دکترمهدی تژاد:شاخص‌های آیین‌نامه رتبه‌بندی دانشگاه‌ها هر دو سال یکبار بازنگری می شود

معاون پژوهش و فناوري وزير علوم با بيان اينکه آيين نامه رتبه بندي دانشگاه ها ابلاغ شده است، گفت: شاخص هاي موجود در اين آيين نامه در حوزه هاي مختلف هر دو سال يک بار توسط وزارت علوم بازنگري و يا تغيير مي کند.

به گزارش روابط عمومي وزارت علوم، دکتر  محمد مهدي نژاد نوري معاون پژوهش و فناوري وزير علوم در حاشيه سومين نشست پارک هاي علم وفناوري و مراکز رشد گفت: آيين نامه رتبه بندي دانشگاه ها داراي 5 مولفه پژوهش و فناوري، زيرساخت هاي نهادي، آموزش و دانشجويي، فرهنگي و اجتماعي و روابط بين الملل است.

وي با بيان اينکه هريک از مولفه هاي آيين نامه رتبه بندي دانشگاه ها داراي شاخص هاي مختلفي است، افزود: مولفه پژوهش و فناوري اين آيين نامه متشکل از شاخص هاي تعداد طرح هاي خاتمه يافته کاربردي به مجموعه پروژه هاي خاتمه يافته دانشگاه ها، کاربردي بودن پروژه ها، تعداد مقالات توليدي، تعداد محققان تمام وقت دانشگاه ها، تعداد پايان نامه کاربردي به نسبت کل ميزان درآمد اختصاصي از کل درآمد دانشگاه به واسطه پروژه هاي کاربردي و ميزان درآمد حاصل از فعاليت هاي پژوهشي به نسب کل هزينه هاي دانشگاه است.

معاون پژوهش و فناوري وزير علوم بيان داشت: شاخص هاي موجود در مولفه پژوهش و فناوري آيين نامه رتبه بندي دانشگاه ها فعاليت هاي دانشگاه ها را به سمت فعاليت هاي کاربردي سوق مي دهد.

دکتر مهدي نژاد بيان داشت: در مولفه آموزشي نيز شاخص هاي ارتباط اساتيد با دانشجويان و بهبود نسبت استاد به دانشجو وجود دارد.

وي با بيان اينکه شرط ورود دانشگاه ها به رتبه بندي داشتن برنامه راهبردي مصوب از سوي هيئت امنا است، گفت: دانشگاه ها بايد يک برنامه کلي را که از سوي هيئت امناي آن دانشگاه  تصويب شده است، ارائه دهند.

معاون پژوهش و فناوري وزير علوم تأکيد کرد: دانشگاه ها تا شهريورماه ماه امسال مهلت دارند درخواست و اطلاعات خود را براي حضور در برنامه رتبه بندي به مرکز نظارت و ارزيابي وزارت علوم ارائه کنند و تا آذرماه نيز اين اطلاعات براي بررسي و تعيين رتبه دانشگاه ها به معاونت هاي مختلف وزارت علوم ارسال مي شود.