En Ar

تقدير معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم از دکتر حاجي کريمي

معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم، از دکتر حاجي کريمي، دانشيار دانشگاه، مجري طرح «بررسي علل کاهش کيفيت آب رودخانه ميمه و ارائه راهکارهاي علاج بخشي آن»، بعنوان طرح برگزيده پژوهشي - کاربردي وزارت علوم، تقدير کرد.

به گزارش روابط عمومي دانشگاه، دکتر مسعود برومند، معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم، با اهداء لوحي از دکتر حاجي کريمي، دانشيار دانشگاه، بعنوان مجري طرح «بررسي علل کاهش کيفيت آب رودخانه ميمه و ارائه راهکارهاي علاج بخشي آن»، که بعنوان طرح برگزيده پژوهشي - کاربردي وزارت علوم، تقدير کرد.

نتايج حاصل از اين پژوهش، تأثير سازندهاي (لايه‌هاي) مختلف زمين‌ شناسي و عوامل ساختاري آن‌ها بر منابع آبي استان و همچنين نوع و ميزان تغيير کيفي منابع آبي استان را در نقاط مختلف بيان مي‌ کند.

اين نتايج با پيش‌ بيني کيفيت و محل تاثير سازندها بر منابع تغذيه‌ کننده آب مخازن سدهاي در دست احداث، پيشنهادات مناسبي بر اساس داده‌ هاي ساختاري به دست آمده براي کاهش تاثير سازندهاي نامناسب و بهبود کيفيت منابع آب در مخزن اين سدها در اختيار کارشناسان و برنامه ‌ريزان طرح‌هاي آبي عمراني قرار مي‌ دهد.

در اين مطالعه مشخص شده، که برخي سرشاخه ‌هاي رودخانه ميمه شامل رودخانه‌ هاي سيول و قدح، که از داخل سازند زمين ‌شناسي گچساران منشا مي‌ گيرند و آب با لايه‌ هاي نمکي در تماس است، باعث کاهش کيفيت آب اين رودخانه شده و جهت بهبود کيفيت آب سد ميمه، که در پايين دست اين رودخانه در حال اجراست، بايد آب‌هاي شور بالادست به کمک لوله به پايين‌دست سد منتقل شوند تا از کاهش کيفيت آب رودخانه بتوان جلوگيري کرد.

بر اساس اعلام روابط عمومي وزارت علوم، در صورت تامين اعتبار کافي براي اجراي روش‌ هاي ارائه شده در اين طرح و نظارت بر اجراي آن، علاوه بر آنکه مي‌ تواند دستاوردهاي اين پروژه را دوچندان کند، بلکه باعث گسترش ابعاد اين مطالعه به ساير منابع زيرزمين در استان و شهرهاي هم جوار جهت بهبود کيفيت منابع آب زير زمين و سطحي شود.