفت: در راستاي حفظ اهميت خاک هر ساله در نيمه دوم آذر ماه به عنوان روز ملي خاک نامگذاري شده است.
وي افزود: خوشبختانه در کشور ما با وجود قانون حفاظت خاک، شيوه نامهها و دستورالعملهاي بسيار خوبي در جهت حفظ اين منبع ارزشمند غذايي تدوين شده است.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به اقدامات جهاد کشاورزي استان ايلام در رابطه با حفظ اهميت خاک اشاره کرد و گفت: اجراي بيش از 26 هزار هکتار سامانههاي نوين آبياري تحت فشار، اجراي طرحهاي جامع رودخانههاي مرزي سامانه گرمسيري، احياء اراضي با کرخه جمعاً 76692 هکتار، احداث کانالهاي انتقال آب کشاورزي 410 کيلومتر با سطح پوشش حدود 5116 هکتار، ترميم و لايروبي 7 رشته از قنوات استان، تجيهز و نوسازي اراضي زير سدهاي مخزني و بندهاي انحرافي مستقل 20725 هکتـار، اجرايي عمليات انتقال آب با لوله 248 کيلومتر، ترميم و مرمت و احداث جاده دسترسي به مزارع 3350 کيلومتر و انجام عمليات اجرايي 15 مورد ايستگاه پمپاژ در سطح استان که بالغ بر 17 هزار هکتاراراضي ديم استان را به آبي تبديل خواهند نمود، از جمله مهمترين اين اقدامات است.
آقاي عزيزان در پايان به برنامه هاي عملياتي حوزه خاک در آينده نيز اشاره کرد و گفت: انجام مطالعات خاکشناسي کامل و دقيق پيش از طراحي و اجراي طرحها، تهيه فايل اطلاعات مکاني (GIS) کليه طرحهاي آب و خاک، تهيه نقشههاي مديريت پذير و ارائه تناسب اراضي، اجراي طرح پايلوت پزشک خاک در استان، ترويج و فعال سازي روند انجام آزمايشات خاک و آب و تشويق و ترويج و دريافت توصيه کودي از مهترين برنامه هاي پيش بيني شده عملياتي حوزه خاک در استان ايلام است.
© تمامی حقوق این سایت برای دانشگاه ایلام محفوظ است