دکتر عبدالحميد عزيزي، عضو هيأت علمي دانشکده فني و مهندسي در گفتگو با خبرنگار روابط عمومي از انتشار کتاب "نانوپرداختکاري" خبر داد و گفت: امروزه و در قرني که از آن با عنوان قرن دانش ياد ميشود پيشرفت و توسعه پايدار هر ملت و دولتي نه با اتکا بر ذخاير و منابع زميني و زيرزميني از قبيل نفت، گاز، معادن و غيره بلکه تنها با دستيابي به علوم و تکنولوژيهاي پيشرفته در تمام حوزهها محقق و ميسر ميشود. از طرفي با رشد و گسترش علم و تکنولوژي، تقاضا براي دستيابي به محصولاتي با کيفيت بهتر و برتر در تمام صنايع روز به روز در حال افزايش ميباشد. لذا جهت نيل به اين مهم، دستيابي به علوم و تکنولوژيهاي برتر از قبيل روشهاي ساخت و توليد پيشرفته امري ناگريز و ناگزير محسوب ميشود.
وي افزود: عملياتهاي ماشينکاري، عملياتهايي هستند که 18 تا 25 درصد فرايندهاي ساخت و توليد قطعات و محصولات مختلف را شامل ميشوند. يکي از عملياتهاي ماشينکاري، عمليات پرداختکاري است که از سه جنبه اقتصادي، علمي و زيباشناختي حائز اهميت است. عمليات پرداختکاري، آخرين مرحله ساخت و توليد يک محصول را تشکيل ميدهد لذا مرحله بسيار ويژه و حساسي محسوب شده زيرا بروز کوچکترين خطا در اين مرحله ممکن است خسارت جبران ناپذيري را سبب شده و يا حتي دور ريز محصول را در پي داشته باشد. از طرفي در صورت اجراي درست اين مرحله از توليد، قطعه و يا محصول مورد نظر به اوج زيبايي و کارايي خود مي رسد. مهمترين هدف در عملياتهاي پرداختکاري، دستيابي به سطحي با کيفيت مطلوب و مورد نظر است. امروزه کمتر صنعتي را ميتوان يافت که بحث زبري و صافي سطح در آن مطرح نباشد از طرفي روشهاي سنتي پرداختکاري نيز به دليل نوع ابزار مورد استفاده در آنها، داراي معايب و محدوديتهاي زيادي بوده که از جمله ميتوان عدم توانايي پرداختکاري قطعات با هندسههاي پيچيده و نيز صافي سطح در حد ميکرومتر را نام برد. لذا جهت رفع اين معايب و محدوديتها، روشهاي جديد و پيشرفتهيي با عنوان روشهاي نانوپرداختکاري مطرح شدند که صافي سطح فوق دقيق و در حد نانومتر را سبب ميشوند. به دليل اينکه بحث زبري سطح و دستيابي به سطحي با کيفيت دقيق و فوق دقيق، با مسائل مربوط به ديناميک قطعه مرتبط است لذا استفاده از روش هاي پيشرفته نانوپرداختکاري در صنايع مختلف به ويژه صنايع پيشرفتهيي از قبيل هوافضا، نظامي و خودروسازي داراي جايگاه و اهميت بسيار ويژهاي ميباشند.
دکتر عبدالحميد عزيزي خاطر نشان کرد: به دليل نبود هيچ منبع و مرجع کاملي در زمينه نانوپرداختکاري در داخل کشور، مولفين برآن شدند که با بهره بردن از مقالات معتبر با نمايه ISI و کتب برتر و نيز استفاده از تجربيات شخصي خود، کتابي جامع و کامل در اين زمينه تاليف نمايند. لذا اين کتاب، اولين کتاب تاليفي در زمينه نانوپرداختکاري در کشور محسوب شده که شامل 5فصل ميباشد. فصل اول اين کتاب مقدمه اي بر روشهاي سنتي پرداختکاري را شامل ميشود. فصل دوم، معرفي اجمالي از کل روشهاي نانوپرداختکاري را در بر ميگيرد و در ادامه، فصلهاي سوم، چهارم و پنجم به توضيح کامل سه روش از مهمترين و پرکاربردترين روشهاي نانوپرداختکاري ميپردازد.
عضو هيأت علمي دانشکده فني و مهندسي با اشاره به اينکه اولين بار است کتابي با اين عنوان در کشور چاپ مي شود گفت: کتاب نانوپرداختکاري با همکاري و تلاش بي وقفه مهندس عارف اعظمي دانشجوي تحصيلات تکميلي رشته مهندسي مکانيک به چاپ رسيده که از ايشان و نيز تمامي اساتيد، دانشجويان و عزيزاني که ما را در اين راه کمک نمودند تشکر و قدراني نموده و اميد است اين کتاب مورد عنايت و استفاده تمام فعالان و علاقمندان اين حوزه قرار گيرد.