دکتر علی محمدی : هدف از وحدت حوزه و دانشگاه ایجاد یک جامعه‌اسلامی پیشرو ، مستقل وپیشرفته است

همزمان با هفته بزرگداشت پژوهش وروز وحدت حوزه ودانشگاه مراسم تجليل از پژوهشگران برتر دانشگاه با حضوردكتر علي‌محمدي رئيس دانشگاه،حجه الاسلام هاشمي معاون نهادنمايندگي مقام معظم رهبري،معاونين ،روساي دانشکده ها وجمع زيادي از اعضاي هيات علمي دانشگاه يک شنبه شب 27/9/90درمحل سالن آيت اله حيدري برگزار گرديد.

درابتداي اين مراسم دکتر علي محمدي رئيس دانشگاه با تبريک هفته پژوهش وگراميداشت ياد وخاطره آيت اله شهيددکتر مفتح وروز وحدت حوزه ودانشگاه گفت: شايسته است  محققان و پژوهشگران اهداف ،ثمرات وموانع وراهكارهاي رسيدن به وحدت حوزه و دانشگاه راکه ازمطالبات حضرت امام خميني(ره)ومقام معظم رهبري است موردبررسي وتحليل قرار دهندودرقالب يک پژوهش علمي نتايج آن راارائه نمايند .

دکتر علي محمدي افزود: براساس ديدگاه مقام معظم رهبري ،مقصودازوحدت بين حوزه ودانشگاه وحدت درهدف است وهدف ايجاديک جامعه اسلامي پيشرو،مستقل وپيشرفته مي باشد.

وي تاکيدکرد:حوزه و دانشگاه مي توانند با حفظ هويت‌ خويش وحدت را بين خود حاكم نمايند، وبه صورت دو خط موازي و بدون اينكه با همديگر برخوردوتزاحمي داشته باشند به سمت هدف حركت نمايند.

ايشان جدايي دين از علم را دليل تنزل وافول علمي واخلاقي جامعه ايران قبل از انقلاب دانست وگفت: متاسفانه اين ديدگاه که مولودپديده جدايي علم از دين درجهان مسيحيت وغرب است ، از آغاز زيربناي تاسيس دانشگاه‌هاي ايران قرار گرفت که نتيجه آن جدايي علما و دانشگاهيان از همديگر بوده است.

دکتر علي محمدي راه رسيدن به وحدت را موازي حركت كردن اين دو گروه ،البته با حفظ ماهيت‌هابه سوي هدف واحد عنوان کردوازجمله راهکارهاي رسيدن به وحدت رااين دانست که حوزه و دانشگاه بايد منافع ملي را بر منافع بيگانگان ترجيح دهند چرا كه متاسفانه تاريخ گواه بر عدم اين ارجحيت در ميان دانشگاهيان در دوران قبل از انقلاب است.

وي افزود: راه ديگر در اين خصوص حُسن‌ظن داشتن دوطرف به همديگر و خوش‌بين بودن به همديگر است چرا كه داشتن  نگاه بدبينانه باعث جدايي خواهدشد.

رئيس دانشگاه وحدت حوزه و دانشگاه را كه در واقع حركت پا به پاي دين و علم به سوي رسيدن به تشكيل جامعه آرماني است ، آرمان اصلي حضرت  امام خميني(ره) و مقام معظم رهبري عنوان كرد.

وي ادامه داد: با توجه به اينكه علوم انساني براساس  انديشه هاومباني غربي پايه‌گذاري شده بر محققين و پژوهشگران فرض است تا با پژوهش در اين زمينه شرايط  تغيير و تحول بنيادين در علوم انساني را براساس مباني ديني فراهم آورند.

رئيس دانشگاه حيات واقعي جامعه را در كنار وجود مولفه معنويت و ايمان، علم عنوان كرد و خاطر نشان کرد: علم ابزارهاي لازم را براي اقتدار يك جامعه ايجاد مي‌كند. البته توليد علم به تنهايي كارگشا نيست و بايد در سطح جامعه كاربردي شود و نيازهاي جامعه را حل نمايد و تحقق اين امر جز با پژوهش‌هاي دقيق  علمي ميسور نيست.بنابراين  پژوهش زيربناي توسعه و اقتدار كشور است.

دکترعلي‌محمدي پژوهش را زمينه سازتوليد ثروت‌ و تحول عنوان كرد و گفت: پژوهشگران سرمايه ملي هستند و مي بايست موردتوجه وعنايت قرارگيرند.

رئيس دانشگاه اظهاراميداوري كردکه دانشگاهها از حالت آموزش محوري صرف خارج شده و به سمت پژوهش بيشتروکاربردي حرکت نمايندکه اين اولانياز به تصحيح نگاه اساتيد نسبت به مقوله پژوهش داردوثانيااختصاص اعتبارات کافي ولازم دراين خصوص وتسهيل جريان پژوهش لابدمنهااست.