جزئیات ثبت نام کنکورکارشناسی ارشد اعلام شد: اعمال20 درصدی معدل در کنکور ارشد

ثبت نام در آزمون کارشناسي ارشد سال 91 از ساعت 9 صبح روز سه شنبه 17 آبان ماه آغاز مي شود و تا ساعت 24 روز چهارشنبه 25 آبان ادامه مي يابد و معدل کارشناسي متقاضيان 20 درصد در نمره آزمون تاثير دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، هر داوطلب بر اساس علاقه فقط مي تواند در دو کد رشته امتحاني (اصلي و شناور) ثبت نام و در امتحانات مربوط شرکت کند.

کليه فارغ التحصيلان دوره هاي کارشناسي مورد تأييد (بدون توجه به نوع مدرک تحصيلي ) مي توانند در آزمون ورودي دوره هاي کارشناسي ارشد ناپيوسته داخل در رشته هاي امتحاني گروه علوم انساني، علوم پايه، فني و مهندسي، کشاورزي، هنر و دامپزشکي (بجز کدرشته هاي امتحاني که شرط عنوان مدرک تحصيلي مشخص، در آنان اعمال و در جدول رشته هاي امتحاني درج شده) ثبت نام و شرکت کنند.

تحصيل در دوره کارشناسي ارشد منوط به قبولي در آزمون ورودي و گذراندن دروس پيش نياز به تشخيص گروه آموزشي مربوط بوده و هزينه دروس پيش نياز نيز توسط دانشجو پرداخت خواهد شد.

شرايط عمومي داوطلبان:

داوطلبان لازم است داراي شرايط عمومي بوده و از نظر مقررات وظيفه عمومي منعي نداشته باشند. همچنين اعتقاد به اسلام يا يکي از اديان تصريح شده در قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران، ملتزم بودن به احکام عملي اسلام (انجام دادن واجبات و پرهيز کردن از محرمات) از جمله شرايط عمومي است.

بر اساس شرايط اعلام شده، ملاک، وضع کنوني داوطلب در هنگام ثبت نام است. اقليت هاي ديني (اديان رسمي) مندرج در قانون اساسي از شرط عدم تجاهر به نقض احکام اسلام مستثني هستند.

عدم احراز عناد (نه اعتراض) نسبت به نظام جمهوري اسلامي ايران از جمله شرايط عمومي است. در صورتي که داوطلب سابقاً با نظام جمهوري اسلامي عناد داشته، بايد تغيير نظر او احراز شود.

نداشتن سابقه عضويت در ساواک و فراماسونري و اعقاب آن، عدم احراز فساد اخلاقي، عدم اشتهار به ارتکاب اعمال خلاف شئون شغلي و تحصيلي در طول تحصيل يا زمان اشتغال (در صورت اشتغال فعلي، برخورداري از توانايي جسمي به تناسب رشته انتخابي و عدم اعتياد به مواد مخدر هم از شرايط عمومي است.

کارکنان رسمي دولت و اعضاي هيئت علمي دانشگاه ها بر اساس مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي براي ادامه تحصيل در داخل کشور نيازي به طي مراحل گزينش ندارند، لذا اين دسته از داوطلبان در زمان انتخاب رشته (در صورت مجاز به انتخاب رشته بودن ) بايد برگ اشتغال به کار خود ر ا از کارگزيني دستگاه يا دانشگاه متبوع دريافت و به نحوي که اعلام مي شود به اين سازمان ارسال کنند.

شرايط اختصاصي داوطلبان

داشتن مدرک کارشناسي (ليسانس) يا کارشناسي ارشد (فوق ليسانس يا دکتري حرفه اي ) يا اشتغال به تحصيل در سال آخر مقطع کارشناسي که مدرک مذکور مورد تأييد شوراي عالي انقلاب فرهنگي يا وزارت علوم و يا وزارت بهداشت باشد، شرط اختصاصي شرکت در اين آزمون است.

شرکت مجدد فارغ التحصيلان دوره هاي کارشناسي ارشد و يا دکتري در همان رشته قبلي و همچنين شرکت دانشجويان دوره کارشناسي ارشد و دوره دکتري ممنوع است و اين داوطلبان حق ثبت نام و شرکت در آزمون را ندارند و فارغ التحصيلان با توجه به ضوابط مندرج در اين دفترچه به جز در رشته اي که فارغ التحصيل شده اند در صورتي که از نظر نظام وظيفه مشکلي نداشته باشند مي توانند در يکي از رشته هاي مندرج در دفترچه در آزمون شرکت کنند.

شرايط  شرکت دارندگان مدرک معادل شرايط شرکت در آزمون کارشناسي ارشد

براساس مصوبه جلسه 748 مورخ 17 بهمن 88  شوراي برنامه ريزي آموزش عالي، دانش آموختگان دوره هاي معادل کارشناسي پيوسته و ناپيوسته (دارندگان مدارک معادل) به شرط آنکه دوره فوق با مجوز شوراي گسترش آموزش عالي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري برگزار شده باشد و مدرک معادل آنان مورد تأييد وزارت متبوع باشد، مي توانند با همان مدرک معادل در آزمون تحصيلات تکميلي براي ادامه تحصيل در مقطع تحصيلي بالاتر شرکت کنند و در صورت پذيرفته شدن ادامه تحصيل دهند.

شرايط شرکت دارندگان مدرک معادل دانش آموختگان خارج از کشور در آزمون کارشناسي ارشد

همچنين براساس مصوبه جلسه 334 مورخ 7 بهمن 75 شوراي عالي برنامه ريزي به فارغ التحصيلان دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالي معتبر خارجي که به دليل کيفيت (اعتبار دانشگاه و محتواي درسي) به مدرک فارغ التحصيلي ارزشيابي شده آنان عنوان معادل تعلق گرفته است، اجاز ه داده مي شود که در اين آزمون ثبت نام و شرکت کنند.

چنانچه حداقل 80 درصد نمره حدنصاب گزينش آزاد در رشته امتحاني و در سهميه آزاد (غير از کدرشته محل هاي بورسيه و هر نوع سهميه ديگر) را کسب کنند عنوان معادل از مدرک تحصيلي آنان حذف و مجاز به ادامه تحصيل خواهند بود. وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري به هيچ يک از دانشجويان مقطع کارشناسي ارشد بورس تحصيلي اعطاء نمي کند.

امکان شرکت در کد رشته هاي امتحاني شناور

داوطلبان در صورت داشتن شرايط، علاوه بر رشته اصلي مي توانند متقاضي يکي از 64 کدرشته امتحاني (شناور) مندرج در جدول مربوطه باشند. آن دسته از داوطلباني که کد رشته امتحاني اصلي (يا به عبارتي کدرشته امتحاني اول) آنان يکي از 64 کد رشته امتحاني مندرج در جدول است به هيچ عنوان حق انتخاب يکي ديگر از 64 کدرشته امتحاني مندرج در جدول اعلامي را ندارند و سيستم ثبت نام اينترنتي اجازه انتخاب کدرشته امتحاني دوم انتخابي را براي بار دوم به اين دسته از داوطلبان نخواهد داد.

ايجاد ظرفيت مازاد براي رتبه اول ها

براي فارغ التحصيلان رتبه اول دوره کارشناسي در هر کدرشته محل، يک ظرفيت علاوه بر ظرفيت به عنوان مازاد تخصيص داده مي شود و اين قبيل فارغ التحصيلان در گزينش نهايي ابتدا در هر اولويت انتخابي با سهميه ثبت نامي و در صورت عدم قبولي، با سهميه رتبه اول گزينش خواهند شد. اين دسته از فارغ التحصيلان نيز همانند ساير داوطلبان بايد حدنصاب نمره علمي لازم را احراز کنند.

اعمال 20 درصد معدل دوره کارشناسي در آزمون کارشناسي ارشد 91

گزينش نهايي در آزمون کارشناسي ارشد بر اساس نمره کل حاصل از 80 درصد نمره آزمون و 20 درصد معدل دوره کارشناسي (ليسانس ) انجام خواهد گرفت و اعمال 20 درصد معدل دوره کارشناسي بر اساس مصوبه کميته مطالعه و برنامه ريزي آزمون تحصيلا ت تکميلي به صورت تراز اعمال خواهد شد.

بر اساس زمانبندي اعلام شده براي آزمون کارشناسي ارشد سال 1391 کارت ورود به جلسه آزمون در روزهاي 23 تا 25 بهمن منتشر مي شود و آزمون نيز در روزهاي 26، 27 و 28 بهمن ماه سال 90 برگزار مي شود.