سخنرانی دکتر کزازی

جلسه سخنراني دكتر كزازي استاد برجسته زبان وادبيات فارسي رأس ساعت 10 صبح روز چهارشنبه مورخ 7/9/86 با حضور جمع زيادي از دانشجويان واساتيد در محل سالن آيت اله حيدري برگزار گرديد.

دكتر كزازي در ابتداي جلسه گفت:من شادابم كه بار ديگر بخت با من يار افتاد است وتوانسته ام به اين سرزمين باستاني بيايم كه در آن همه شايستگيها ودلپذيريها كه فرهنگ ومنش ايراني را ساخته است موج مي زند كه نمونه از آن اين همه مهرباني ومهمانپذيري مي باشد.

دكتر كزازي با اشاره به روزهاي گراميداشت مولانا گفت:سخن گفتن درباره مولانا هم آسان است وهم دشوار چرا كه سروده ها وانديشه هاي او دريايي است كران ناپذير ومي توان در هر جاي اين دريا كه علاقه داري پرسه بزني وعظمت آن باعث مي شود در برخورد با آن بماني .اما سؤالي كه در اين جا مطرح است اينكه آيا مي توان مولانا را از ايران جدا كرد يا نه؟

مولانا يكي از ايراني ترين ايرانياني است كه ما مي شناسيم واز ديد ايراني پديده اي شگفت آور وكم مانند است.

همه ما مي دانيم ودر زندگي نامه ها خوانده ايم كه مولانا در ساليان كودكي همراه پدر از ايران به آسياي ميانه رفته است وهرگز از آن پس به ايران بازنگشته است .اما نتنها رنگ وآئين زندگي بيگانه را به خود قبول نكرده بلكه كانوني براي زبان پارسي بوجود آورده است.

چگونه مولانا در سرزميني بيگانه ايراني مانده جاي درنگ دارد كه از لحاظ تاريخي ،جامعه شناسي ،روانشناسي وزبان شناسي داراي اهميت مي باشد.

وي افزود :اينكه كودكي در سرزميني بيگانه مي بالد،مي پرورد ومي ميرد امانتنها فرهنگ آن سرزمين را به خود نمي پذيرد بلكه سخت ايراني مي ماند پديده اي است كه نمونه اي براي آن نمي توان يافت.وي تأكيد كرد:مولانا با هيچ نيرنگ وترفندي نمي توان از ايران بگسلد.