En Ar

ایلام گردی

ايلام براي بسياري ناشناخته است. برخي بايد فکر کنند تا حتي به ياد بياورند اين استان کجاي کشور واقع شده است. ايلام را اما بسياري با جنگ تحميلي به ياد مي آورند و بسياري ديگر با مرز مهران براي سفر به عتبات عاليات. اين استان مرزي در غرب کشور با طبيعت بکرش هنوز به مقصد گردشگري شناخته شده اي تبديل نشده اما جاذبه هاي طبيعي و تاريخي فراواني دارد. جاذبه هاي طبيعي و تاريخي که هرکدام مي تواند گردشگران براي سفر به اين استان غربي باشد که به برخي مواردش اشاره مي شود.

تنگه رازيانه


اگر از علاقه مندان ماجراجويي ميان رودخانه و طبيعت هستيد، تنگه «رازيانه» مي تواند تجربه جالبي باشد. زماني که از ايلام به سمت دره شهر مي رويد پس از طي حدود 50 کيلومتر در سمت راست جاده، دره اي عمق خودنمايي مي کند که عرض کمي دارد. تنگه رازيانه جايي است که بايد تن به آب زد و ميان ديواره هاي سنگي بلندش راه رفت. منطقه اي که ميان دشت سبز و بکري قرار گرفته و در دوردست، کوه ها احاطه اش کرده اند.

 

جايي که تفريح گاه مردم شهر ايلام نيز هست. محل هاي مختلفي براي دسترسي به تنگه وجود دارد و براي رسيدن به عمق تنگه بايد از سنگ هاي صعب العبوري پايين رفت. به همين دليل توصيه مي شود که همراه خود وسايلاضافي نبريد. اگرچه با گشتن در اطراف تنگه مي توان راه هاي ساده تري براي رسيدن به کف آن پيدا کرد اما قدم گذاشتن ميان تنگه نيازمند آشنايي به اصول طبيعت گردي و آشنايي با مسير آن است.

 

طبيعت بکر اطراف خود جاذبه ديگري براي دوست داران کمپ کردن در طبيعت است. تنگه رازيانه پديده زمين شناسي اي ات که در سال 1388 در فهرست آثار طبيعي ثبت شد. اين تنگه در فاصله حدود 60 کيلومتري جنوب شهر ايلام قرار دارد و براي رسيدن به آن بايد از ايلام به سمت دره شهر برويد.

غار زينگان


«زينگان» يکي ديگر از عجايب طبيعي ايلام است. اگرچه اين عارضه طبيعي بيشتر شبيه تنگه است اما آن را غار زينگان ناميده اند و به غار بهشت نيز معروف است. مسير دسترسي به آن از جاده اصلي ناهموار است و فقط با ماشين هاي شاسي بلند يا تراکتور مي شود به ورودي غار رسيد. در تمام مسير، آب جريان دارد و خنکي اين محوطه برگرفته از آن است.

 

تا انتهاي اين تنگه مي شود به راحتي رفت و از فضاي عجيب و بکر آن لذت برد. همچنين انتهاي زينگان آبشار زيبايي قرار دارد. براي رسيدن به زينگان بايد به سمت صالح آباد برويد. پس از طي حدود 52 کيلومتر در نزديکي امامزاده علي صالح، تابلوهاي راهنما مسير اين غار را نشان مي دهند.

درياچه دوقلو


يکي ديگر از جاذبه هاي طبيعي ايلام، درياچه دوقلو است. دوقلوهاي آبي ايلام به دليل رنگ خاص شان معروف شده اند. اين دو درياچه که به وسيله چشمه اي در عمبق زمين ايجاد شده اند با کانالي طبيعي به عرض هشت متر و عمق چهار متر به طول 70 متر به هم مرتبط هستند. آب اين درياچه ها زلال است به طوري که مي توان تا عمق 30 متري آن را که شبيه آکواريوم پر از ماهي است، ديد. درياچه دوقلوي «سياه گاو» آبدانان شامل دو درياچه يا چشمه بالادست و پايين دست است که با عمقي بيش از 20 متر به وسيله يک کانال رودخانه اي 10 متري به هم متصل شده است.

رگه هاي رنگ به رنگ درياچه نيز حاصل تغيير دماست. درياچه بزرگ عمق زيادي دارد با اين حال برخي شناگران در آن تن به آب مي زنند. درياچه دوقلو تا شهر آبدانان 34 کيلومتر و تا ايلام حدود 290 کيلومتر فاصله دارد.

دره شهر


تاريخ ايلام با شهر تاريخي سيمره گره خورده است. شهري عجيب که بقاياي بناهاي سنگي آن هنوز قابل تشخيص است و مي توان آنها را ديد. اگرچه به دليل ساخت سد سيمره و احتمال غرق شدن آثار باستاني، در سال هاي اخير برخي از اين بقايا به وسيله باستان شناسان از زير خاک بيرون آورده شده اما تنها کافي است به اين محوطه پا بگذاريد تا متوجه عظمت و گستردگي اين شهر تاريخي شويد.

تاريخ اين شهر به دوره ساساني بر مي گردد و آثار زيادي از آن به دست آمده است. در کنار اين محوطه تاريخي، موزه اي نيز قرار دارد که مي توان بخشي از تاريخ سيمره و ايلام را در آن ديد. همچنين اين محوطه تاريخي در پهنه اي سبز و بي نظير قرار گرفته و کوه هاي اطراف آن جاذبه اي براي طبيعت گردهاست. دره شهر تا شهر ايلام حدود 242 کيلومتر فاصله دارد

پل تاريخي گاوميشان


تماشاي اين پل تماشاي قدرت مهندسي و معماري در تاريخ ايران است. پل گاوميشان قدمتي ساساني دارد و هنوز از دور ابهتش چشم بازديدکنندگان را مي گيرد. گاوميشان روي رودخانه سيمره بنا شده و هنوز از بالادست اين رودخانه مي توان عظمتش را نظاره کرد.

گفته مي شود که طاق اصلي پل در زلزله دهه 30 از بين رفته اما باقيمانده آن هنوز نشانه اي از مهندسي خاص دوره ساساني دارد. پل گاوميشان در 20 کيلومتري جنوب دره شهر قرار دارد.


خوردني ها


نان هاي محلي هميشه و همه جا مشتري هاي خود را دارند. ايلام نيز از اين قاعده مستثني نيست. در ايلام اما کباب بين خوراکي ها حرف اول را مي زند. همه از مزه متفاوت کباب هاي اين منطقه مي گويند و دليل ان تنها پرورش دام در شرايط طبيعي و زمين هاي بکر است. براي همين گوشت کباب ايلام مزه متفاوتي دارد. کبابي هاي نزديک شهر ايلام نيز به همين دليل شناخته شده اند. «جگروز» اما شهرت بيشتري دارد.

جگروز يکي از غذاهاي استان ايلام است که براي درست کردنش جگر تازه را خرد مي کنند و به سيخ مي کشند و سپس پيه نازکي را که اطراف شکمبه گوسفند قرار دارد بدون اينکه خرد شود به صورت لايه اي نازک و توري روي سيخ ها مي کشند و با حرارت ملايم زغال کباب مي کنند.

خريدني ها


گليم معروف ترين صنايع دستي ايلام است. سفالگري، قاليبافي، معرق، قلم زني و غيره نيز ز رشته هاي شناخته شده صنايع دستي در ايلام است اما گليم اين منطقه شهرت بسياري دارد و هنوز بسياري از محلي ها در تزيينات خانه ها از آن استفاده مي کنند.

مسير


فاصله تهران تا شهر ايلام نزديک 700 کيلومتر است و طي آن با سرعت مطمئن هشت ساعت و 30 دقيقه طول مي کشد. هرچند پيشنهاد اين است اگر با خودروي شخصي به اين سفر مي رويد، تماشاي جاذبه هاي مسير از جمله جاذبه هاي همدان و کرمانشاه را از دست ندهيد. قيمت بليت اتوبوس به ايلام از تهران به صورت وي آي پي 59 هزار تومان است، همچنين بليت هواپيما براي هر مسير نيز در حدود 250 هزار تومان هزينه دارد.

سرپناه


ايلام با کمبود هتل مواجه است. در شهر ايلام که مرکز استان است، فقط دو هتل وجود دارد. هتل «دالاهو» دو ستاره با قيمت هاي بين 80 تا 140 هزار تومان در هر شب در مرکز شهر قرار گرفته است. هتل «زاگرس» سه ستاره اما برفراز کوهي مشرف به شهر واقع شده است. اتاق هاي اين هتل با قيمت 150 هزار تومان براي اتاق هاي دو تخته شروع مي شود و به 295 هزار تومان روي اتاق شش تخت مي رسد.

اگر به سمت جنوب استان مي رويد در آبدانان اقامتگاه هاي بوم گردي براي اقامت ساخته شده است. مهم ترين امکان اقامت در استان ايلام، کمپ زدن در محوطه هاي بکر و طبيعت ديدني آن است. اما براي کمپ زدن هميشه خطرات منطقه را در نظر بگيريد و پيش از برپا کردن کمپ، محلي ها را مطلع کنيد و از آنها کمک بگيريد.

 


 

 

 

شما از نسخه قدیمی مرورگر خود استفاده می کنید و قادر به مشاهده صحیح این سایت نخواهید بود.
لطفاً مرورگر خود را به روز نمایید
دانلود آخرین نسخه مرورگرها