به گزارش روابط عمومي، با دعوت و هماهنگي گروه علوم جنگل، سخنراني علمي با موضوع «مديريت سازگار جنگل تحت ريسک و عدم قطعيت» توسط دکتر رسول يوسف پور، عضو هيأت علمي دپارتمان برنامه ريزي و مديريت جنگل دانشگاه فرايبورگ آلمان با حضور دانشجويان کارشناسي، کارشناسي ارشد و دکتراي دانشکده کشاورزي، جمعي از کارشناسان ارشد اداره کل منابع طبيعي استان و اعضاي هيات علمي گروه علوم جنگل صبح ديروز در محل سالن فرزانگان برگزار گرديد.
در اين جلسه ابتدا دکتر حيدري، مدير گروه علوم جنگل، بيان کرد: تغيير اقليم اثرات متعددي بر شرايط زيست محيطي و اقتصادي اجتماعي کره زمين داشته است و متاسفانه براي بسياري از اين پيامدها آمادگي لازم وجود ندارد. اين درحالي است که مديران منابع طبيعي و تصميم سازان بايد دانش و تخصص کافي براي ارزيابي آسيب پذيري و مخاطرات، طراحي و تجديد نظر در برنامه هاي مديريتي، انجام اقدامات مربوط به سازگاري و کاهش تغييرات اقليمي و پايش تاثيرات اقليمي را داشته باشند.
وي افزود: با توجه به مشکلات مرتبط با اين پديده جهاني در جنگل هاي زاگرس از جمله خشکيدگي بلوط اين نشست علمي با حضور دکتر رسول يوسف پور از محققان و متخصصان صاحب نظر در اين زمينه برنامه ريزي و برگزار شد.
در ادامه اين جلسه عملي دکتر يوسف پور، عضو هيأت علمي دپارتمان برنامه ريزي و مديريت جنگل دانشگاه فرايبورگ آلمان ابتدا مسئله تغيير اقليم و اثرات ان بر اکوسيستم هاي جنگلي را بر اساس آخرين يافته هاي علمي تشريح کردند و سپس با ذکر مثال هايي پروژه ها و مقاله هاي مرتبط اجرا شده در اروپا را در اين زمينه تشريح کردند.
ايشان به سناريوهاي مختلف تغيير اقليم و اثر ان بر گونه هاي جنگلي غالب اروپا اشاره و بيان کردند که تصميم سازي ها و مديريت پايدار جنگل بدون توجه به اين بحران جهاني اينده منابع طببعي را با چالش اساسي مواجه خواهد کرد.
دکتر يوسف پور همچنين شيوه ها و نکات مختلف و مفيد حضور اساتيد و دانشجويان براي همکاري هاي علمي و ادامه تحصيل در المان را توضيح دادند.
در پايان دکتر يوسف پور امادگي خود را براي همکاري با دانشگاه ايلام و ايجاد ارتباط با دانشگاه فرايبورگ اعلام نمودند و سپس به سوال هاي علمي حضار پاسخ دادند.