ثبت نام آزمون دکتری 91 از 25 دی ماه/ اعلام ضرایب مواد امتحانی آزمون

معاون اجرايي سازمان سنجش و آموزش کشور با اشاره به برنامه زماني ثبت نام و برگزاري دومين آزمون نيمه متمرکز دکتري تخصصي سال 91 گفت: ثبت نام از 25 دي ماه 90 آغاز مي شود و تا دوم بهمن ماه 90 ادامه خواهد داشت.

سيد جلال طباطبايي در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: آزمون دکتري نيمه متمرکز 91 در فروردين ماه در دو نوبت صبح و بعدازظهر در روز 25 فروردين ماه برگزار مي شود که احتمالاً آزمون عمومي صبح و آزمون اختصاصي بعدازظهر خواهد بود. آزمون دکتري سال 91 از نظر محتوايي و برگزاري با آزمون سال 90 متفاوت خواهد بود و تعداد رشته ها 108 رشته به 280 رشته افزايش يافته است.

وي گفت: تعداد مواد امتحاني 188 ماده امتحاني در سال 90 بود که چندين برابر شده و به 1505 مواد آزموني رسيده است. اين مواد آزموني از سه بخش عمده آزمون زبان انگليسي، استعداد تحصيلي و دروس تخصصي تشکيل شده است. دروس تخصصي اين آزمون از دروس دو مقطع کارشناسي و کارشناسي ارشد تشکيل شده است.

طباطبايي با اشاره به ضرايب دروس بخش تخصصي يادآور شد: ضرايبي که براي دروس پيشنهاد شده است که شامل ضريب زبان يک، ضريب استعداد تحصيلي يک، ضريب دروس مقطع کارشناسي دو و ضريب دروس مقطع کارشناسي ارشد سه خواهد بود. همچنين استعداد تحصيلي براي گروه هاي عمده متفاوت خواهد بود.

وي افزود: فهرست تمامي دروس امتحاني براي تمامي رشته ها و بين رشته ها از روز هفتم آذرماه 90 به صورت اطلاعيه رسمي بر روي سايت اينترنتي سازمان سنجش قرار خواهد گرفت.

معاون سازمان سنجش گفت: برنامه زمان بندي آزمون دکتري سال 91 به اين ترتيب است که دفترچه راهنماي ثبت نام يک هفته قبل از شروع ثبت نام در سايت سازمان سنجش منتشر مي شود.

وي افزود: ثبت نام و خريد کارت اعتباري ثبت نام صرفاً به صورت اينترنتي بوده و  ثبت نام از 25 دي ماه 90 آغاز مي شود و تا دوم بهمن ماه 90 ادامه خواهد داشت.

طباطبايي گفت: استقرار اطلاعات ثبت نامي و مهلت ويرايش اطلاعات در دوره زماني 10 تا 12 بهمن ماه 90 انجام مي گيرد. دريافت کارت شرکت در آزمون دکتري از 21 فروردين ماه 91 آغاز مي شود و تا 24 فروردين ماه 91 ادامه دارد.

وي درباره نحوه انتخاب رشته آزمون نيمه متمرکز دکتري سال 91 گفت: پس از اعلام نتايج اوليه در سوم خرداد ماه 91 داوطلبان در محدوده زماني سوم تا هفتم خردادماه 91 بايد انتخاب رشته خود را انجام دهند. داوطلب پس از مشاهده کارنامه مي تواند انتخاب رشته کند.

معاون سازمان سنجش افزود: داوطلبان حائز شرايط در اواخر خردادماه 91 به دانشگاه ها براي انجام مصاحبه معرفي مي شوند و در نهايت تا 20 شهريورماه 91 نتايج نهايي اعلام خواهد شد.

وي درباره گروه هاي عمده آزمون دکتري تخصصي سال 91 گفت: گروه علوم انساني با 44 رشته، گروه علوم فني و مهندسي با 72 رشته، گروه علوم پايه حدود 50 رشته، گروه کشاورزي و منابع طبيعي با 51، گروه زبان هاي خارجي با 11 رشته، گروه دامپزشکي با 25 رشته، گروه هنر با 7 رشته، گروه پزشکي با 13 رشته (ممکن است گزينش از طريق وزارت بهداشت صورت گيرد، گروه تربيت بدني با 5 رشته (ممکن است به گروه علوم انساني منتقل شود) گروه هاي عمده آزمون هستند.