برگزاری مراسم بزرگداشت مقام استاد

همزمان با 12ارديبهشت سالروز شهادت آيت اله مطهري وروز بزرگداشت مقام معلم نشست هيات رئيسه دانشگاه بااعضاي هيات علمي  با حضور دکتر علي محمدي رئيس دانشگاه،حجه الاسلام والمسلمين صفرلکي مسئول نهادنمايندگي مقام معظم رهبري ،حجه الاسلام هاشمي معاون نهادنمايندگي ومعاونين درمحل سالن فرزانگان برگزارگرديد.

درابتداي اين نشست حجه الاسلام والمسلمين صفرلکي مسئول نهادنمايندگي مقام معظم رهبري با گراميداشت ياد وخاطره استاد شهيد مرتضي مطهري وتبريک روز معلم گفت:آيت اله مطهري شهيدراه تبيين علم وروشنگري ومبارزه با انحراف وکجروي است .

دکتر صفرلکي رمز ماندگاري نام شهيد مطهري را ويژگيهاي منحصر به فرد او دانست وگفت:براي ورود به بحث ويژگيهاي شهيد مطهري ذکر نکته اي در باره پيامبر(ص) ضروري است تا مطلب به طور دقيق وصحيح تبيين گردد.

يکي ازويژگيهاي پيامبر اکرم (ص) که نقش تعيين کننده درموفقيت وي دارد استحکام مباحثات واحتجاجات آن حضرت است که باعث فروريختن انديشه هاوباورهاي جاهلي مشرکان وکفار وکنارزدن جهل وخرافات شد واين امر نتيجه تعليم خدايي پيامبر (ص)بوده وخداوند براي  حضرت ايشان مقام معلمي راداشته است.

استدلالهاي گوناگون پيامبر(ص) چنان قوي ومحکم بوده که دشمنان ومنافقان دربرابرآنها عاجز وناتوان بوده اند .

دکتر صفرلکي افزود:درهمين راستا يکي ازويژگيهاي بارز ونافذآيت اله مطهري استحکام انديشه هاي ايشان مي باشد .

يکي از دلايل اين امر اساتيد بزرگوار ايشان مي باشد که دراين قضيه دونفر بيشترين تاثير رابر شخصيت خاص وي داشته اند :اول حضرت امام خميني (ره) وبعد مرحوم علامه طباطبايي مي باشند .

دکتر صفرلکي دومين ويزگي آيت اله مطهري را شجاعت وي درنقد وبه چالش کشيدن نظرات مختلف دانست وگفت:اين ويزگي استاد شهيد هم تحت تاثير اساتيد بزرگوار ايشان بوده است  .

ايشان چون علوم مختلف اسلامي رادر سطح بالايي فراگرفته بودوشجاعت ورود درمسائل راهم داشته در حوزه هاي مختلف اسلام شناسي،حقوق زن،ماترياليسم ،فلسفه ،تاريخ،مهدويت،اجتماع،اقتصادو... وارد شد وانواع واقسام انديشه هاونظرات مطرح وجافتاده­آن روز را با قدرت تمام موشکافي نموده وبه نقد مي کشيدوبه هيچ عنواني تحت تاثير نامها وايسمهاي مطرح قرار نگرفت.

حجه الاسلام صفرلکي ويژگي ديگر آيت اله مطهري راشخصيت چند سطحي وي دانست وگفت:ايشان براي کودکان ونوجوانان بابياني زيباکتابي پرمحتوا با عنوان داستان راستان تاليف کرده که درنوع خود کم نظير است .

استاد درزمينه فلسفه کتاب ارزشمند اصول فلسفه وروش رئاليسم ،درزمينه تاريخ کتاب خدمات متقابل اسلام وايران وکتب ديگر،درارتباط با زنان کتاب حجاب ودرزمينه اسلام شناسي کتاب اقتصاد اسلامي راتاليف کرده  است.

ايشان يک اسلام شناس بزرگ بوده وبه اصيلترين منابع اسلامي تسلط داشته اماآثارو نظرات وي تک بعدي نبوده بلکه در موضوعات مختلف اسلامي شامل تاريخ اسلام وامامت ،مهدويت ،فلسفه اسلامي ،اقتصاد اسلامي،جهان بيني اسلامي،تعليم وتربيت اسلامي وعلوم قراني صاحب راي ونظر بوده است .

دکتر صفرلکي موقعيت شناسي را ديگر ويژگي آيت اله مطهري عنوان کرد واظهار داشت:

اين امر در قضايا وحوادث گوناگون از جمله هنگامي که سازمان مجاهدين درصددبود با استقبال­ازحضرت امام (ره)درلحظه ورود به کشور براي اهداف خود بهره برداري نمايد ،با هشياري ايشان اين پروژه ناکام ماند .

از ديگر مواردبه­برخورد ايشان با جريانهاي انحرافي مي توان اشاره کرد که همين امر هم يکي از اسباب شهادت ايشان بود.

حجه الاسلام صفرلکي در پايان ابراز اميد واري کرد که روحيه نقد وآزادانديشي در دانشگاهها حاکم شود.

درادامه جلسه اعضاي هيات علمي به بيان ديد گاهها ،نظرات ومشکلات مورد نظر خود پرداختند که اهم مسائل حول موارد ذيل مطرح گرديد:

ضرورت ارتباط دانشگاه با اولياءدانشجويان،راه اندازي مرکز پيشنهادات،کاربردي کردن نظرات وپيشنهادات اعضاي هيات علمي،توجه به طرحهاي پژوهشي ميان رشته اي،حمايت جدي از دانشجويان مخترع ومبتکر،تسريع درتبديل وضعيت اعضاي هيات علمي ،فعال کردن ستاد رفاهي اساتيد،تقويت اوقات فراغت دانشجويان،توسعه کانونهاي دانشجويي،برگزاري جلسات متداوم هيات رئيسه با اعضاي هيات علمي،گسترش مطالعات اسلامي وتسريع درترفيع اعضاي هيات هيات علمي.

درادامه دکتر علي محمدي رئيس دانشگاه باتبريک روزمعلم وگراميداشت سالروز شهادت استاد مطهري وباابراز خرسندي از طرح پيشنهادات ونظرات اعضاي هيات علمي اظهار داشت:واژه معلم به خاطر معنا ومفهوم خود يکي از زيباترين واژه ها براي بشريت است بدين لحاظ که معلم عمر خود را براي تعليم وتربيت بشر مي گذارد .

وکار معلم ارزشمند است چون علم ،نوراست وکار معلم انتشار نورو از بين برنده تاريکي است وچون معلم با اهتمام خود تاريکي جهل را از بين مي برد هدايتگر انسان به سوي تعالي مي باشد

خيلي ازمشکلات،بدبختيهاوتباهيهاي بشريت ريشه درجهل دارد وعلم اگر متعالي باشد رافع جهل وناداني خواهد بودواين در صورتي محقق خواهد شد که در کنار علم اخلاق هم به طور دقيق وصحيح تبيين گردد واينجاست که نقش معلم نمود پيداکرده تادرکنارعرضه علم، تزکيه اخلاقي واخلاص را هم به طالب معرفت ودانش منتقل نمايد

دکتر علي محمدي افزود :از اساتيد بزرگوار خواستارم با دانشجويان مثل فرزندان خود برخورد نمايند وروحيه اعتماد به نفس ،خلاقيت وخودباوري رادر آنان بوجود آورده تا دانشگاه بتواند نقش اساسي وراهبردي خود در ساختن افرادي توانا براي جامعه اسلامي به خوبي ايفا نمايد.

دکتر علي محمدي در ادامه بيان خواسته هاي خود از اعضاي هيات علمي گفت:اساتيد بايد دانشجويان رادلسوزو تکليف­گرابراي ورودبه جامعه پرورش دهند وهمچنين به خوبي به آنها نحوه مواجهه وقضاوت کردن در باره امور مختلف را بياموزند تا دانشجويان وقتي وارد اجتماع شدند با موضوعات پخته برخورد نموده ودردام جريانهاي انحرافي وسوءاستفاده گر نيفتند ..

روحيه جهادي يکي ديگر از مواردي است که بايد به دانشجو منتقل نمائيم وبه او ياد دهيم در تمام امور زندگي ،اجتماعي وعلمي به صورت جهادي عمل نمايد تا روند حرکت جامعه ما شتاب بگيرد.

رئيس دانشگاه در پايان با جمع بندي مطالب عنوان شده اعضاي هيات علمي پاسخهاي لازم را به هريک ازمواردارائه نمودند.

شايان ذکر است در اين مراسم به هريک از اعضاي هيات علمي هديه اي از طرف رياست دانشگاه­اهداءگرديد وبعد از اقامه نماز مغرب وعشاءدر مسجددانشگاه از طرف امور فرهنگي دانشگاه پذيرايي شام در سلف سرويس مرکزي بعمل آمد.