En Ar

آزمایشگاه فیزیولوژی

در  آزمايشگاه فيزيولوژي دانشکده دامپزشکي دانشگاه ايلام ضمن ارائه خدمات آموزشي و پژوهشي فعاليت هاي زير انجام مي گيرد.

درس فيزيولوژي

شمارش گلبول هاي سفيد با  استفاده لام نئوبار

شمارش گلبول هاي قرمز با استفاده لام نئوبار

شمارش افتراقي گلبول هاي سفيد و بررسي مرفولوژي گلبول ها روي يک گسترش خوني و مطالعه ي سلول ها با استفاده از ميکروسکوپ نوري

آزمايش هموليز يا شکنندگي گلبول هاي قرمز

اندازه گيري هماتوکريت خون

سنجش زمان انعقاد خون

خون گيري جهت تهيه سرم خون به منظور انجام آزمايشات خون شناسي

تهيه و رنگ آميزي گسترش هاي خوني

تعيين گروه خوني

اندازه گيري ESR

درس بيوشيمي تخصصي

اندازه گيري فاکتورهاي سرمي خون از جمله، قند خون، کلسيم ،آلبومين ، توتال پروتئين، اوره،کراتينين،کلسترول،تري گليسريد، آنزيم هاي کبدي و ديگر فاکتورهاي خون با استفاده از کيت هاي استاندارد و نور سنجي و دستگاه اسپکتروفتومتر

درس بيوشيمي عمومي

شناسايي محلول هاي قندي با استفاده از معرف موليش

شناسايي مونوساکاريد ها با استفاده از معرف بارفورد

شناسايي قندهاي کتوني با استفاده از معرف سليوانف

شناسايي قندهاي کاهنده با استفاده از واکنش بنديکت

شناسايي پلي ساکاريدها با استفاده از واکنش يد

شناسايي اسيدهاي آمينه داراي حلقه بنزني با استفاده از واکنش گزانتوپروتئيک

شناسايي اسيدهاي آمينه داراي حلقه فنولي با استفاده از معرف ميلون

درس سم شناسي

تعيين مقدار سرب

آزمايش شناسايي کلروفرم ،متانول ، فرمالدهيد و تتراکلريد کربن

شناسايي الکل در نمونه

آزمايش سيانور

شناسايي و تعيين مقدار ساليسيلات

شناسايي استريکنين

شناسايي فلزات سنگين(آرسنيک)

شناسايي و تعيين مقدار آهن در آرد

درس کنترل شيميايي مواد غذايي

تشخيص و روش اندازه گيري نيتريت در فراورده هاي گوشتي

آزمايش چربي ها (عدد يدي – عدد اسيدي – عدد پراکسيد – آزمايش کرايس)

 تشخيص مقدار بنزوئيک و سوربيک اسيد در مواد غذايي

شناسايي رنگ هاي غير مجاز

برگزاري دروس عملي به شرح زير:

 بيوشيمي عمومي : کارداني دامپزشکي و کارشناسي بهداشت مواد غذايي

بيوشيمي تخصصي :کارشناسي علوم آزمايشگاهي

 خون شناسي: کارداني دامپزشکي

فيزيولوژي عمومي: کارداني دامپزشکي

فيزيولوژي تخصصي: کارشناسي علوم آزمايشگاهي

سم شناسي کارشناسي علوم آزمايشگاهي

ايمني شناسي کارشناسي علوم آزمايشگاهي

سلول شناسي کارشناسي بهداشت مواد غذايي

کارآموزي بيوشيمي: کارشناسي علوم آزمايشگاهي

کنترل شيميايي مواد غذايي: کارشناسي علوم آزمايشگاهي

برگزاري دروس قارچ شناسي براي رشته علوم آزمايشگاهي، بهداشت مواد غذايي ، کارآموزي،کارشناسي ارشد و تکنيک هاي اختصاصي قارچ شناسي براي رشته علوم آزمايشگاهي پيوسته

درس قارچ شناسي

تهيه لام مستقيم

جداسازي قارچ ها از محيط

کشت و خالص سازي قارچ ها

اسلايد کالچر

انواع محيط هاي کشت قارچي و کاربردها

روش هاي نگه داري قارچ ها

آشنايي با ساختمان ميکروسکوپي قارچ هاي:

ميکروسپوروم کنيس

ميکروسپوروم جيپسئوم

پني سليوم

آسپرژيلوس فلاووس

آسپرژيلوس فوميگاتوس

آسپرژيلوس نايجر

آلترناريا

گرافيوم

آکرومونيوم

فوزاريوم

رايزوپوس

اين ليست در هر ترم به روز رساني شده و تعداد لام هاي تشخيصي افزايش مي يابد.

تجهيزات:

 

 

PH متر: سنجش ميزان اسيدي يا بازي بودن محلول ها

 

بن ماري: گرم و ذوب نمودن برخي از فرآورده هاي خوني منجمد،همچنين براي انجام يک سري از واکنش هاي بيوشيميايي نيز کاربرد دارد.

 

 

 

 

اسپکتروفتومتر: اندازه گيري غلظت برخي فاکتورهاي سرمي با نور سنجي

سانتريفوژ ميکروهماتوکريت: اندازه گيري هماتوکريت خون

هات پليت: حرارت دادن محلولها ي آزمايشگاهي

ميکروسکوپ نوري: جهت مشاهده اجسام بسيار کوچک که با چشم

 ديده نمي شوند..بزرگنمايي 40تا 1000برابر

 

هود شيميايي:

حفاظت از اپراتور آزمايشگاه و محيط آزمايشگاه از عوامل شيميائي، بخارات اسيدي و سوزاننده‌ها و قليا و ساير بخارات بيهوش‌کننده حاصل از فعل و انفعالات شيميائي و يا حلال‌ها و مواد سرطان‌زا ،همچنين براي مکش ذرات معلق در هوا

 

ترازوي آزمايشگاهي با حساسيت يک ده هزارم گرم

 

شما از نسخه قدیمی مرورگر خود استفاده می کنید و قادر به مشاهده صحیح این سایت نخواهید بود.
لطفاً مرورگر خود را به روز نمایید
دانلود آخرین نسخه مرورگرها