به گزارش روابط عمومي، حجتالاسلام و المسلمين سيد محمدرضا حسينينيا دانشيار دانشگاه ايلام و مسئول دفاتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاههاي استان در گفتوگو با ايسنا اظهار کرد: بر اساس آيه شريفه 107 سوره انبياء؛ «وَ ما أَرْسَلْناکَ إِلاَّ رَحْمَةً لِلْعالَمين»، مبعث پيامبر(ص)، نه فقط براي پيروان آن جضرت بلکه براي همه جهانيان رحمت است و مبعث حاوي پيامهاي متعدد در ابعاد مختلف اخلاقي، فرهنگي، سياسي، اجتماعي، علمي و عقلي است.
دانشيار دانشگاه ايلام، گفت: آيه 18 سوره زمر؛ «الَّذينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُولئِکَ الَّذينَ هَداهُمُ اللَّهُ وَ أُولئِکَ هُمْ أُولُوا الْأَلْباب؛ به سخن گوش فرا ميدهند و بهترين آن را پيروي ميکنند؛ اينانند که خدايشان راه نموده و اينانند همان خردمندان»، پيروان اديان توحيدي و غير توحيدي بايد ابتدا سخنان آن حضرت را استماع کنند و آنگاه با نيروي عقل و قوه سنجش راه درست را انتخاب نمايند و از اهداف مهم بعثت پيامبر (ص) بهرهمند شوند.
مسئول دفاتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري تأکيد کرد: انسان در همه زمانها نيازمند اجراي عدالت، عمل به قوانين مبتني بر سرشت آدمي است، جريان پيامبر خاتم و کتاب او قرآن کريم، مانند جريان خورشيد و ماه است و چنانکه خورشيد و ماه هر روز نور تازهاي را به زمين ميتابانند، قرآن کريم و دستورات پيامبر (ص) همچنان تازه است، آنچه در زمان تغيير کرده ابزار است و نه مباني و اصول، بايد ابزار را براي رسيدن انسان به هدف از بعث که کمال انسان است بکار گرفت.
دکتر حسينينيا تأکيد کرد: از آنجا که گفتار، کردار و سيره انسان کامل دليل و حجت خداي متعال است، عمل به تمامي دستورات صريح و صحيح او ميتواند نقش مهمي در کمال و سعادت انسان ايفا نمايند و پيمودن مسير تکامل که هم تضمينکننده رفاه دنيوي و هم سعادت اخروي باشد، بدون آن ممکن نيست.
حجتالاسلام و المسلمين حسينينيا ادامه داد: خداي متعال بر اساس آيه نوراني 21 احزاب؛ «لَقَدْ کانَ لَکُمْ في رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ؛ هر آينه براي شما در زندگي رسول خدا سرمشق نيکوئي است»، پيامبر خاتم را الگوي نيکو معرفي کرده و سيره حضرت در تمامي فضائل اخلاقي براي همه انسانها در همه عصرها الگوست و مهمترين آنها تواضع و فروتني، احترام به هم نوعان با هر دين و مسلک، امانتداري و صداقت، عدالت خواهي و عدالت گستري، احترام به همسران و فرزندان و ... است.
مسئول دفاتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاههاي استان با تاکيد بر اينکه همه مناسک ديني به نوعي با زندگي اخلاقي گره خورده است، تصريح کرد: به طور مثال قرآن کريم؛ نماز را مايه اجتناب از فحشا و منکر دانسته است، بنابراين تمامي مناسک ديني از نماز گرفته تا روزه، خمس، زکات، حج؛ جهاد، امر به معروف و نهي از منکر، تولي و تبري، همه و همه در صدد گسترش فضائل اخلاقي و زندگي اخلاقي هستند.
دانشيار دانشگاه ايلام تأکيد کرد: امروزه جامعه مسلمانان به وحدت، انسجام دروني، عمل به قرآن کريم و سيره عملي پيامبر (ص) در فضائل اخلاقي، ولايتپذيري و حرکت در مسير قانون، پرهيز از بيعدالتي و دوري از هر گونه ظلم، نوع دوستي، ايثار و از خودگذشتگي، حرکت جهادي براي پيشرفت و آباداني، داشتن بصيرت و دشمن شناسي و ايجاد روحيه اميد و نشاط در دل جوانان و تشويق آنها به فعاليت جهادگونه در عرصههاي علمي نياز دارد.
حجتالاسلام و المسلمين حسينينيا با تأکيد بر اينکه شناخت الگوهاي رفتاري و عيني نقش تعيينکنندهاي در پيروي از آنها دارد، تأکيد کرد: شناخت پيامبر خاتم به عنوان آورنده کاملترين و جاوادنهترين کتاب آسماني و مطالعه تمامي مراحل زندگي آن حضرت، چه پيش از بعثت و چه پس از آن، پيش از هجرت و پس از آن و شناخت رابطه آن حضرت با کشورهاي خارجي و قبايل و طوايف، با جوامع مختلف همه و همه ميتواند در زندگي فردي و اجتماعي ما انسانها نقش مهمي را ايفا کند.
مسئول دفاتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاههاي استان ادامه داد: از آنجا که اخلاق، اوصاف و آداب زندگي پيامبر همان قرآن کريم است، قرائت پيوسته قرآن کريم همان مطالعه اخلاق، اوصاف و آداب زندگي پيامبر خاتم است، شخصيت پيامبر صلي الله عليه و آله و سلّم مستجمع همه اخلاقيات، اوصاف و آدابي است که مرور آنها مايه تکامل و ترقي انسان در همه جوانب و ابعاد مختلف زندگي است، پيامبر (ص) نيز قبل به بعثت به بيست صفت برجسته متصف بود که عبارتند از: امين، راستگو، ماهر، با اصالت، شريف، والا مقام، سخنور، خردمند، با فضيلت، عبادت پيشه، بياعتنا به دنيا، سخاوتمند، دلير و جنگاور، قانع، فروتن، بردبار، مهربان، غيرتمند، صبور، سازگار و نرمخو. ايشان با هيچ منجّم و کاهن و پيشگويي درنياميخت.
عضو هيأت علمي گروه قرآن و حديث دانشگاه ايلام تأکيد کرد: وجود آن حضرت پس از بعثت نيز در چهارمين آيه سوره قلم از قرآن کريم به عنوان دارنده خلق عظيم شمرده شده است؛ «وَ إِنَّکَ لَعَلي خُلُقٍ عَظيم» و جامعه امروزي ما هم بيش از پيش به اخلاق، اوصاف و آداب پيامبر(ص) نيازمند است تا بتواند به اهداف از پيش تعيين شده از خلقت انسان برسد.
© تمامی حقوق این سایت برای دانشگاه ایلام محفوظ است