برگزاری نشست هم‌اندیشی هیأت بلند پایه دانشگاه ایلام و دانشگاه واسط کشور عراق

نشست هم‌انديشي هيأت بلند پايه دانشگاه ايلام و دانشگاه واسط عراق صبح روز سه‌شنبه 18 ارديبهشت ماه 1403 در محل سالن فرزانگان برگزار شد.

به گزارش  روابط عمومي، دکتر «طاهرعلي‌محمدي» رئيس دانشگاه ايلام در اين نشست با اشاره به اشتراکات فراوان تاريخي، قومي، ديني و فرهنگي دو کشور عراق و ايران، يادآور شد: برگزاري اين نشست در راستاي توسعه ديپلماسي علمي و اجراي مفاد تفاهم‌نامه مشترک منعقد شده در سال گذشته است.

دکتر علي‌محمدي با بيان اينکه رسالت دانشگاه‌ها در هر نقطه‌اي از جهان حل مشکلات و معضلات جامعه ذيربط است، گفت: براي کسب موفقيت، توليد علم نافع و پرورش عالمان تأثيرگذار، تعامل و توسعه همکاري‌هاي دوجانبه ميان دانشگاه‌ها در سطح داخلي و بين‌المللي يک ضرورت است.

وي افزود: تعامل و توسعه همکاري‌ها در بين دانشگاه‌ها باعث به روز شدن معلومات و اطلاعات و ارتقاي سطح آموزشي، پژوهشي، فناوري و فرهنگي دانشگاه‌ها مي‌شود.

دکتر علي‌محمدي با بيان اينکه توسعه ديپلماسي علمي يکي از راهبردهاي مديريت دانشگاه ايلام است، اظهار داشت: در سال گذشته 7 تفاهم نامه همکاري مشترک با دانشگاه‌هاي کشور دوست و برادر عراق و از جمله دانشگاه واسط منعقد شد، که نيازمند پي‌گيري و اجرا براي انتفاع از نتايج آنها هستند.

رييس دانشگاه ايلام با اشاره به تحصيل 450 دانشجوي بين‌الملل در دانشگاه ايلام، يادآور شد: تاکنون 580 دانشجوي عراقي در مقاطع کارشناسي ارشد و دکتري از دانشگاه ايلام فارغ‌التحصيل شده‌اند.

دکتر علي‌محمدي ادامه داد: خوشبختانه دانشگاه ايلام ظرفيت بسيار خوبي در زمينه سخت‌افزاري و نرم‌افزاري در جهت تربيت دانشجويان بين‌الملل داراست و اراده لازم را براي اهتمام در زمينه تربيت کامل دانشجويان توانمند، که در آينده کشور خود تأثير گذار باشند دارد.

دکتر علي‌محمدي با اشاره به مفاد تفاهم نامه منعقد شده ميان دانشگاه ايلام و دانشگاه واسط، گفت: بازديد متقابل دانشجويان، تبادل استاد، برگزاري دوره‌هاي آموزشي، برگزاري نشست‌هاي تخصصي علمي، برگزاري مسابقات فرهنگي و ورزشي، برگزاري مسابقات حفظ قرآن و تفسير نهج‌البلاغه، همکاري در راه‌اندازي رشته‌هاي پسا دکترا، انجام پروژه‌هاي تحقيقاتي مشترک و  راه‌اندازي مجله‌هاي علمي - پژوهشي مشترک از جمله موارد مهم اين تفاهمنامه است.

در ادامه دکتر «علي ناصر حلو» رئيس هيأت بلند پايه دانشگاه واسط با تشکر از استقبال خوب مسئولين دانشگاه ايلام، به اهميت مرز مشترک مابين استان ايلام و استان واسط و تأثير آن بر توسعه همکاري‌هاي علمي دانشگاه واسط و دانشگاه ايلام اشاره کرد و گفت: حقوق متقابل همسايگي در اسلام اهميت بالايي دارد و رسول خدا (ص) بر اهميت و ضرورت رعايت حقوق همسايگي تأکيد بسيار ورزيده است.

دکتر علي ناصر، افزود: استان ايلام و استان واسط اشتراکات تاريخي، قومي و فرهنگي گسترده‌اي دارند، که زمينه ساز تعامل بيشتر و توسعه همکاري‌هاي علمي ميان دانشگاه واسط و دانشگاه ايلام است.

ايشان با ابراز خرسندي از اهتمام مديريت دانشگاه ايلام براي اجراي مفاد تفاهم نامه همکاري مشترک با دانشگاه واسط، بيان داشت: بايد تلاش کنيم طبق يک برنامه کوتاه مدت يک ساله، تمام مفاد تفاهم نامه مشترک اجرايي گردد، تا دوطرف از نتايج آن بهره‌مند شوند.