دیدارشورای دانشگاه با نماینده ولی فقیه دراستان وامام جمعه ایلام

ديدارشوراي دانشگاه با حجه الاسلام لطفي نماينده ولي فقيه دراستان وامام جمعه ايلام صبح روزيک شنبه 17/11/89 درمحل دفتر امام جمعه برگزارگرديد.

دراين ديدارکه دکترعلي محمدي رئيس دانشگاه،حجه الاسلام صفرلکي مسوول نهادنمايندگي مقام معظم رهبري،معاون نهادنمايندگي،معاونين وروساي دانشکده هاحضورداشتند،ابتدادکتر علي محمدي رئيس دانشگاه با تبريک ايام مبارک دهه فجر پيروزي انقلاب اسلامي به ارائه گزارشي از مقايسه وضعيت آموزش عالي قبل وبعد ازانقلاب اسلامي پرداخت وگفت:قبل از انقلاب درکشور30دانشگاه،3500عضوهيات علمي و170000دانشجووجوداشت که با برنامه ريزي هاي­متنوع ،امروز تحولات وسيعي دراين حوزه انجام گرفته است والان 120دانشگاه ،55000عضوهيات علمي و2500000دانشجودرسطح کشورحضوردارند که اگراين آماررادرکنارواحدهاي دانشگاه آزاددرنظربگيريم تفاوت نمايان مي شود.

رئيس دانشگاه افزود:به علت ماهيت وابسته­رژيم پهلوي قبل ازانقلاب توسعه علمي درسطح پائيني قرارداشت اما با تحولات منتج ازانقلاب اسلامي که باعث نوزايي درايران شد وروحيه خودباوري را به وجود آورد که ازوجوه نمايان اين­تحولات روند توسعه پژوهش درکشوراست که تنهادرسال جاري 21000مقاله علمي در کشورثبت شده اما در دوره شاه اين آمار 380الي 400مقاله درطول سال بود .

دکترعلي محمدي بااشاره به وضعيت مطلوب مراکز تحقياتي در کشور گفت:قبل ازانقلاب 15مرکزتحقيقاتي درسطح کشور وجوداشت اما اين آمار الان به 400مرکزرسيده است.

رئيس دانشگاه تاکيدکردکه­مجموعه اين آمار وتحولات باعث شده است رشد علم درجمهوري اسلامي به11درصد رشد علمي درجهان برسد.

رئيس دانشگاه سپس به وضعيت آموزش عالي در استان ايلام ودانشگاه ايلام پرداخت وگفت:قبل ازانقلاب دراستان ايلام دانشگاه وجودنداشت تنهادر سال 55دانشکده دامپروري وابسته به دانشگاه رازي کرمانشاه با سه مربي آموزشيار وچنداستاد مدعو باتعداد100دانشجو راه اندازي شد،اما تحولاتي که در زمينه آموزش عالي دراستان بعدازانقلاب اتفاق افتاده چنان وسيع مي باشد که قابل مقايسه بادوره طاغوت نمي باشد .

وي درادامه به وضعيت دانشگاه ايلام اشاره کردوگفت:درراستاي اهداف انقلاب اسلامي مبني برمحروميت زدايي ازاستانهاي محروم وتوسعه همه جانبه کشوردرسال1370مقام معظم رهبري درجريان سفرخودبه ايلام دستور تاسيس دانشگاه ايلام را صادر کرد که اين امر رسمادرسال 1372محقق شد.

دانشگاه ايلام الان داراي چهاردانشکده ويک آموزشکده مي باشد که مجوزتاسيس دو دانشکده نفت وگازوپدافندغيرعامل­نيزاخذشده وآموزشکده دامپزشکي هم درآينده نزديک به دانشکده ارتقاءخواهديافت.

رئيس دانشگاه افزود:دانشگاه هم اکنون داري 4500دانشجواست­که حدود 400نفرازآنهادانشجوي کارشناسي ارشد ودکتري هستندو150نفر عضوهيات علمي دردانشگاه مشغول تدريس هستند که با بورسيه هاي انجام شده واستخدامهاي جديد اين تعداد به 200نفرخواهدرسيد .

وي افزود: سال گذشته براي اولين بار دراستان دانشجوي دکتري دررشته شيمي معدني پذيرش شد که در اين راستا مجوز دکتري رشته شيمي تجزيه ازشوراي گسترش آموزش عالي وزارت علوم,تحقيقات وفناوري هم اخذشده است.

دکترعلي محمدي با اشاره به وضعيت طرحهاي عمراني دانشگاه گفت:الان 13طرح عمراني بزرگ شامل دانشکده ،آزمايشگاه ،کتابخانه مرکزي ،خوابگاه واستخردرحال انجام است که ازسرعت وروند مطلوبي برخورداراست وچند طرح ازاينها سال آينده به بهره برداري خواهدرسيد.

رئيس دانشگاه درمورد وضعيت پژوهشي دانشگاه  گفت:درسال­جاري 90مقاله درهمايشهاي ملي،147مقاله درهمايشهاي بين المللي و50مقاله درمجلات علمي به چاپ رسيده است که آماري قابل قبول مي باشد.

دکترعلي محمدي ازجمله برنامه هاي آينده دانشگاه راپذيرش دانشجوي خارجي اعلام کرد وگفت:با هماهنگي وپي گيريهاي صورت گرفته در تلاش هستيم با همکاري دانشگاه رازي کرمانشاه ،دانشگاه کردستان ودانشگاه لرستان ،دانشگاه بين المللي را در غرب کشور تاسيس نموده واز سال آينده بتوانيم دانشجوي خارجي پذيرش نمائيم.

دکترعلي محمدي ازمشکلات بزرگ دانشگاه را موضوع مالکيت زمينهاي دانشگاه دانست وگفت:تلاشهاي زيادي دراين زمينه صورت گرفته واميدواريم با حمايت مسئولين استان ووزارت بتوانيم اين مشکل را حل نمائيم.

در ادامه حجه الاسلام لطفي نماينده ولي فقيه دراستان وامام جمعه ايلام باتبريک ايام دهه فجر گفت:يکي از بزرگترين دستاوردهاي انقلاب اسلامي که وحشت غرب را هم برانگيخته استقلال وتوسعه علمي مي باشد که در نتيجه هويت واستقلال سياسي که انقلاب اسلامي باعث شکل گيري آن شده­حاصل شده است.

حجه الاسلام لطفي افزود:اين رنسانس علمي چنان جهشي ايجادکرده که امروز جمهوري اسلامي در زمينه تکنولوژي وفن آوريهاي مدرن همچون نانو،انرژي هسته اي ،سلولهاي بنيادي وهوافضادر رديف کشورهاي پيشرفته جهان قرار گرفته­واين افتخاري بزرگ ودستاوردي عظيم براي انقلاب اسلامي مي باشد.

حجه الاسلام لطفي درادامه گفت:ساست غرب در دوران معاصر بر عقب نگه داشتن کشورهاي­جهان­سوم در زمينه علم ودانش قرار داشته ومتاسفانه اين سياست در ايران قبل ازانقلاب به­وسيله رژيم پهلوي انجام گرفت اما وقوع انقلاب اسلاي باعث به هم خوردن خيلي از معادلات کشوري ،منطقه اي وجهاني شد که يکي از مهمترين اين تحولات شکست حصار علمي وفراهم نمودن زمينه پيشرفت علمي در کشور است که خوشبختانه با تلاش وهمت جهادگران عرصه علم ودانش امروز جمهوري اسلامي به الگويي نمونه براي ديگر کشورها تبديل شده است.