تذکر مجدد نکاتی در خصوص باج افزارها

تذکر مجدد نکاتي در خصوص باج افزارها

با توجه به آلوده شدن تعدادي از دستگاههاي دانشگاه به باج افزار که موجب کدشدن بسياري از فايلهاي اين دستگاهها شده است، لازم است تا مجدداً نکات ذيل را يادآور شويم:

1- در صورت دريافت پست الکترونيک ناشناس، آنرا باز ننمايد و در صورت بازنمودن به هيچ وجه فايلهاي الحاقي (Attachment) را دريافت نکنيد.
2- در حال حاضر، اکثر آنتي ويروسها فايلهاي باج افزار تازه منتشر شده را به عنوان مخرب تشخيص نمي دهند.
3- اگر پست الکترونيکي جعلي که به ظاهر از سوي دامنه دانشگاه ايلام (مثال: office@ilam.ac.ir با melisia@ilam.ac.ir) ارسال شده است را دريافت نموديد؛ به هيچ عنوان فايلهاي پيوست را دريافت نکنيد.
4- يکي از فرمتهاي رايجي که در حال حاضر، باج افزارها براي ارسال از طريق پست الکترونيک استفاده مي کنند؛ فرمت docm است که فايل word آلوده به کدهاي مخرب است.
5- حتي اگر ايميلي را به‌ظاهر، از دوستتان نيز دريافت کرديد که فايلي به آن پيوست شده، تا قبل از اطمينان از اين‌که ايميل مربوطه به‌درستي و از طرف فرد مورد نظر ارسال شده،  آن را باز نکرده و فايل ضميمه‌اش را دانلود نکنيد.
6- اگر آنتي ويروس بر روي دستگاه شما نصب نيست، از اتصال فلش به آن خودداري فرماييد.
7- در زمان اتصال رايانه به اينترنت، آنرا در دسترس هيچ فردي قرار ندهيد.
8- نشانه اصلي آلوده شدن دستگاه شما به باج افزار، از دسترس خارج شدن يکباره تعداد زيادي از فايلهاي رايانه است.
9- در صورتي که در دسترسي به تعداد زيادي از فايلهاي رايانه خود با مشکل مواجه شده ايد، در اولين فرصت، مراتب را از طريق سامانه پشتيباني دانشگاه اطلاع دهيد.
10- به صورت دوره اي از فايلهاي ضروري دستگاه خود، نسخه پشتيبان مناسب تهيه نماييد. (انتقال به هارد و وسيله هاي ذخيره سازي جانبي)

آخرين خبرهاي مربوط به باج افزارها را در سايت مرکز رايانه دانشگاه به آدرس ITC.ilam.ac.ir مطالعه نماييد.