En Ar

سه شنبه هاي کتاب دانشگاه ايلام (معرفي کتب تاليفي و ترجمه‌اي اعضاي هيات علمي دانشگاه ايلام)

عنوان کتاب: قواعد تصحيح و تحقيق کتاب‌هاي خطي

تاليف: دکتر صلاح‌الدين المنجد

ترجمه: دکتر عبدالجبار زرگوش نسب

کتاب قواعد تصحيح و تحقيق کتاب‌هاي خطي ترجمه «دکتر عبدالجبار زرگوش نسب » دانشيار دانشگاه ايلام، در 2 فصل و  65 صفحه منتشر شده است.

تاريخ تحقيق به تاريخ تفکر و انديشه مربوط است ، زيرا تحقيق يعني تفکر ، و تفکر بايد روش ، شيوه و راهي براي رسيدن به نتيجه داشته باشد ، شيوه و روش نيز همواره با انديشيدن توام است. يکي از لوازم تحقيق امانت داري است، متن امانتي است که به محقق و مصحح سپرده مي شود و مولف هرگز راضي به تحريف، تصحيف و تغيير متن نيست، بنابراين بايد در تصحيح متون امانت‌دار بود و در حفظ و نگهداري نسخه‌هاي خطي تلاش نمود.  

هر ملتي براي تصحيح و انتشار آثار علمي، فرهنگي و ادبي خود اهميت ويژه‌اي قائل است، با اين وجود مستشرقين در انتشار ميراث مسلمانان پيش قدم بوده‌اند، هر چند بسياري از آن‌ها به زبان مسلمانان احاطه کامل نداشته‌اند. بعدها مسلمانان در تصحيح و انتشار ميراث فرهنگي خود تلاش کردند ، ولي هنوز هم هزارها کتاب خطي مسلمانان دست نخورده مانده‌اند به تحقيق وتصحيح قاعده‌مند و علمي نياز دارد.
 بخش اول کتاب: ترجمه‌ي کتاب « قواعد تحقيق المخطوطات ، تأليف دكتر صلاح الدين منجد اين کتاب روش و شيوه‌ي تصحيح و تحقيق کتاب‌هاي خطي را به طور علمي بيان مي‌کند و توسط کميته‌ي تراث کنفرانس مجامع علمي در دمشق، مورد تأييد قرار گرفته است. در ترجمه‌ي آن سعي شده از معادل‌هاي فارسي استفاده شود و روح هماهنگ منطقي حاکم بر کتاب حفظ گردد. بخش دوم بررسي تصحيح و تحقيق دو کتاب خطي :1- كتاب (( القواعد و الفوائد )) تأليف محمد بن مکي عاملي معروف به شهيد اول ، به تصحيح شهيد دکتر عبدالهادي حکيم 2- کتاب )) تلخيص البيان فى مجازات القرآن)) تأليف
شريف رضي به تصحيح محمد عبدالغني حسن .
 

سه‌شنبه هر  هفته، ما را با معرفي کتب منتشر شده اعضاي هيأت علمي دانشگاه ايلام همراهي کنيد.

 

روابط عمومي دانشگاه ايلام

شما از نسخه قدیمی مرورگر خود استفاده می کنید و قادر به مشاهده صحیح این سایت نخواهید بود.
لطفاً مرورگر خود را به روز نمایید
دانلود آخرین نسخه مرورگرها