به گزارش روابط عمومي دانشگاه، دکتر نورالدين رستمي، دبير علمي دومين همايش بينالمللي گردوغبار، گفت: اين همايش با محوريت بررسي عوامل پيدايش و گسترش اين پديده، پيامدهاي ناشي از آن و راهکارهاي مقابله با پديده گرد و غبار 5 تا 7 ارديبهشت برگزار خواهد شد.
دکتر رستمي، تأکيد کرد: موضوع گرد و غبار موضوعي است، که نميتوان براي آن مرزبندي کرد، بلکه مسئله اي بين المللي است؛ که حل آن در گرو همدلي در سطح جهاني است.
وي با بيان اينکه گرد و غبار دو منشاء طبيعي و انساني دارد، که هر چند منشاء طبيعي شايد در دسترس انسان نباشد، اما خود انسان وارد اين معادله شده و عوامل غيرطبيعي گرد و غبار را شکل داده است، تصريح کرد: اگر انسان بتواند تاثير منفي نداشته باشد مشکل گرد و غبار خيلي حاد نيست به اين مفهوم که موضوعاتي مانند ناامني و جنگ، بر اين پديده موثر است و با تعاملات سياسي مي توان بسياري از مسائل را حل کرد.
دبير علمي دومين همايش بينالمللي گرد و غبار با تأکيد بر اينکه در موضوع ريزگردها بايد به دنبال درمان باشيم نه اقدام تسکيني از قبيل توزيع ماسک، گفت: ايجاد پوشش گياهي در صورتي موثر است که در منطقه برداشت انجام شود، ايران در منطقه رسوبگذاري قرار دارد و هر چه اقدام در اين منطقه صورت گيرد کارهاي تسکيني است.
دکتر رستمي تصريح، کرد: ترغيب عراق و انسجام بينالمللي براي حل ريشه اي معضل گرد و غبار از اهداف اين همايش است و هدف ما اين است که از ريشه اين معضل از سرچشمه بخشکانيم، به همين دليل هم از مسئولان اجرايي عراق و هم از فعالان علمي اين کشور براي حضور در اين همايش دعوت شده است.