تجلیل از پژوهشگران برتر در دانشگاه ایلام

دکتر علي محمدي رئيس داشگاه ايلام: پژوهش درست انسان را از مصرف اطلاعات به توليد اطلاعاتي که براي جامعه کارگشا باشد سوق مي دهد.

همزمان با هفته پژوهش، صبح امروز مراسم تجليل از پژوهشگران برتر دانشگاه با حضور هيأت رئيسه محترم، اساتيد و پژوهشگران دانشگاه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار روابط عمومي، در اين مراسم آقاي دکتر علي محمدي ضمن تبريک هفته پژوهش، ياد و خاطره شهيد مفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه را گرامي داشت.

ايشان بيان داشتند: در قرآن کريم به بهترين وجه به موضوع تقدير از پژوهشگران پرداخته شده است. علم و پژوهش توقف ناپذير است و اين سير بايد ادامه داشته باشد.چون قله هاي فتح نشده زيادي وجود دارد، پژوهش يک امر سيال و مستمر است. علم و پژوهش نامحدود است و علم مطلق فقط از آن خداي متعال است. همانطور که حضرت امام صادق (ع) فرمودند: انسان ها طالب مطلق اند و طالبان هم دنبال علم مطلقند که اين علم فقط در نزد باري تعالي است.

رئيس دانشگاه ايلام ادامه داد: انسان از پژوهش جدا نيست و پژوهش هم همواره با انسان است. چون انسان متحرک است و هر امر متحرک و ذي شعوري نيازمند معرفت و شناسايي است که اين معرفت در سايه پژوهش حاصل مي گردد. حرکت انسان در مسير درست به معرفت و شناخت نياز دارد و معرفت و شناخت نيازمند پژوهش است. هر حرکتي مخصوصاً حرکت شتابنده علم با شناخت به مقصد مي رسد.

دکتر علي محمدي خاطر نشان کرد: پژوهش زاييده يک سوال و گره ذهني است. جامعه بدون پژوهش راکد است و اگر هم متحرک باشد به مقصد نخواهد رسيد. هرچه سرعت حرکت بيشتر باشد، از صراط مستقيم دورتر خواهد شد. پژوهش انسان را در مسير اصلي قرار مي دهد. همانطور که امام صادق (ع) فرمودند:<< کسي که بدون بصيرت و شناخت عمل کند، مثل کسي است که در غير جاده اصلي حرکت مي کند و سرعت حرکت چيزي جز دوري بيشتر از صراط مستقيم به آن اضافه نمي کند.>>

ايشان امر پژوهش را بسيار مهم ارزيابي کرد و بيان کرد: پژوهش درست انسان را از مصرف اطلاعات به توليد اطلاعاتي که براي جامعه کارگشا باشد سوق مي دهد. پژوهش بايد سبب انسجام بخشي به شخصيت انسان و جامعه شود و مي بايست نياز محور و تقاضا محور باشد و از مشکلات گره گشايي نمايد. پس به جا است که پژوهشگران سمت و سوي حرکت پژوهشي خود را به نيازهاي جامعه هدايت کنند. همچنين پژوهش بصيرت زا است و دانش نو مي آفريند و پژوهش انسان را آفريننده مي کند. چون مي تواند احياگر باشد و اين از صفات ذات مقدس الهي است.

وي افزود: آموزش و پژوهش مکمل يکديگرند و پژوهش مي تواند نيروي محرک هر جامعه در همه حوزه ها باشد و همچنين مي تواند توليد درآمد کند. پس هزينه کردن در اين زمينه نوعي سرمايه گزاري است و از آن جايي که باعث ارتباط بهتر با دنياي پيراموني مي باشد، و راه دستيابي به سعادت را نشان مي دهد، قدرت آفرين است. تحولات جامعه امروز مي طلبد که در راستاي تعميق بخشيدن به علم و گسترش فضاي علمي و براي رسيدن به توسعه پايدار در داخل و تأثير گذاري درجهان بيروني پژوهش را جدي بگيريم.

رياست دانشگاه ايلام افزايش کمي تعداد مقالات پژوهشي را مثبت ارزيابي کرد و گفت: افزايش تعداد مقالات به لحاظ آماري جاي خوشحالي دارد، اما متأسفانه اين افزايش به لحاظ مشکل گشايي موفق نبوده است. بايد فرهنگ پژوهش محوري در حوزه کاربرد در جامعه نهادينه شود و اين نيازمندحمايت همه مسئولان است و مسئولان بايد به ديد ديگري به دانشگاه ها به عنوان مبدأ پژوهش بنگرند. يکي از دلايل اين که ما در سال هاي اخير شاهد پيشرفت علمي در زمينه هاي گوناگون بوده ايم، اين است که يک فضاي آرام بر دانشگاه ها حاکم بوده است و اين آرامش بايد همچنان حفظ شود که به کمک اساتيد و پژوهشگران نياز دارد تا همه بتوانند در بستري آرام به فعاليت هاي پژوهشي بپردازند و همه مردم از آن بهره مند شوند.

دکتر علي محمدي گفت: دانشگاه ما به جايگاهي رسيده است که مسير پژوهش هموار شده و استقلال هيأت مميزه دانشگاه باعث ايجاد انگيزه مضاعف در زمينه انجام فعاليت هاي پژوهشي گرديده است. استقلال هيأت مميزه اتفاق بسيار مهمي در دانشگاه ايلام بوده و شايد تنها دانشگاهي که با شرايط دانشگاه ما داراي هيأت مميزه مستقل است، دانشگاه ايلام باشد.

آقاي دکتر علي محمدي در پايان گزارشي از پيشرفت ها و دستاوردهاي دانشگاه در حوزه پژوهش و فناوري ارائه نمودند.

در پايان اين مراسم پژوهشگران برتر دانشگاه به شرح ذيل مورد تقدير قرار گرفتند:

الف)فهرست پژوهشگران برتر دانشگاه :

1-    دکتر علي لوئي منفرد پژوهشگر برتر دانشکده پيرادامپزشکي

2-    دکتر رضا خاني- پژوهشگر برتر دانشکده ادبيات و علوم انساني

3-    دکتر محمود روشني- پژوهشگر برتر دانشکده علوم پايه

4-    دکتر علي اشرف مهرابي- پژوهشگر برتر دانشکده کشاورزي

5-    دکتر سهراب مروتي - پژوهشگر برتر دانشکده الهيات

6-     دکتر جمال خداکرمي- پژوهشگر برتر دانشکده فني و مهندسي

ب) پژوهشگران برتر گروه‌هاي آموزشي:

1- دکتر اسفنديار محمدي: پژوهشگر برتر گروه آموزشي مديريت

2- دکتر سلمان احمدي اسبچين: پژوهشگر برتر گروه آموزشي زيست شناسي