مرکز مشاوره و تندرستی اداره تربیت بدنی دانشگاه افتتاح شد

مرکز مشاوره و تندرستي اداره تربيت بدني دانشگاه افتتاح شد

به گزارش خبرنگارروابط عمومي، مرکز مشاوره و تندرستي اداره تربيت بدني دانشگاه باحضوررئيس دانشگاه ،معاون دانشجويي ،معاون آموزشي وتعدادي ازمديران دانشگاه افتتاح شد.چابکي، توان عضلات پايين تنه، قدرت عضلاني ايستا و  پويا در اندام‌هاي تحتاني و فوقاني و عکس ­العمل در اين مرکز کنترل مي شود.

مرکز پايش سلامت و تندرستي ويژه دانشجويان مي باشد است که اطلاعات مناسبي در مورد وضعيت بدني در اختيار مراجعه کنندگان قرار مي­دهد که  ترکيب بدن شامل اندازگيري چربي  عضلات دو سر بازو، سه سر بازو، تحت کتفي و فوق خاصره­ايي بوسيله کاليپر ، ارزيابي ساختار بدني از طريق دستگاه صفحه شطرنجي ارزيابي وضعيت سر و گردن، شانه­‌‍ها، ستون فقرات، لگن خاصره، زانوها، مچ پا، قفسه سينه و کف پا، انجام آزمون‌هاي ورزشي، اندازگيري قدرت عضلات پا، اندازه گيري انعطاف و اندازه گيري حداکثر اکسيژن مصرفي فرد از طريق انجام تست پله کويين را شامل مي شود.

معرفي دستگاه‌هاي موجود در مرکز مشاوره و تندرستي اداره تربيت بدني دانشگاه

دستگاه پرش عمودي (سارجنت): اين دستگاه از معتبرترين دستگاهها در ارزيابي قدرت حداکثري و همچنين توان اندام تحتاني مي باشد که ميزان قدرت اندام تحتاني را با حداکثر فاصله پرش از زمين در واحد سانتي متر  بيان مي­کند.

دستگاه ارگوجامپ : اين دستگاه توان بي هوازي غير لاکتيک و لاکتيک ورزشکار را مورد ارزيابي قرار مي دهد . نتايج حاصل از کار با اين دستگاه در تمام ورزشهايي که سيستم انرژي بي هوازي چه لاکتيک و چه غير لاکتيک نقش اصلي را ايفا مي کند و در پيش بيني عملکرد آزمودني و ارزشيابي تأثير تمرينات کاربرد وسيعي دارد.

دستگاه عکس­العمل زمان واکنش در 8 جهت: از اين دستگاه جهت اندازه­گيري زمان پاسخ که شامل زمان  واکنش و زمان جابجايي آزمودني به محرکهاي نوري است استفاده مي شود. اين دستگاه داراي چند نوع مد  ساده  و برنامه اي مي باشد که اطلاعات خوبي در اختيار آزمودني قرار ميدهد.

دستگاه درازونشست: از اين دستگاه به منظور سنجش تعداد صحيح درازونشست، معمولاً در يک دقيقه استفاده مي شود که بعنوان نمره آزمودني در نظر گرفته مي­شود. اين دستگاه نيز براي اندازه گيري قدرت و استقامت عضلات شکمي و خم کننده لگني استفاده مي شود قدرت و استقامت عضلات شکم براي مقاومت مرکزي و پشت مهم است.

دستگاه تست ايلينويز: از اين وسيله به منظور ارزيابي سرعت و چابکي ورزشکاران استفاده مي شود و از بهترين دستگاه در اندازه گيري چابکي و سرعت مي باشد.

دستگاه اندازه گيري نيروي انتقالي:  از اين دستگاه مي توانيد براي سنجش حداکثري قدرت ايستا و يا حفظ آن در کليه اندام هاي مورد نظر بدن با توجه به  نوع آزمون استفاده نماييد. همچنين فاکتورهايي چون استقامت عضلاني، توان عضلاني، واماندگي عضلاني و تنش عضلاني را اندازه گيري مي نمايد. اين دستگاه قابل اتصال به دستگاههاي مختلف و يا سنجش قدرت ايستا را داراست.

دستگاه سنجش تعادل ديناميک: از اين دستگاه جهت ارزيابي بازخورد اندامهاي مسئول تعادل(گوش داخلي، چشم و حس عمقي) استفاده مي گردد و توانايي ورزشکار در حفظ يک موقعيت متعادل بر روي يک سطح ناپايدار مورد سنجش قرار مي گيرد. آزمون در چهار زمان 15، 30، 60 و 180 ثانيه اي قابل اجراست و با افزايش زمان آزمون، آزمودني بايد علاوه بر داشتن تعادل خوب، از قدرت و استقامت مناسبي در اندام تحتاني نيز برخوردار باشد.

دستگاه سنجش تعادل استاتيک: سنجش پايداري وضعيت بدني، نوسانات بدني را بطور غير مستقيم بر پايه واکنش سطح ايستا به نيروهاي وارده ناشي از جابجايي مرکز ثقل آزمودني را اندازگيري کرده و تحليل مي نمايد. اطلاعات ناشي از جابجاي وزن بدن (خروج از تعادل و بازگشت به تعادل) به صورت لحظه اي و تجسمي براي محاسبه پارامترهاي مختلف به صورت دوبعدي و درهنگام ايستادن در دو وضعيت چشم باز و چشم بسته به کار گرفته مي شود.

دستگاه آزمون دوي 40 يارد يا 36 متر: از اين دستگاه براي ارزيابي سرعت و شتاب در يک مسير 36 متر يا 40 يارد استفاده مي شود. دستگاه دو وضعيت کاربردي دارد. وضعيت شروع با بوق (Horn)    که زمان عکس العمل نيز در نتيجه نهايي، يعني زمان طي مسير تعيين شده محاسبه مي شود و وضعيت عبور از خط ( line) که شروع محاسبه زمان، از زمان عبور از خط شروع مي باشد

دستگاه بارفيکس ديجيتالي: از اين دستگاه به منظور سنجش استقامت عضلات دستها و کمربند شانه­اي تا حالت واماندگي استفاده مي شود که نتايج آن بصورت شمارش تعداد حرکات صحيح بارفيکس بيان مي شود. از اين دستگاه نيز مي توان توان اين عضلات را محاسبه نمود به شرطي که آزمون داراي زمان مشخصي با توجه به پروتکل هاي آستانه لاکتيک، هوازي  و يا بي هوازي انجام پذيرد.

دستگاه  چابکي سنج 9×4 متر: از اين دستگاه به منظور سنجش قابليت تغيير مسير حرکت بدن در طي دويدن استفاده مي شود در اين اندازگيري عکس العمل هاي مناسب در واحد زمان، مهارت، دقت، تعادل و سرعت، نيز عوامل اثر بخش در ميزان چابکي فرد است. اين دستگاه ابزار مفيد سنجش در ورزشها و عملکردهاي مختلف ورزشي است و در ارزيابي ورزشکار  براي بسياري از ورزشها نقش تعيين کننده­اي دارند.

دستگاه  انعطاف پذيري از اين ابزار مي توان جهت ارزيابي انعطاف پذيري ستون فقرات، عضلات پشت و عضلات خلف ران استفاده نمود. نتايج حاصل از اين دستگاه مستقل از قد آزمودني و طول دست ها و پاهاي وي مي باشد.

دستگاه قدرت سنج ايزومتريک عضلات پا و پشت: جهت سنجش حداکثر قدرت عضلات پا و پشت بصورت ايزومتريک در هر يک از حالت هاي زير استفاده مي شود. نتايج اندازه گيري در واحد زمان بصورت نمودار در نرم افزار قابل مشاهده و آناليز است. همچنين مي توان: توان، استقامت عضلاني و لحظه واماندگي عضلات مربوطه را نيز مشاهده نمود.

دستگاه تست پله کويين: از اين دستگاه به منظور تخمين حداکثر اکسيژن مصرفي استفاده مي شود. اين دستگاه ابزار مناسبي جهت سنجش توان قلبي تنفسي آزمودني است. اين دستگاه پروتکل هاي مختلفي دارد که در حوزه تندرستي و آمادگي جسماني مي تواند شاخص مناسبي از اين فاکتور آمادگي جسماني به آزمودني ارائه دهد.

دستگاه صفحه شطرنجي( سنجش و ارزيابي ساختار قامتي بدن): بوسيله اين دستگاه مي توان فرد را در دو وضعيت نماي خلفي و جانبي مورد سنجش قرار داد و در صورت داشتن ناهنجاري هاي بدني از قبيل: سربه جلو، کج گردني، افتادگي شانه، اسکوليوز، کيفوز، لوردوز، پاي پرانتزي، پاي ايکس  و غيره شناسايي کرده و در مرحله بعد به کمک ساير ابزار از قبيل، خط کش منعطف، کوليس، اسکوليومتر و غيره ميزان دقيق ناهنجاري را مشخص کرد.

دستگاه جعبه آينه: از اين دستگاه به منظور ارزيابي وضعيت کف پا استفاده مي شود. چنانچه کف پا فرد هر گونه ناهنجاري داشته باشد به کمک اين دستگاه قابل تشخيص و اندازه گيري مي باشد.

دستگاه بادي کامپوزيشن: اين دستگاه اطلاعات کاملي در مورد ترکيب بدن و ضمناً شاخص مناسبي در مورد تناسب بدن آيده­آل در اختيار قرار مي دهد.