انتخاب طرح دکتر مصطفی نعمتی استادیار دانشگاه بعنوان یکی از طرح‌های برگزیده دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت عتف

طرح دکتر مصطفی نعمتی استادیار دانشگاه ایلام با موضوع بررسی بار میکروبی و میزان آفلاتوکسین M1  در شیر خام گاوداری‌های صنعتی، سنتی و مراکز جمع‌آوری و عرضه شیر در استان انجام گردید و به عنوان یکی از طرح های صنعتی برگزیده دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور معرفی شد.

به گزارش روابط عمومی و به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، به منظور کنترل کیفیت شیر از نقطه نظر فیزیکوشیمیایی، میکروبیولوژی و سموم از جمله آفلاتوکسین M1 به جهت حفظ سلامت مصرف‌کنندگان و بهداشت عمومی، شیر خام گاوداری‌های صنعتی، سنتی و مراکز جمع آوری و عرضه شیر در سطح استان ایلام مورد بررسی قرار گرفت.

مشخص نمودن وضعیت سلامت و بهداشت شیر تولیدی استان با توجه به شمارش بار میکروبی، مشخص کردن وضعیت آلودگی به آفلاتوکسین M1، بررسی منابع احتمالی آلودگی و پیشنهاد راهکارهای مناسب برای اداره کل دامپزشکی جهت نظارت بر مراکز جمع‌آوری و گاوداری‌های صنعتی ایلام از دستاوردهای ویژه این طرح برگزیده است.

استفاده از تکنیک‌های دقیق‌تر، ارزان‌تر و سریعتر مانند بیوسنسورها برای تشخیص آفلاتوکسین M1 در شیر جهت جایگزین کردن با روش HPLC، جداسازی و شناسایی میکروارگانیسم‌ها و سویه‌های باکتریایی موجود در شیر، بررسی میزان آفلاتوکسین M1 در فصول مختلف و مطالعه تأثیر فصل بر میزان آن از برنامه‌های آتی جهت توسعه طرح می‌باشد.