همه داشته های طرح ضیافت اندیشه

برگزاري دومين طرح ضيافت انديشه در ماه مبارک رمضان فضايي پرنشاط را در دانشگاه حاکم کرده که اين امر از تنوع برنامه هاي اين طرح حاصل   مي شود.  در دو، سه سال اخير باتوجه به تحولات شکل گرفته در سطح کشور و از جمله افزايش شبيه خون فرهنگي و جنگ نرم دشمن عليه انقلاب اسلامي لازم بود در سياستهاي فرهنگي ما باز تعريفي صورت گيرد و در همين راستا نهاد نمايندگي مقام مظعم رهبري در دانشگاهها با کمک کارشناسان مربوطه طرح ضيافت انديشه را در سال 89 طراحي و اجرا نمود.

براي شناخت صحيح اين طرح ذکر چند نکته لازم است:

نکته اول اينکه طراحي، برنامه ريزي، اجرا و نظارت اين طرح توسط نهاد نمايندگي رهبري در دانشگاهها اجرا مي شود که از حضور افرادي روحاني و کارشناس و آگاه به مسائل فرهنگي و سياسي برخوردار است و در نتيجه کارايي طرح را افزايش داده است.

نکته دوم: اين طرح در تابستان برگزار مي شود که دانشگاهها در تعطيلي به سر برده و دانشجويان در اين مدت با مباحث علمي و فرهنگي فاصله داشته و در نتيجه مدتي از بهترين ايام زندگي خود را بدون استفاده هدر مي دادند اما با برگزاري اين طرح و نظر به محتواي غني آن در زمينه هاي آموزشي، تربيت و خودسازي و ورزشي دانشجويان دوباره در محيط علمي و معنوي قرار مي گيرند و البته با تنوع برنامه ها اين بار مي توانند استفاده پربارتر را حاصل نمايند.

نکته سوم: اين طرح همزمان با ماه مبارک رمضان برگزار مي شود که در فرهنگ اسلامي و ايراني ما از جايگاه والايي برخوردار است و حلول اين ماه فضاي روحاني و معنوي را بر جامعه حاکم نموده و ميزان حضور افراد جامعه د ر مراسمات مذهبي و معنوي در سطح گسترده اي افزايش پيدا مي کند و باتوجه به اينکه طرح ضيافت همان طور که از نام آن پيداست مي خواهد انديشه ها را به ميهماني ببرد در اين ماه مبارک انديشه ها را با خداوند پيوند داده و باعث ارتقا سطح معنوي دانشجويان مي شود.

نکته چهارم: در چند سال اخير مباني و باورهاي اصيل انقلاب اسلامي شامل ولايت فقيه، جمهوري اسلامي، دفاع مقدس و ارزشهاي ديني مورد هجمه تبليغاتي و رواني استکبار قرار گرفته است و براي اينکه دانشجويان با مکر و فريب و ترفندهاي پيچيده و ناحق غرب در زمينه جنگ نرم آشنا شوند، متناسب با اين وضعيت در زمينه آموزشي دروسي در اين طرح مورد تدريس قرار   مي گيرد که به القائات، سوالات و شبهات شکل گرفته در ذهن دانشجويان پاسخ لازم را ارائه     مي دهد.

نکته پنجم: براي آگاهي و شناخت درست از اين طرح نظري اجمالي بر برنامه هاي انجام شده ظرف سه روز گذشته در دانشگاه ايلام مي افکنيم تا به نحوي دقيق تر عملکرد مثبت اين طرح را دريابيم:

برگزاري دعاي پرفيض زيارت عاشورا و توسل، برگزاري چهار جلسه مشاوره با موضوعات متنوع، برگزاري دو جلسه سخنراني، دو جلسه نقد فيلم، محفل انس با قرآن، چهار جلسه پاتوق با حضور دانشجويان، نماز جماعت، مسابقات ورزشي دارت و طناب کشي، برگزاري منظم کلاسهاي آموزشي با حضور گسترده دانشجويان و ...

با ارزيابي در زمينه برنامه هاي اجرا شده و حضور گسترده دانشجويان همراه با حضور اساتيد مجرب، مي توان به عملکرد و کارايي اين طرح پي برد که اميد است باتوجه به رضايت رهبر معظم انقلاب اسلامي از برگزاري طرح در سال 89 و استقبال گسترده دانشجويان و نظر مثبت صاحبنظران و دلسوزان شاهد برگزاري آن در سال هاي آينده باشيم.