جلسه هماهنگی برای نکوداشت یاد و خاطره دکتر محمد عبداللهی جامعه شناس شهیر ایلامی در دانشگاه

جلسه هماهنگي براي نکوداشت ياد و خاطره دکتر محمد عبداللهي جامعه شناس شهير ايلامي در دانشگاه

جلسه هماهنگي براي نکوداشت ياد و خاطره دکتر محمد عبداللهي، جامعه شناس شهير و صاحب سبک ايلامي و استاد دانشگاه علامه طباطبايي، در دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي دانشگاه، شادروان دکتر محمد عبداللهي  استاد جامعه شناسي دانشگاه علامه طباطبايي، از جامعه شناسان صاحب نامي است، که نام آشناي تحصيل‌ کردگان علوم اجتماعي ايران زمين است. اين استاد بزرگ، در عمر پربرکت خويش،  علاوه بر نگارش مقالات متعدد، تدوين کتب و انجام پژوهش‌هاي فراوان،  در زمينه ي پرورش نسل ارزنده اي از جامعه شناسان ايراني ، تلاش هايي در خور ستايشي انجام داده است.

دانشگاه ايلام در نظر دارد، در راستاي نکوداشت ياد و خاطره ي اين استاد گران سنگ، برنامه ي نکوداشتي برگزار نمايد. براي اجراي اين برنامه، جلسات متعددي برگزار شده و در جلسه اي که اخيراً با حضور دکتر علي اکبري رئيس دانشگاه، دکتر مهديزاده معاون پژوهش و فناوري، آقاي حيدربيگي معاون جهاد دانشگاهي، دکتر قاسمي مدير دفتر دانشگاهي انجمن جامعه شناسي و جمعي از اعضاي  اين دفتر در محل سالن جلسات حوزه رياست برگزار گرديد، تدابير لازم براي هر چه بهتر برگزار شدن اين مراسم اتخاذ شد.

اين برنامه با تأکيد دکتر علي اکبري رئيس دانشگاه و  با همکاري دفتر دانشگاهي انجمن جامعه شناسي ايران در دانشگاه ايلام و واحد جهاد دانشگاهي استان در حال تکوين است. در اين برنامه ميهماناني از خارج استان، جمعي از شاگردان،  مسئولين و فرهيحتگان استان  و خانواده آن مرحوم حضور خواهند داشت.

زندگينامه مرحوم استاد محمد عبداللهي

دکتر محمد عبداللهي در اول شهريور 1323 در ايلام به دنيا آمد.

وي درسال 1349 ليسانس خود را در رشته علوم اجتماعي از دانشگاه تهران اخذ کرد و سه سال بعد موفق به دريافت کارشناسي ارشد جامعه شناسي از همين دانشگاه شد.

دکتر عبداللهي در سال 1357 از دانشگاه ميشيگان آمريکا دکتراي جامعه شناسي گرفت.

وي از سال 1378 تا 1382 رئيس انجمن جامعه شناسي ايران بود و علاو بر آن  عضو شوراي پژوهشي دانشگاه علامه طباطبايي (1362- 1382)، عضو شوراي عالي برنامه ريزي علوم انساني وزارت علوم، عضو شوراي عالي ترويج کشاورزي وزارت کشاورزي، عضو کميته تحصيلات تکميلي گروه علوم اجتماعي پيام نور (1381- 1383)، مدير گروه جامه شناسي دانشکده علوم اجتماعي دانشگاه علامه طباطبايي ( براي سه دوره 6 ساله) بود.

دکتر عبداللهي علاوه بر آن عضو هيئت تحريريه فصلنامه علوم اجتماعي دانشگاه علامه طباطبايي و مجله تحليل اجتماعي دانشگاه ادبيات علوم انساني دانشگاه شهيد بهشتي نيز بود.

وي در مقطع ليسانس و فوق ليسانس دانشگاه علامه طباطبايي تدريس مي‌کرد و استاد رهنماي 140 پايان‌نامه فوق ليسانس و دکترا بود.

دکتر عبداللهي در طول حيات خود 35 تحقيق علمي انجام داد و 8 کتاب چاپ شده به علاوه 12 کتاب در دست چاپ از جمله فعاليت‌هاي تاليفي اين استاد  جامعه شناسي است.

از دکتر محمد عبداللهي 52 مقاله علمي در ژورنال‌هاي ايراني و خارجي به چاپ رسيده است. وي همچنين در طول حيات علمي خود موفق به دريافت سه جايزه شد که عبارتند از: استاد نمونه دانشگاه علامه طباطبايي،  پژوهشگر نمونه سال در سطح کشور در سال 1375 و پژوهشگر برتر دانشکده علوم اجتماعي دانشگاه علامه طباطبايي در سال 1387.

دکتر محمد عبداللهي شامگاه  جمعه 3 دي ماه 1389 درگذشت.

ماييم که از باده بي جام خوشيم/ هر صبح منوريم و هر شام خوشيم
در خانه عشق، بر در و بر بام خوشيم/ ما را تو لقب مگو، که بدنام خوشيم