به گزارش خبرنگار روابط عمومي، در آستانهي اربعين حسيني چهارمين سوگواره شعر کردي عاشورايي شين توسط حوزهي هنري با مشارکت دانشگاه ايلام و جهاد دانشگاهي واحد استان در سالن آيتالله حيدري دانشگاه ايلام برگزار شد.
رييس دانشگاه ايلام: زبان دين در همهي اعصار اثرگذارترين و نافذترين زبان است چون توانسته پيام الهي را حمل و به ذهن بشر منتقل کند
در ابتداي اين برنامهي آييني دکتر محمد علياکبري رييس محترم دانشگاه ايلام، بيان داشت: زبان دين در همهي اعصار اثرگذارترين و نافذترين زبان است چون توانسته پيام الهي را حمل و به ذهن بشر منتقل کند.
وي گفت: زبان شعر بهطور عموم و زبان کردي بهعنوان يکي از زبانهاي کهن و گرانسنگ در طول اعصار در بيان بخش عرفاني دين تأثيرگذار بوده و منظومههاي کردي در اين راستا نقشي بس پررنگ را ايفا کردهاند.
رييس دانشگاه ايلام ادامه داد: مفاهيم قدسي عاشورا، اربعين و کربلا تنها مختص به جهان تشيع نيستند و تنها در محدودهي اسلام نيز نميگنجد، عاشورا عرصهي تقابل دو تفکر اسلامي، تقابل اهلبيت پيامبر با غير اهلبيت پيامبر و عرب با عرب نيست بلکه عرصهي تقابل دو فرهنگ و دو مکتب است يعني : «کل يوم عاشورا و کل ارض کربلا.»
دکترعلياکبري گفت: حادثه عاشورا کلاس درس آزادگي براي بشريت است و تکريم امام حسين(ع) تکريم آزادگي و بشريت ناب است و برگزاري چنين برنامههايي ميتواند زواياي واقعهي عاشورا را بيشازپيش روشن کند.
وي در ادامه با تأکيد بر برنامههاي دولت تدبير و اميد که يکي از آنها نقشآفريني دانشگاه در حوزههاي مختلف است، گفت: دانشگاه ايلام بهعنوان سرمايهي عظيم علمي استان بر آن است تا در خدمت جامعهاي باشد که با کمک آن به اين جايگاه رسيده است.
رييس دانشگاه ايلام گفت: دانشگاه ايلام با تکيه بر اعضاي هيأتعلمي فعال و پويا در گروههاي مختلف آماده است تا بهعنوان مشاور براي بهتر اجرا شدن برنامهها و ساختن جامعه در ابعاد مختلف نقشآفريني کند و اگر برخي نگاهها اصلاح شود مطمئناً نتيجه چنين رويکردي بالندگي استان خواهد بود.
دکترعلياکبري ضمن قدرداني از زحمات روسا ، معاونان و کارشناسان دو نهاد حوزه هنري و جهاد دانشگاهي ايلام تأکيد کرد: دانشگاه ايلام به پشتوانهي اعضاي هيأتعلمي خلاق و فعال در خدمت ادبيات آييني استان خواهد بود.
آقاي جليل صفربيگي، مجري و کارشناس اين برنامه، نيز در اثناي شعرخواني شاعران اظهار کرد: شعر آييني و در رأس آن شعر عاشورايي شاعران ايلامي خوشبختانه از نگاه صرف عزاداري خارجشده و جنبههاي حماسي و اعتراضي در آن جايگاه خود را پيداکرده است و اميدواريم برگزاري چنين سوگوارههايي بتواند به غناي ادبيات عاشورايي استان کمک کند.
شايان ذکر است در اين جشنواره محمدرضا رستمپور، علي شهبازيزاده، نعمتالله داووديان، حيدرعلي شفيعي، سميه مهري، بهروز سپيدنامه ، نورالدين نورالهي، سارا اکبري، روحالله باقلاني، حسين شکربيگي، حيدر حسننيا ، فرشته حيدربيگي، محمدرضا رشيدي ّ ، فرهاد شاهمراديان و دانشجويان لقمان اندروزي و نسترن نجفپور از دانشجويان دانشگاه ايلام سوگسرودههاي خود را تقديم سيد و سالار شهيدان کردند.
در اين سوگواره نماهنگ لالايي شاعر حماسهسراي ايلام مرحوم وليمحمد اميدي براي حضرت علياصغر(ع) پخش شد.
© تمامی حقوق این سایت برای دانشگاه ایلام محفوظ است