حضور استاندارایلام در جمع پژوهشگران برتر استان

صبح روز يک شنبه 5/10/89  آقاي مهندس اعلايي  استاندارايلام در بين  پژوهشگران برتر استان حضور يافت  ،در اين مراسم آقاي فراهاني معاون برنامه ريزي استانداري ،دکتر علي محمدي رئيس دانشگاه ،خانم دکتر سليمان نژادرئيس بنياد نخبگان استان،روساي دانشگاههاي استان وجمعي از پژوهشگران برتر استان  حضور داشتند.

درابتداي مراسم دکتر پور اشرف معاون پژوهشي وفناوري دانشگاه ضمن خيرمقدم به استاندار وميهمانان تاکيد کرد:برگزاري اين جلسه درراستاي  بيان مشکلات متعددپژوهشگران استان وارائه آن به استاندار محترم بعنوان شخص اول اجرايي استان برگزارمي شود.

در ادامه دکتر علي محمدي رئيس دانشگاه با عرض خيرمقدم به آقاي مهندس اعلايي استاندارايلام وهيات همراه وديگر ميهمانان ، درگذشت استادگرانقدر آقاي دکتر عبدالهي استاد جامعه شناسي کشور راتسليت گفت .

دکتر علي محمدي با اشاره به جايگاه اهميت پژوهش گفت:امروز اهميت پژوهش برکسي پوشيده نيست وپژوهش مکمل  ونتيجه آموزش مي باشد واگر آموزش به پژوهش منتج نشود ناقص خواهد بود .

رئيس دانشگاه با بيان اهميت وتوجه ويژه­درسالهاي اخير به پژوهش گفت :اين توجه آنقدر ملموس وويژه بوده است که بعضي افراددر سالهاي اخير به آن اعتراض داشته ومتذکر شده اند که آموزش فداي پژوهش نشود که اگر پژوهش را جدا از آموزش در نظر بگيريم اين حرف صحيح است اما اگر پژوهش را جزءآموزش بدانيم اين اين حرف معنا ندارد.

درادامه حاضرين در جلسه که بعنوان پژوهشگر برتر دعوت شده بودندبه بيان نظرات ،پيشنهادات ومشکلات موردنظر خود پرداختند که اهم مسائل حول محور مسائل ذيل مطرح گرديد :حمايت ازپژوهشگران درزمينه چاپ کتاب،ضرورت ايجاد شهرک علمي وفناوري دراستان ،هدفمند کردن همايشها، توسعه  ارتباط دانشگاهها با سازمانها وادارات استان ،پرهيز از شعار وافزايش بودجه هاي پژوهشي .

در ادامه آقاي مهندس اعلايي استاندار ايلام با تبريک هفته پژوهش واظهار شعف از حضور در اين جمع با جمع بندي نظرات پژوهشگران به بيان مسائلي در اين موضوعات پرداخت .

بايد موضوع جستجوگري در جامعه راتقويت کنيم

استاندار ايلام در زمينه رابطه پژوهش با علم گفت :ما مي بايستي روحيه جستجوگري را در جامع تقويت نموده ودر اين راستا بايد ازپايه کار انجام گيرد ودر ابتدا بايدبه افراد ياددهيم که سوالات خود رادر زمينه هاي مختلف بيان نمايند وافراد پرسشگر باشندوازپرسش نمودن نهراسيم .

هنوز فرهنگ دانايي محوري در جامعه ما حاکم نشده است

مهندس اعلايي در زمينه بحث ارتباط پژوهش با سازمانها وادارات استان گفت : هنوز فرهنگ دانايي محوري در ما حاکم نشده است وبدين لحاظ مديران کمتر تمايل به بحث پژوهش دارند واز جمله مشکلات بزرگ در اين موضوع بحث کمبود اعتبارات است چراکه اينطوري نيست  ما پول داشته باشيم واز اختصاص آن به پژوهش خوداري کنيم .

بايد به سمتي برويم که عشق به توليد علم داشته باشيم

مهندس اعلايي با انتقاد از کساني که  مي گويند بودجه راافزايش دهيد تا کارهاي پژوهشي افزايش پيدا کند گفت :رفتار اداري هميشه برافزايش اعتبارات براي گسترش تحقيقات تاکيد دارد که اين نگاه به پژوهش  اشکال اساسي داردودرست نيست هرچند محصول دارد اما اين محصولات نيازي رارفع نمي نمايند.

استاندار ايلام  افزود : بايد به سمتي برويم که عشق به توليد علم داشته باشيم واگر پژوهشگراز قابليت بالايي برخوردار باشد اعتبارات را به طرف خود جذب مي نمايد.

مهندس اعلايي در پايان پيشنهاد داد که شوراي اداري اين هفته استان با حضور نمايندگان پژوهشگران برتر استان برگزار شود