به گزارش خبرنگار روابط عمومي،نشست صميمي رئيس دانشگاه با دانشجويان خارجي برگزار شد.
پروفسور محمد علياکبري رئيس دانشگاه ايلام، در جمع دانشجويان کرد عراقي دانشگاه ايلام، اظهار داشت: در طول تاريخ ايران روابط ميان کردهاي اين دوکشور هميشه ستودني بوده است و اگر وقفه اي در اين رابطه ايجاد شده است مسببان ديگري داشته است.
دکتر علياکبري گفت: بهترين آدم ها براي تعامل ميان فرهنگ ها،دانشگاهيان هستند، که مي توانند به عنوان سفير و ديپلمات مروج اخلاق، فرهنگ، سياست، و علم و دانش يک کشور باشند.
وي با اعتقاد به ايجاد ديپلماسي علمي در دانشگاه ايلام، بيان کرد: تحقق ديپلماسي علمي ميان دو کشور پايه گذار دوستي مستمر و پايدار بوده و همه ديپلماسي هاي فرهنگي، اخلاقي، و سياسي را نيز به همراه خواهد داشت.
رئيس دانشگاه ايلام، با اشاره به اين موضوع که دنياي بدون مرزواقعيت جهان امروز است، گفت: در گذشته وجود دلايل خاص سياسي و تفکرات حاکم بر رژيم عراق مانع شد که رابطه گرم و دوستانه اي بين ملت ايران و عراق شکل بگيرد، اما امروز ما دور يک ميز جمع شده ايم و از مشترکاتمان سخن مي گوييم.
وي به تلاش دانشگاه ايلام، براي افزايش جذب دانشجويان عراقي اشاره کرد و يادآور شد: اگر در ميهمان نوازي دانشگاه ايلام، کمبودها و کاستي هايي بوده است، صادقانه براي رفع آنها تلاش خواهيم کرد.
رئيس دانشگاه ايلام، با اشاره به ايجاد اقامت براي حضور ميهمانان عراقي در دانشگاه ايلام، گفت: دانشگاه ايلام از همه ظرفيت خود براي رفاه حال شما استفاده خواهد کرد و تلاش مي کنيم برنامه هايي که با مشارکت و حضور شما در اين مرکز آموزش عالي انجام مي شود هم منفعت دو ملت، هم دانشگاه و هم دانشجويان را درپي داشته باشد.
وي با بيان اينکه دانشگاه ايلام در صدد تکثر ديپلماسي علمي است، افزود: به شما توصيه مي کنم که از زبان فارسي بيشتر استفاده کنيد، نه بخاطر اينکه زبان فارسي برتري دارد، نه؛ بلکه آدم هاي چند زبانه تعامل بهتري با دنيا دارند و موجب آشنايي با فرهنگ هاي متفاوت خواهد شد.
دکتر علياکبري به تداوم دوره آموزش زبان فارسي تا تسلط کامل دانشجويان عراقي اشاره و اضافه کرد: دانشگاه ايلام در نظر دارد با آموزش کامل زبان فارسي به دانشجويان عراقي از آنها به عنوان همکار و راهنما در برنامه ها و آموزش هاي گروه دوم استفاده نمايد.
وي همکاري،همدلي، رفاقت را زمينه ساز تحقق کار درست مشترک دانست و تصريح کرد: ورود شما در وسط ترم و از آبان ماه امسال مشکلاتي را در روند تحصيل شما ايجاد کرده بود، که دانشگاه با رايزني هاي که با وزارت علوم داشت، براي جلوگيري از اتلاف وقت و هزينه و عقب ماندن شما، تصميم به ارائه آموزش فارسي در اين مدت نمود.
رئيس دانشگاه ايلام، با بيان اينکه ترم دوم به فشردگي ترم اول نيست، تأکيد کرد: با همکاري نيروي انتظامي در صدد تعويض ويزاي توريستي شما به تحصيلي هستيم، و تمام تلاش دانشگاه ايجاد محل اقامت مناسبي در داخل شهر براي شما است.
دکتر علياکبري در پايان از دانشجويان عراقي خواست، ترم دوم را ترم سازگاري با دانشگاه قرار دهند و سعي کنند به عنوان سرمايه دانشگاه غريبي را کنار گذاشته و در برنامه ها شرکت کنند و خود را جزء خانواده دانشگاه ايلام بدانند.
در پايان اين ديدار دانشجويان عراقي با ابراز رضايت مندي از ايجاد فضاي دل نشين کسب علم و دانش و انتقال تجربيات اساتيد دانشگاه به دانشجويان ميهمان عراقي، از مهرباني، صميميت، و تلاش خستگي ناپذير رياست دانشگاه، کارکنان و مردم خوب ايلام، قدرداني کردند.
متن قدرداني دانشجويان عراقي از رئيس دانشگاه ايلام، به شرح زير است:
رئيس محترم دانشگاه ايلام
با سلام بي پايان
دلسوزي، تلاش و کوشش حضرت عالي در تعليم و تربيت و انتقال معلومات و تجربيات ارزشمند در کنار برقراري رابطه صميمي و دوستانه با دانشجويان و ايجاد فضائي دلنشين براي کسب علم و دانش و درک شرايط عمومي دانشجويان و ما( دانشجويان خارجي) حقيقتا قابل ستايش است.
ما بر خود وظيفه مي دانيم در کسوت شاگردي از زحمات و خدمات ارزشمند شما استاد گرانقدر و اساتيد محترم دانشگاه تقدير و تشکر بنماييم.
از خداوند متعال برايتان موفقيت و همواره ياددادن را مسئلت داريم.
دانشجويان اقليم کوردستان عراق در ايلام