مقاله استادیار دانشگاه ایلام در نشریه معتبر Small با ضریب تأثیر 13.3 به چاپ رسید

مقاله دکتر «احسان سهيلي» استاديار گروه آموزشي فيزيک دانشگاه ايلام با عنوان "Exploring CsPbX3 (X= Cl, Br, I) Perovskite Nanocrystals in Amorphous Oxide Glasses: Innovations in Fabrication and Applications"  در نشريه معتبر Small با ضريب تأثير 13.3 به چاپ رسيد.

به گزارش روابط عمومي دانشگاه ايلام، با وجود ويژگي‌هاي ساختاري، اپتيکي و الکتريکي متمايز همچون بلورينگي بالا، بازده کوانتومي گسيل فوتون‌هاي بالا، و ترابرد مؤثر حامل‌هاي بار الکتريکي، نانوبلورهاي پروسکايت هاليد نورتاب (CsPbX3) پايداري بسيار ضعيفي دارند که استفاده از آنها را در افزاره‌هاي اپتوالکتروني محدود کرده است. از اين‌رو، روش‌هاي مختلفي براي بهبود پايداري اين نانو مواد معرفي شده است.

در اين مقاله مروري، استفاده از شيشه‌هاي اکسيد فلزات انتقالي با ساختار آمورف و توليد کامپوزيت‌هاي پايدار نورتاب از پروسکايت‌هاي هاليد فلزي و اين شيشه‌ها بررسي شده است. مهمترين روش‌هاي ساخت کامپوزيت خلاصه شده و تمامي رهيافت‌هاي ممکن براي بهبود عملکرد فوتولومينسانس آنها، براي اولين بار در سه شاخه‌ي اصليِ؛ (الف) بهبود ساختار، (ب) بهبود کامپوزيت، و (ج) پوشش‌دهي دوگانه دسته‌بندي شده‌اند. در نهايت، کاربردهاي متنوع اين نوع ساختارها در صفحات نمايشگر، ليزرها، ذخيره‌سازي داده‌ها، سامانه‌هاي ضدجعل، و ... معرفي شده‌اند. لازم به ذکر است که اين حوزه براي اولين بار در کشور مورد بررسي قرار گرفته است و تاکنون هيچ پژوهش ديگري در اين حوزه صورت نگرفته است.

اين مقاله در همکاري با محققان دانشگاه اراک، و دانشگاه شهر هنگ کنگ (City University of Hong Kong) انجام شده است.